Cadde Kadınlar Günü’nde şiddete tepki

Kadınlar Günü’nde şiddete tepki

09.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, Dünya Kadınlar Günü’nde şiddet olaylarının son bulmasını isteyerek, kutlama yerine tepki mesajları yazdı.

Kadınlar Günü’nde şiddete tepki

 

Ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak yerine, son dönemde yaşanan şiddet olaylarına değindi. Hazal Kaya, “Buraya neşeli, umut dolu, geleceğe dair güzel temennilerle biten bir kutlama yazısı yazmak isterdim ama ne mümkün... Bu ülkede yalnızca kadın olduğum için can güvenliğimin olmadığını hissediyorum. Korku ve dehşet içindeyim. Gözyaşım hep gözümün kenarında, olan biteni izliyorum. Her gün hapse atılmamış 2-3 katilin aramıza döndüğünü biliyorum” diye yazdı.

Haberin Devamı

Şebnem Bozoklu, “Bu ülkede doğmuş, yaşayan bir kadın olarak, çok genç yaşımdan bugüne hayallerimin peşinden koştum ve kendi paramı kazandım. Sevdiğim işim için çok emek verdim. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’müz kutlu olsun demenin zor geldiği günler. Aslında hiç kolay olmamıştı” diyerek, duygularını dile getirdi. Hadise ise, “Lütfen kadınlarımızı koruyan yasalar, cezalar gelsin. Kadınların korkarak ve şiddet görerek hayatlarına devam etmeye çalıştığı bir dünyada, bu günü kutlamak istemiyorum” ifadesini kullandı.

Demet Özdemir: “Yaşamaya çalışan, ayakları üzerinde duran, üreten, sessiz kalmayan, eksik hissettirilmeye çalışılsa bile, hep tam ve mükemmel hisseden kadınlarımızı çok seviyorum.”

Haberin Devamı

Demet Evgar: “Özgür ve adil bir dünya umuduyla... Yaşam hakları ellerinden alınmış tüm can kadınlara selam olsun.”

Merve Özbey: “Ülkemizde 65 günde 67 kadın öldürüldü. Maalesef insanın içi acıya acıya kutlamak zorunda kalıyor.”

Sinan Akçıl: “Kadına uzanan eller kırılsın. Sadece kadınlar size ellerini uzatsın ve onu öpün... Onlara kalkan ellere geçici gözaltı değil, idam gelsin.”

Öykü Karayel: “İçimizde bir burukluk olmadan, gönül rahatlığıyla kutlayacağımız 8 Mart’lara.”

Tuba Büyüküstün: “Kadın deyince aklımıza, aşk, sevgi, özgürlük, duygu, sanat, zeka, yetenek, kalp ve annelik geliyor. Kadını görmek istediğimiz kelimelerin yanına koyalım, görmek istemediklerimizin değil.”

Sinem Kobal: “Bugün çiçek görmek istemiyorum, saygı, özgürlük; eşitlik ve yaşamak istiyorum.”

Seda Bakan: “İyi çocuklar yetiştirelim anneler, sevmeyi öğretelim. Merhameti, saygıyı, ev işi yapmayı, yardımlaşmayı, kendi tabağını kaldırmayı... Aldığı şeyi yerine bırakmayı... Gerektiğinde vazgeçmeyi.”

Ajda Pekkan: “Şiddete hayır. Doğduğun andan itibaren teslim edildiğin kollar, bir kadına ait. Kadına şiddeti durduralım.”

Kenan Doğulu: “Cinsiyet eşitliğine inanan biri olarak, kadınlarımızın yaşadıkları haksızlıklara, zorluklara ve şiddete şahit olmaktan utanç duyuyorum.”