Cadde Köyden İndim Şehire oyuncuları kim, konusu nedir? Köyden İndim Şehire nerede çekildi?

Köyden İndim Şehire oyuncuları kim, konusu nedir? Köyden İndim Şehire nerede çekildi?

20.04.2021 - 19:35 | Son Güncellenme:

Köyden İndim Şehire, Türk sinemasının önde gelen yapımları arasındadır. Televizyon ekranlarında sinema izleyicileri karşısına çıkan film, Salak Milyoner filminin devamı niteliğinde hazırlandı. İzleyenler, Köyden İndim Şehire oyuncu kadrosunu araştırıyor. İşte, Köyden İndim Şehire detayları...

Köyden İndim Şehire oyuncuları kim, konusu nedir Köyden İndim Şehire nerede çekildi

Başarılı yerli komedi filmi Köyden İndim Şehire yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmıştır. Baş rollerini Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Halit Akçatepe yer alıyor. Dört kardeşim buldukları altınları bozdurmak için girdikleri macera anlatılıyor. Peki, Köyden İndim Şehire ne zamana çekildi? 

Haberin Devamı

KÖYDEN İNDİM ŞEHİRE KONUSU

Pek de yolunda gitmeyen İstanbul macerasından sonra köylerine dönen Saffet, Himmet, Hayret ve Gayret defineyi kendi tarlalarında bulunca bir anda hayallerine kavuştuklarını düşünürler. Ankara'da yaşayan Hemşehrileri Kuyumcu Ali Rıza'ya altınları bozdurup paraya çevirmeye giderler. Kuyumcu Ali Rıza bu Kayserili cengaverleri ilk gördüğünde sıradan biri sanıp sürekli dükkanından kovdurur (ilk gelişte dükkanda değildir). Daha sonra asıl niyetleri ortaya çıkınca işi evinde kendi odasında ağırlamaya kadar götürür (hanımı ve baldızı buna karşı çıkar). Nitekim Ali Rıza ne altınlardan pay kapabilmiştir, ne de çocukların evini talan etmesine mani olabilmiştir. Fakat en sonunda kardeşler altınları paylaşamayarak kavgaya tutuşurlar. O sırada altınlar çatıdan aşağı saçılır ve kardeşler Kayseri’ye geri döner.

Haberin Devamı

KÖYDEN İNDİM ŞEHİRE NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

Dönemini aşan başarısıyla günümüzde dahi ilgiyle izlenen Köyden İndim Şehre filmi, 1974 yılında Ankara'da çekildi.

KÖYDEN İNDİM ŞEHİRE OYUNCULARI

Kemal Sunal - Saffet
Zeki Alasya - Himmet
Metin Akpınar - Hayret
Halit Akçatepe - Gayret
Meral Zeren - Emine
Oya Alasya - Himmet'in Eşi
Perran Kutman - Gülsüm
Tekin Akmansoy - Ali Rıza Emmi (Akçakayalı)
Leman Çıdamlı - Ali Rıza Emmi'nin Eşi
Mine Mutlu - Ali Rıza Emmi'nin Baldızı
Mete İnselel - Resepsiyon Görevlisi