Cadde ‘Kanuna inanan bir insanım’

‘Kanuna inanan bir insanım’

04.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cem Yılmaz’ın yarın vizyona girecek yeni filmi ‘Arif V 216’ya 13 yaş sınırı geldi. Komedyen, “Sansürle işim yok, 25 yaş sınırı da gelebilirdi” diye konuştu

‘Kanuna inanan bir insanım’

Cem Yılmaz ve Ozan Güven’in başrolünü paylaştığı, ‘Arif V 216’nin basın gösterimi dün Kanyon AVM’de yapıldı. Filme 13 yaş sınırı geldiğini söyleyen komedyen, “Sansürle bir işim yok. 25 yaş sınırı da gelebilirdi. Kanuna ve kurala inanan bir insanım. Burada amacın ne olduğu önemli, çocukların şiddetten korunması kaygısı var biliyorum. Varsa öyle bir şey filmde, birinin bununla ilgilenmesi doğal diye düşünüyorum. Ama onun dışındaki sansürler, anlamsız şeyler oluyor. Yıllardır söylüyoruz, neyin zararlı olduğu konusunda fikirler karışık. Öpüşmek mi daha zararlı yoksa arabayı uzaktan patlatmak mı, tartışılır. Benim de çocuğum var mesela, iki insanı öpüşürken görmesinden rahatsız olmam. Deli miyim, ne var bunda?” diye konuştu.

‘Muhasebeye bakmıyorum’

Bu projenin yazdığı en iyi senaryo olduğunu söyleyen Yılmaz, “25 yıl sonra izlenebilecek filmler yapmayı hedefliyorum. ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ filmim 20 sene oldu halen izleniyor. 16 yıl önce çektiğimiz, ‘G.O.R.A.’ da izlenmeye devam ediyor. Nasıl büyüklerimizin filmleri izleniyorsa, ben de aynısını istiyorum. O yüzden siz bu projenin 2018’de vizyona girdiğine bakmayın 2025 yılında da izlenecek” açıklamasını yaptı. Komedyen, projenin televizyon haklarını 6 milyon TL’ye sattığı iddialarına ise, “Bilmiyorum, ben muhasebeye bakmıyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Eleştirmenler ne dedi?

- Nil Kural: Oyunculuklarıyla dikkat çeken film izleyicisine eski dönemlerde bir yolculukta, bol referanslı bir seyir deneyimi sunuyor. Film, önceki Cem Yılmaz projelerindeki gibi ana akım sinemadaki yüksek yapım değerleriyle dikkat çekiyor.

- Alper Turgut: Cem Yılmaz serisinin en güldüğüm filmi. Bence ustalık dönemine girdi. Eskiden iki türde film çekiyordu, biri drama biri komedi olarak. Bu filmde ikisini de birleştirmiş. Oyuncular çok başarılı bir performans gerçekleştirmiş. Çağlar Çorumlu harika bir performans sergiliyor.

- Ömür Gedik: Yeşilçam’a ve Cem Yılmaz’ın o çok sevdiğimiz filmlerine göndermelerle dolu, senaryosu zeki ve hınzırca yazılmış bir film. Geçmişe yolculukta en göze çarpan Çağlar Çorumlu’nun Zeki Müren tiplemesi. Gişe rekoru kırar mı sorusu çok soruluyor; bence kırar.