Cadde Kırmızı Oda Alya kimdir, gerçek adı nedir? Melisa Sözen kimdir, hangi dizilerde oynadı?

Kırmızı Oda Alya kimdir, gerçek adı nedir? Melisa Sözen kimdir, hangi dizilerde oynadı?

23.10.2020 - 20:24 | Son Güncellenme:

Kırmızı Oda dizisinde yer alan Alya karakteri hikayesi ile izleyiciler tarafından araştırılıyor. TV8 ekranlarında yayınlanan Kırmızı Oda dizisinde Alya karakterine ünlü oyuncu Melisa Sözen haya veriyor. Peki Kırmızı Oda Alya, Melisa Sözen kimdir?

Kırmızı Oda Alya kimdir, gerçek adı nedir Melisa Sözen kimdir, hangi dizilerde oynadı

Kırmızı Oda dizisinin yönetmenliğini Cem Karcı gerçekleştiriyor. Alya karkateri ise Kırmızı Oda'ya damha vuran karakterler arasında yer alıyor. Hukuk fakültesini birincilikle bitiren Alya karakteri babası ile ilk kez 7 yaşında iken karşılaşmıştı. Peki Alya karakterini canlandıran Melisa Sözen kimdir?

Haberin Devamı

MELİSA SÖZEN KİMDİR?

Ünlü oyuncu Melisa Sözen ,6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğdu. Melisa Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2004/2005 yılları arasında yayınlanan, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya'da Feriha rolünü canlandırmıştır. 2008 yılının yazında "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılında Casus Kızlar: Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. Aynı sene içinde de çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen Bir Bulut Olsam'da Narin Bulut karakterini canlandırmıştır. 2012/2013 yıllarında Şubat adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu adlı filminde Nihal karakterini canlandırmıştır. 2014/2015 sezonunda Çağ Çalışkur'un yönettiği, Craft Tiyatro'da sergilenen 'Kalp Düğümü' adlı oyunda rol aldı. 2015'te Beş Kardeş isimli dizide rol aldı.