Cadde Kısa Kısa Cadde

Kısa Kısa Cadde

28.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Kısa Kısa Cadde

‘Muhteşem İkili’ sahnede

Haberin Devamı

Kısa Kısa Cadde

Tiyatro Ak’la Kara, Yeşilcam yıldızları Ediz Hun ve Selma Güneri’yi yıllar sonra ‘Muhteşem İkili’ adlı romantik komedi oyunuyla ilk kez tiyatro sahnesinde buluşturuyor. Sinema dünyasında beraber birçok filmde yer alan ünlü yıldızlar, tiyatroseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Atilla Şendil’in yönettiği eserde Hun ve Güneri’nin yanı sıra Savaş Özdural, Ilgın Angın ve Fatih Özacun bulunuyor. Biletler Biletix ve Biletinial’dan satın alabilir.

Onur Konuğu Neslihan

Kısa Kısa Cadde

Neslihan Atagül Doğulu, bu yıl dördüncü kez düzenlenen Fashion Trust Arabia Ödülleri kapsamında Doha’daydı. ‘Onur Konuğu’ olan oyuncu, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği iş birliği ile konuk ülke olarak davet edilen Türkiye’den ‘Misafir Ülke: Türkiye’ ödülünü kendi adını taşıyan markasıyla alan Burç Akyol’a takdim etti.

Haberin Devamı

Yeni albüm çıktı

Kısa Kısa Cadde

Güncel Gürsel Artıktay’ın ilk albümü ‘Şehirler Boyunca Aklımdaydın’ı bugün çıkardı. Fade Out müzik yapımcılığında ve Sony Music Türkiye dağıtımıyla sevenleriyle buluşan projede, altısı söz ve bestesi Artıktay imzalı dokuz şarkı yer alıyor. Müzisyen, 3 Kasım’da Salon İKSV sahnesinde olacak.

Hız kesmiyorlar

Kısa Kısa Cadde

Sefo, Aerro ile iş birliğine hız kesmeden devam ediyor. Bugün çıkan, sözleri Sefo’ya, müziği Sefo ve Aerro’ya ait ‘Gitti’ isimli şarkı, soğuk kış günlerinde Latin sound’larıyla müzikseverlerin kanını kaynatacak. Klibin yönetmen koltuğunda İsmail Sabotic oturuyor.

Üniversite yıllarına döndü

Kısa Kısa Cadde

Fikri Karayel, İBB Kültür AŞ’nin üniversitelere taşıdığı ‘Hava Kararınca’ konseptli konser serisi kapsamında Okan Üniversitesi Açık Amfi’de sahneye çıktı. Şarkıcı, “Sayenizde üniversite yıllarıma döndüm, ne güzel zamanlardan geçiyorsunuz, çok şanslısınız” dedi.

Gönülden gönüle

Kısa Kısa Cadde

Fatih Kısaparmak’ın 20’nci albümü ‘Bu Şehir Benden Sorulur’ bugün müzikseverlerle buluşuyor. Usta yorumcunun 12 parçadan oluşan projesi, romantik sevda şarkıları, özgün eserler ve çağdaş türkü formundaki bestelerden oluşuyor. Eserlerin sözleri ise Kısaparmak’ın yanı sıra Şebnem Kısaparmak, Yusuf Hayaloğlu, Ahmet Selçuk İlkan ve Adnan Ergil’e ait...

Haberin Devamı

Ringe çıktı

Kısa Kısa Cadde

Oyuncu kadrosunda; Güven Kıraç, Didem Balçın, Şahin Irmak, Algı Eke, Nejat Uygur, Gizem Katmer ve Bülent Polat gibi isimlerin yer aldığı ‘Mükemmel Aile’ filminin çekimleri sürpriz bir sahneyle başladı. Tuhaf bir ailenin kızlarının doğumuna yetişebilmek için İstanbul’dan Antalya’ya yaptıkları yolculukta başlarına gelenleri anlatan projede Kıraç, boks eldivenleri takıp, ringe çıktı.

MTV’LER ONLARA EMANET!

Kısa Kısa Cadde

Rita Ora ve Taika Rita Ora ve Taika Waititi, önümüzdeki haftalarda Düsseldorf’ta yapılacak 2022 MTV Avrupa Müzik Ödülleri’ni sunacak.

Arnavut kökenli İngiliz şarkıcı Rita Ora ile Akademi ve Grammy Ödüllü yazar, yönetmen ve oyuncu Taika Waititi’nin 13 Kasım günü düzenlenecek 2022 MTV Avrupa Müzik Ödülleri törenini sunmaya hazırlanıyor. Almanya’nın Düsseldorf kentinden canlı yayınlanacak etkinlikle ilgili ikili, “Bu yılki MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde dünyanın dört bir yanından en iyi müzisyenleri ve performansları kutlayacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Bu ödül töreninde yarışacak olan tüm yetenekli sanatçılarla tanışmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. Müzik ve sürprizlerle dolu olacak gece için hayranlar mtvema.com üzerinden 9 Kasım’a kadar oy verebilecek.

Haberin Devamı

Tehlikeli yeşerme

Kısa Kısa Cadde

Kuzey Kutbu’ndaki donmuş toprağın çözülmesiyle ağaç ve çalılıklar yeşermeye, milyonlarca ton karbondioksit atmosfere salınmaya başladı. Bilim insanları 2100 yılına kadar donmuş toprakların önemli kısmının çözüleceğini vurguladı. Öte yandan Edinburgh Üniversitesi ile küresel teknoloji firması Epson, ufak değişikliklerin çevre üzerinde olumlu etki edeceğini savunarak, tasarruf çağrısı yaptı.

