Cadde Kısa Kısa Cadde

Kısa Kısa Cadde

30.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kısa Kısa Cadde

Derya yeşillendi

Haberin Devamı

Derya Uluğ, Çankırı’da sahne aldı. Gece boyunca eserlerini alanı dolduran 25 bin kişiyle beraber seslendiren şarkıcı, neon yeşil takımı ve takılarıyla dikkat çekti. Uluğ, “Gururla, coşkuyla, neşeyle hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” sözleriyle misafirlerinin Zafer Bayramı’nı erken kutladı.

Kısa Kısa Cadde

‘Sadece ciltlere değil’

Birce Akalay, Neutrogena’nın yeni Retinol Boost serisinin marka yüzü oldu. Oyuncu, “Dilerim bu iş birliğimiz sayesinde kadınların sadece ciltlerine değil, kalplerine de dokunabiliriz” şeklinde konuştu.

Kısa Kısa Cadde

İrem’e sevgi seli

İrem Derici, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde izleyici karşısına çıktı. Yoğun ilgi nedeniyle araç girişleri belirli sürelerle kısıtlanan konserde sevgi seline tutulan şarkıcı, sahne performansıyla göz doldurdu.

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Koronavirüse yakalandı

Haluk Levent, Foça’da sevenleriyle buluştu. Şarkıcı, verdiği konser sonrası kendisini yorgun hissederek hastaneye gitti. Yaptırdığı test sonucu Kovid-19 olduğunu öğrenen Levent, temasta bulunduğu arkadaşlarını da arayıp kendilerini bilgilendirdi.

Kısa Kısa Cadde

Kahraman hekim

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Hocacihan 58 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’ne nefes borusuna şeker kaçtığı için çocuk getirildi. Çocuğun nefes almakta zorlandığını gören hemşire, durumu hemen sağlık merkezinde görevli aile hekimi Dr. Mustafa Ay’a bildirdi. Küçük çocuğun yanına gelen doktor yaptığı müdahaleyle çocuğun nefes borusuna kaçan şekeri çıkardı. Çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, 15 Ağustos’ta yaşanan ve kameralara yansıyan olayın ardından hekim kahraman ilan edildi. İHA

Bebeklerde göz kayması belirtileri

Kendilerini ve var olan sorunlarını ifade edemeyen bebeklerin hastalık teşhisleri son derece zor süreçlerdir. Bebeklerde göz kayması rahatsızlığı
için ebeveynlerin çok daha dikkatli olması gerekir. Bebeklerde göz kayması şu belirtileri gösterir:

Gözlerin senkronik normal hareketlerini kaybetmesi.

Işıklı ortamlarda göz kısma.

Yürümede sonradan gelişen dengesizlik.

Bir nesneye ya da bir objeye bakarken başın veya yüzün bir yöne çevrilmesi.

ADET ÖNCESİ GERGİNLİĞE KARŞI

Haberin Devamı

Kadınların adet öncesi yaşadıkları sinirsel durumlara karşı neler yapılabilir? İşte uzman önerileri...

Kadınların büyük bir kısmı adet öncesinde fizyolojik ve psikolojik sıkıntılar yaşayabiliyor. Toplumda adet öncesi gerginlik sendromu olarak da ifade edilen Premenstrüel Sendrom (PMS), kadınların günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Op. Dr. Figen Beşyaprak, adet öncesi gerginliği azaltacak tavsiyelerde bulundu:

PMS yaşayanlar öncelikle yaşam şeklini değiştirmeli ve alışkanlıklarını farklılaştırmalı

Alkol, sigara, tuz, kahve ve şeker gibi tüketimlerden uzak durulmalı ya da kısıtlanmalı

Hareketli yaşam tarzı benimsenmeli, fiziksel aktiviteler düzenli şekilde yapılmalı

Besin olarak tüketimin yanı sıra vitamin ve mineraller takviye olarak alınmalı

Uyku düzeni stabil olmalı, yatma ve uyanma saatleri mümkün olduğunca değiştirilmemeli ve uyku kalitesi sağlanmalı

Hem PMS belirtilerine olan dikkati dağıtmak hem de stresi azaltmak için sosyal aktivitelere katılım sağlanmalı hem de farkı alanlarda uğraşlar edinilmeli

Haberin Devamı

PMS döneminde ortaya çıkan şişliklerin atılması için bol su içilmeli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmeli, ihtiyaç halinde hormonal değişimleri azaltmak için doğum kontrol hapı başlanmalı

Kronik yorgunluk sendromu, tiroid bozuklukları, depresyon ve anksiyete gibi duygudurum bozuklukları gibi bazı rahatsızlıkların belirtileri adet öncesi gerginlik sendromuna benzeyebilir. Bu hastalıkların ayırıcı tanısını yapabilmek için bazı testler yapılıp, ona göre tedaviler uygulanmalı.

Kısa Kısa Cadde

Araştırması dünya basınında

Mehmet Ali Aydınlar Acıbadem Üniversitesi Sinir Bilimi doktora programında tez aşamasında olan Pınar Şengül, Clinical Nutrition Open Science dergisinde Vegan ve Navegan diyetlerin hafıza ve uyku kalitesiyle ilişkisi araştırmasıyla dünya basınında yer aldı. Independent gibi İngiltere’nin en prestijli gazetelesi makaleye yer verirken, naveganların veganlara kıyasla kısa süreli sözel hafızalarının düşük olduğu bulundu.

Kuru incirin faydaları

Yaş incir kuru incire göre daha çok çeşit vitamin ve mineral içerir. Ancak yaş incirin faydaları kadar kuru incirin de faydaları vardır. Diyet lifi açısından zengin olan kuru incir; potasyum, demir, kalsiyum, antioksidan ve kompleks karbonhidrat içerir. Yaş incire göre kabızlığın tedavisinde daha etkili olabilir. Ancak şeker ve kalorisi daha yüksektir. Ölçülü tüketilmelidir.

Haberin Devamı

Kasık ağrısına yol açan 14 sorun

Toplumda kasık ağrısı olarak tanımlanan pelvik ağrı, karın alt bölgesi yani pelvik bölgesinin ağrısı olarak biliniyor. Op. Dr. Burhan Özel, kasık ağrısına
neden olabilecek bazı sağlık sorunlarını
sıraladı:

Endometrial polip,

Aşırı aktif mesane,

İdrar yolu taşı ve kum,

Kabızlık

Dış gebelik, düşük

Bel fıtığı,

Düşük yapmak

Stres ve depresyon

Spiral kullanımı

Endometriozi (çikolata kisti)

Adenomyozis

İdrar yolu enfeksiyonları

Fıtık

Apandisit