Cadde iYi BiR EV ERKEĞiYiM!

iYi BiR EV ERKEĞiYiM!

24.01.2015 - 19:50 | Son Güncellenme:

‘Mucize’nin Egeli öğretmeni ‘Mahir’ rolündeki Talat Bulut, beş yıldır ekrandan uzak. Dizi, film ve seslendirme olmadığı zamanlarda, “Çok fazla harcamam, gece hayatım, alkolüm, sigaram yok. İyi bir ev erkeği olarak yaşıyorum” dedi

iYi BiR EV ERKEĞiYiM

Talat Bulut’la söyleşi için buluşma yerimiz Fenerbahçe’deki Romantika’ydı. Bahçede söyleşiyi tamamladık, sıra Fenerbahçe Parkı’nda fotoğraf çekimine geldi. Yerimizden kalkarken Bulut’a, yan masamızdaki “kadınlar matinesi” grubunu gösterip, ‘Bunların hepsi potansiyel ‘Mucize’ izleyicisi’ dedim. Tahminimde yanılmadım. Ayağa kalktık birkaç adım attık, onlar da hareketlendi.
Vakıfbank emeklisi kadınlar grubu ‘Mucize’yi izlediklerini, çok beğendiklerini, kendisini de çok başarılı bulduklarına dair iltifat ettikleri Bulut’la fotoğraf çektirmek istedi. Bulut’u aralarına alıp, fotoğraflarını çekmem için cep telefonlarını bana verdiler. Ben de çektim.
Ben fotoğraflarını çekerken onlar ‘Mucize’den ne denli etkilendiklerini anlattılar Bulut’a.
Peki 20 günde 2.5 milyon kişinin izlediği ‘Mucize’ nasıl ortaya çıktı? Filmde öğretmeni oynayan Bulut, niye yıllardır dizilerde yok?
Soruların yanıtı için buyrun o zaman:

Haberin Devamı

Ne kadar zamandır dizi yapmıyorsun?
Beş sene bitti.

Neden?
Hem kanalların dizi politikaları hem de gönderilen senaryoların bu sistem içerisinde ne kadar tutarlı ya da uzun vadeli olabileceğini bilmediğim için korktum. Diğer arkadaşlar gibi ‘Dizi bitti, haydi öbür diziye, biraz para kazanayım’ mantığını güdemiyorum.

Paraya mı ihtiyacın yok?
Olmaz olur mu canım!

Nasıl geçiniyorsun o zaman?
Seslendirme yapıyorum. Çok fazla harcamam yok. Gece hayatım, alkolüm, sigaram yok. İyi bir ev erkeği olarak yaşıyorum.

Seslendirme yetiyor mu yani?
Aylık belli bir giderim var. Onu karşılayabilecek ölçüde kazanmaya çalışıyorum. Sinemalardan da çok para kazanmıyorsunuz. Belli bir ücret karşılığı ‘Mucize’de oynadım. Çok şükür ‘Mucize’nin gişesi iyi gidiyor.
Gişeden bir pay almak için hem yasal olarak fazla hakkınız yok hem de yapımcı size tavır koyuyorsa yapabileceğiniz bir şey yok. Ama proje düzgün; kariyer planlamamda, CV’mde iyi bir yer alacak diyorsunuz ve eski Yeşilçamcı olarak böyle filmlerde ‘Paranın ne önemi var?’ demeye çalışıyorsunuz. Aslında önemi var çünkü bu şekilde yaşıyorsunuz.

Haberin Devamı

Oynadığın filmden sabit bir ücret aldın. Gişe yaparsa yapımcı oyuncuya ekstra ödeme yapmıyor mu?
Hayır, yok öyle bir şey. Artık patronların inisiyatifine kalmış. “Biz çok para kazandık, siz de çok eziyet çektiniz alın şu 3-5 kuruşu” derse olur. Demezse para kazanamıyoruz.

HER YIL 14 - 15 TEKLiF GELiYOR

Toplamda bu beş yılda kaç tane teklif gelmiştir reddettiğin?
Her sene ortalama en az 14 - 15 tane geliyor.

Dizi, film ve seslendirme olmadığı zaman neler yapıyorsun?
Hiçbir şey yapmıyorum. Film izliyorum, kızımın dersleriyle ilgileniyorum. Sağlığıma dikkat etmeye çalışıyorum. Kızım 17 yaşında. Biraz tembel, teknolojiye sarmış durumda. Onu disipline etmeye çalışıyorum. İki sene öncesine kadar derslerinden anlıyordum ama şimdi koptum. Koç Lisesi’ne gittiği
için dersleri İngilizce ağırlıklı.