Termal saldırılar artıyor

Kısa Kısa Cadde

Araştırmalar, kullanıcıların parmak uçlarının bıraktığı ısının hackerlar tarafından şifre kırmaya yardımcı olabileceğini gözler önüne serdi. Termal kameralarla parmak ucunun klavyede bıraktığı ısıyı kayda alan yapay zeka destekli ThermoSecure sistemi, 20 saniyede şifrelerin yüzde 86’sını, 30 saniyede yüzde 76’sını ve 60 saniyede yüzde 62’sini elde edebiliyor.

Haberin Devamı

Beyaz ve iddialı

Kısa Kısa Cadde

Lupita Nyong’o, önceki akşam Marvel Studios’un ‘Black Panther: Wakanda Forever’ filminin galasındaydı. Oscar ödüllü oyuncu, Kaliforniya’daki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen geceye Balmain tasarımı iddialı beyaz bir elbiseyle katıldı. Nyong’o’nun renkli saçı da gözden kaçmadı.

Ebola paniği!

Kısa Kısa Cadde

Uganda’da Ebola paniği yayılıyor. Başkent Kampala’da altı kardeş, virüse yakalandı. Testi pozitif çıkan altı kardeşin kimlikleri açıklanmazken, gittiği okulların kapatılmadığı öğrenildi. Uganda Sağlık Bakanlığı verilerine göre eylül ayında başlayan salgında 109 kişide virüs tespit edildi ve 30 kişi de virüs nedeniyle öldü. Pazartesi günü itibarıyla ise başkent Kampala’da ölen kişi sayısı ise 15 oldu. Yetkililer aşı olmadığı için daha sert önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

Ritmin efendisi geliyor

Kısa Kısa Cadde

Müzik sektörü tarafından ‘Zirvedeki davulcu’ olarak nitelendirilen, ülkemizde ‘Sting’in davulcusu’ olarak da tanınan Manu Katche, yeni albümü ‘The Scope’ ile 4 Kasım’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na sahne alacak. Müzisyene, Jerome Regard, Patrick Manouguian ve Jim Henderson eşlik edecek. Konser biletleri satışta.

Tarihe yolculuk

Kısa Kısa Cadde

Everest Tur iştiraki olan Time Travel, dünyada ve Türkiye bir ilke imza atarak VR teknolojisi kullanılarak, canlı animasyonla desteklenen, geleceğin teknolojisi ile geçmişe zaman yolculuğuna taşıyan VR tur gerçekleştiriyor. Önceki gün projenin mimarları Kamran Bagiyev ve Ayşegül Karaman’ın Hilton İstanbul Bosphorus’ta projeyi anlattıkları lansmanda katılımcılar VR gözlükleriyle tarihi yarımadadaki tarihi turu deneyimledi.

Defileli açılış

Kısa Kısa Cadde

Sabit Akkaya Hair Stylist, JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea’de açıldı. Akkaya’nın yeni salon açılışı ‘Köklerle temas’ konulu bir defileyle gerçekleşti. Akkaya, spiral örgülü saç tasarımlarıyla köklerle temas ve atalara saygı konseptli defilesinde saçlarda zeytin ağacı etkisi yarattı. Tülin Şahin, Pınar Tartan ve Sıra Sahilli gibi isimlerin mankenlik yaptığı defileye, ünlü isimler katıldı.

Kısa Kısa Cadde

Rira resimlerde yaşatılıyor

Kısa Kısa Cadde

İranlı sanatçı Zehra Soltani, Tahran’daki uçak kazasında yaşamını yitiren dokuz yaşındaki Rira’yı anısına yaptığı resimlerle İstanbul’da anlattı. 2020 yılında Ukrayna Havayollarına ait uçak İran’da düşürülmüş ve 176 kişi ölmüştü. Olaydan etkilenen Sultani, Rira’nın anısını yaşatmak için iki yılda 26 resim yaptı. Eserlerini Beşiktaş Akaretlerdeki Galerie D’Art Visione’de tanıtan sanatçı, ilgi gördü.

İstanbul’dan Şangay’a...

Kısa Kısa Cadde

Begüm Khan’ın yeni koleksiyonu Shanghai, markanın kurucusu ve tasarımcısı Begüm Kıroğlu ev sahipliğinde düzenlenen davetle tanıtıldı. Organizasyona Bige Önal, Burcu Şendir, Ceylan Çapa, Elif Boyner, Cem Mirap, Emirhan Hotiç ve Fatih Tutak gibi isimler katıldı. Asya kültürü esintileriyle dekore edilen butikte, davetlilere İstanbul’dan Şangay’a uzanan bir deneyim sunuldu.

Kısa Kısa Cadde

Ulusal bayram kutlaması

Kısa Kısa Cadde

Avusturya’nın 1955 yılındaki imparatorluktan çıkıp, Cumhuriyet olması şerefine her yıl 26 Ekim’de geleneksel hale gelen Avusturya Ulusal Bayramı önceki akşamı Yeniköy’deki Konsolosluk binasında görkemli bir davetle kutlandı. İş, sanat diplomasi dünyasının pek çok renkli isminin buluştuğu Avusturya İstanbul Başkonsolosu Josef Saiger ve eşi Brigitte Saiger’in ev sahipliğindeki gecede, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Remzi Sanver, Ebru Sanver ve Reyhan Alper’de konuklar arasındaydı.

Kısa Kısa Cadde