Cadde Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı

Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı

29.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Böbrek yetmezliğine bağlı sağlık sorunları nedeniyle 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde hayata veda eden usta oyuncu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı.

Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı

MESUT YILMAZ - 76 yaşındaki Engür için dün İstanbul Şakirin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene sanatçının yakınları, sevenleri ve rol arkadaşları katıldı. Ayten Uncuoğlu, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Engin Hepileri, Cengiz Bozkurt, Rıza Kocaoğlu, Yiğit Özşener, Kubilay Karslıoğlu’nun da aralarında olduğu sanat ve müzik camiasından çok sayıda isim Engür’ü son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Taziyeleri Engür’ün eşi Jale Engür ile kızı Ayşe Engür kabul etti.

Haberin Devamı

Köksal Engür’ün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Ahmet Mümtaz Taylan, “İyi olması için çok uğraştık ama her şey elimizde değil” dedi. Ali Atay, “Başımız sıkıştığında hep yanımızda olurdu. Ölümü çok ani oldu” diye konuştu. Cengiz Bozkurt, “Meslek disiplinine hayran olduğum çok önemli birisiydi” diye duygularını ifade ederken Engin Hepileri, “Benim çocukluğumdu, ne istediğini bilen inanılmaz bir karakterdi, eserleri ile yaşamaya devam edecek” dedi.