‘SANAT AHLAKINI SULTAN’DAN ÖĞRENDiM’

Türkan Şoray vesilesiyle oyuncu oldun. Bugün dua mı ediyorsun ona yoksa?
‘Hazal’ filmi için bir karaktere oyuncu arıyorlardı. Ağırlıklı olarak onun beğenisine sunulmuştu oyucu performansları. O da oyunculuğumu beğenip tercihini kullandı. İyi ki de kullanmış ben hâlâ her yerde kulağını çınlatırım ve saygı duyarım. İyi bir değerdir. Set ahlakını, disiplinini ondan öğrendim.

Haberin Devamı

‘MUALLİM ÇOK CAZiP GELDi’

‘Mucize’de oynamadan önce Mahsun Kırmızıgül’ün çektiği üç filmi izlemiş miydin?
İzledim hatta Mahsun ‘Güneşi Gördüm’ filmi için bana teklif yapmıştı. Ancak ben o sırada ‘Annem’ dizisinde rol alıyordum. ‘1.5 ay buraya gelir misin?’ dedi. 6-7 bölüm yapıyor. Oradan vazgeçip gidemezdim. Arada gidip gelmek de mümkün değildi ama takip ettiğim sinemacıydı.

‘Mucize’ sence nasıl bir film?
Senaryoyu okuduktan sonra ilgimi çeken dramatik yapının sağlamlığı ve komedi unsurlarının iyi kullanılıyor olmasıydı. İlk etapta benim için önemli olan buydu. İkincisi rol çok cazip geldi.

Takdir ettiğin bir sinemacıydı yani?
Aynen öyle. Montajlamadığı bir sürü sahneyle yeniden bir film oluşabilir onu da söyleyeyim.

Haberin Devamı

‘KÖYLÜLER FiLMDEN PARA KAZANDI’

Çekimler nasıl geçti?
Çok zordu. Otelle mekan arası 4 saati buluyordu. Yüksek bir rakımda ve tozlu bir köyde çalışıyorduk. Maalesef köylüler “Bir film çekiliyorsa biz ondan para kazanabiliriz” diye düşünüyorlar. Mahsun’un iyi niyeti çok kullanıldı. Mesela mevsim geçişleri çekilirken adama “Tezeği biraz indir” diyorsun, “Ver 10 bin TL indireyim” diyor. Murat Tokat ve Mahsun Kırmızıgül yapımcı olarak çocuk oyunculara 30 TL, büyüklere 50 TL para ödüyordu ve iyi para kazandılar. Dört günde bir saçıma boya yapılıyordu. Dip boyam geliyordu. Hani kadınlar söyler ya “Dip boyam geldi” diye. Onun ne demek olduğunu saçım boyanırken çok iyi öğrendim.

İnsanlar oyunculuğunla ilgili ne söylüyor?
Afişte Talat Bulut adını görüyorlar. Beğendiklerini yazıyorlar ama koltuğa beyaz saçlarımla oturduğum zaman beni tanımıyorlar. Siyah perukla dolaşabilirim aslında. İnsanların beni tanıması için.

Öğretmen rolüne hazırlanırken kaynak kişin oldu mu?
Bir devlet memuru çocuğu olarak çok öğretmen gördüm, şehir değiştirdim. O öğretmenlerin ne kadar fedakar davrandıklarını görmeye başladım. ‘Muallim’ karakteri kafamda oluşmaya başladı. Bu karakterde önemli olan Egeli olmakla Doğulu olmak arasındaki o çelişkiyi yok edebilecek bir beden dili oluşturmaktı. O beden dilini oluşturdum. Daha sonra kullandığım şiveyi yumuşattım.

Haberin Devamı

10 ismin çağrıştırdıkları

PINAR AVŞAR BULUT (Ayrıldığı eşi): İyi ve zor bir insan.
HAZAL BULUT (Kızı): Canım.
MAHSUN KIRMIZIGÜL: İyi bir sinemacı.
BÜŞRA PEKİN: Çok şeker.
MURAT TOKAT: Acayip eğlenceli bir adam. Hâlâ çocuk.
HÜYLA KOÇYİĞİT: İyi bir değer.
VAHİDE PERÇİN: İyi bir arkadaş.
SİBEL CAN: Hiperaktif ve güzel bir insan.
METiN AKPINAR: Öğrenilecek çok şey var.
TÜRKAN ŞORAY: Benim ilkim.

‘EN’leri

Renk: Mavi
Yemek: Balık
İçecek: Su
Şehir: Ben kasaba seviyorum. Dalyan, Foça, Ayvalık güzel.
Tatil yeri: Hayalimdeki yeri söyleyebilirim, Artvin’i görmek istiyorum.
Lider: Benim için iyi bir lider, Marlon Brando.
Takım: Galatasaray ama Beşiktaş, siyah-beyaz daha çok seviyorum.
Film: Selvi Boylum Al Yazmalım.
Şarkı: Ahmet Aslan’ın ‘Bağlı Bir Kabileymiş Aşk’ı.
Yazar: Yaşar Kemal’i seviyorum, şu an duygusal anlar yaşıyorum.