Cadde Konsere gittik yolda kaldık!

Konsere gittik yolda kaldık!

10.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gece Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndan çıktığımızda ulaşım kâbusu yaşadık. Etrafta otobüs, minibüs, dolmuş yoktu. Sıra sıra dizilmiş taksiler ise yolcu almıyordu!

Konsere gittik yolda kaldık

AYŞE ÖZDEMİR-HÜSEYİN ALTUN - İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda 6 Haziran’da düzenlenen Sibel Can konserinin ardından ulaşım kâbusu yaşadık. Otobüs, minibüs ve dolmuş olmamasının yanı sıra taksiciler de yolcu almıyordu. Bu konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan sorularımızı yanıtladı.
Toplu ulaşımla ilgili etkinlik bazlı bir çalışmayı doğrudan yapmadıklarını ifade eden Cihan, “Etkinlik olduğu zamanlarda oraya bir otobüs hattı uzatılabilir. Bunun için organizatörler İETT’den talepte bulunabilir” dedi.

Haberin Devamı

Yolcu almayan taksicilere belediye olarak 10 günlük ruhsat iptali yaptıklarını belirten Cihan, “Buna rağmen çalışırsa polis yakaladığında daha büyük cezalar veriyor. İstanbul’da artık o kadar çok yolcu var ki taksi yetmiyor, bu yüzden yolcuları seçiyorlar. Çok doğru çalışan taksiciler de var. Büyükşehir belediyesi olarak şu an İstanbul’da 24 saat otobüs hizmetimiz var, metrolarımız da devrede...”

Konsere gittik yolda kaldık

‘Yolcu almak zorunda’

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu: “Yolcu almayan taksiler hakkında bize şikâyet olursa işlem yapıyoruz. Mecburiyetten kaynaklanan bir sebep yoksa yolcuyu almak zorunda. Mağdur olanlar 444 15 25 numaralı hattımıza şikâyette bulunabilir, belediyeye şikâyet için 153’ü arayabilirler, İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne de şikâyetlerini iletebilirler.”

Haberin Devamı

Hep aynı gerekçe!

İstanbul’da yaşayanlar, yıllardır gidecekleri yeri beğenmeyerek kendilerini almayan taksicilerin “Değişim saatindeyim. Bana orası çok ters, trafik var gidemem” şeklindeki gerekçeleriyle mağdur oluyor.Bazı taksiciler ise “Kısa mesafeleri almıyorum, çünkü günlük yevmiyemi karşılamaz. Sadece uzun mesafeleri alıyorum” görüşündeydi. Bu konuşmalarımız sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sivil denetim ekiplerinin yolcu gibi davranıp taksi çevirdiklerini, kendilerini almayan taksiciler hakkında işlem yaptıklarına tanık olduk.

8 Haziran’da İBB ekipleri Harbiye önünde denetim yaptı. Ancak emniyet ekiplerini göremedik.