TV RehberiKievski tavuk nasıl yapılır? Kievski tavuk malzemeleri ve yapılışı

Kievski tavuk nasıl yapılır? Kievski tavuk malzemeleri ve yapılışı

21.09.2021 - 00:57 | Son Güncellenme:

Kievski tavuk yemeği MasteChef'te yarışmacıların karşısına çıkan tarif oldu. Ukrayna mutfağına ait olan kievski tavuk yemeği malzemeleri ve yapılışı lezzet düşkünlerinin aramalarına konu oldu. İşte, kievski tavuk tarifi...

Kievski tavuk nasıl yapılır Kievski tavuk malzemeleri ve yapılışı

Tavuk kievski yemeği, sarma şeklinde hazırlanan rulolardan oluşuyor. Peynir ve tavuğun muhteşem birleşimiyle elde edilen kievski Ukrayna'ya özgü bir tattır. MasterChef Türkiye 2021 yarışmasında yarışmacıların karşısına çıktı. 

Haberin Devamı

KİEVSKİ TAVUK NASIL YAPILIR?

Malzemeleri

2 adet tavuk göğsü

3 yemek kaşığı tereyağı

1 demet maydanoz (orta boy bir demet)

2 dal taze tarhun

2 iri diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı öğütülmüş top karabiber

1 adetyumurta

3 yemek kaşığı un

1 su bardağı panko

1 su bardağı kızartma yağı

Tarifi

Öncelikle tereyağı oda sıcaklığına getirilir.

Maydanoz ve tarhun incecik kıyılır ve sarımsaklar ezilir.

Tereyağı, otlar, sarımsak, karabiber ve tuzun yarısı iyice harmanlanır.

Tavuk göğüslerine bir bıçak yardımıyla cep açılır.

Bu ceplerin içine tereyağlı karışımdan bolca koyulur ve tavuk göğüsleri kürdan yardımıyla tekrar tutturulur.

Kızartma yağı kızdırılır.

Un bir tabağa yayılır ve tuzun geri kalanı ile harmanlanır. Yumurta ayrı bir kapta çırpılır, ekmek kırıntıları da başka tabağa yayılır.

Haberin Devamı

Tavuklar öncelikle una, yumurtaya ve son olarak da ekmek kırıntısına bulanır.

Kızgın yağa tavuklar atılır ve iki yüzü de altın sarısı olacak şekilde kızartılır.

KEŞFETYENİ
Ünlü fenomenin hastane paylaşımı sevenlerini korkuttu!
Ünlü fenomenin hastane paylaşımı sevenlerini korkuttu!

Cadde | 05.05.2025 - 14:51

Ünlü fenomen Yasemin Şefkatli, hastaneden yaptığı yeni paylaşımla takipçilerini korkuttu.

Yazarlar