Cadde Kraliyet'in yasakları...

Kraliyet'in yasakları...

28.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin en popüler isimlerinden Kraliyet Ailesi’nin üyesi olmak kulağa çok hoş gelse de, bilinmeyen bazı katı kurallar sarayda hayatı çekilmez kılabiliyor. Duyanları şaşırtan o yasakları sizler için derledik…

Kraliyetin yasakları...

Kraliçe bitirmeden, bitmez!
Özellikle resmi yemeklerde, kraliçe dışında kraliyet mensuplarının diğer üyeleri, kraliçeyi taklit ediyor. O ayaktaysa, ayakta kalıyorlar; oturuyorsa, oturuyorlar ve eğer yemeğini bitirdiyse, onlar da çatallarını bırakmak durumunda kalıyor.

Haberin Devamı

İzinsiz evlenemiyorlar
Saraylıların hiçbir üyesi, Kraliçe Elizabeth’in onayı olmadan dünyaevine giremiyor. 67 yıldır tahtta olan kraliçe ise, bu izni hem sözlü hem de yazılı vermek zorunda…

Tablet cihaz kullanılmıyor
Bu kural, özellikle Kraliyet’in en genç üyeleri Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis için geçerli. Dük ve Düşes, çocukları için daha geleneksel oyuncakları tercih ediyor.

Reader’s Digest’in haberine göre, minikler büyüdükten sonra elektronik aygıtlarla oynamalarına izin verilecek.

Kraliyetin yasakları...
Dekolte uygun değil
Her ne kadar Kate Middleton üniversite yıllarında katıldığı bir defilede giydiği transparan detaylı kıyafetle, Prens William’ın kalbini çalsa da, saraylıların dekolteye mesafeli bir bakış açısı var. Middleton da, ‘Cambridge Düşesi’ unvanını aldıktan sonra, ‘kraliyet’e uygun’ giyimiyle, ülkenin ikonları arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Kabuklu deniz ürünleri
Saraylıların, herhangi bir zehirleme vakasına karşı kabuklu deniz ürünleri tüketmeleri yasak. Fakat The Sun gazetesinin haberine göre, kraliçe ömrü boyunca bu kurala sadık kalsa da, diğer üyeler ara sıra kaçamak yapabiliyor.

Takma isim verilmiyor
Asıl ismi Catherine Elizabeth Middleton olan Cambridge Düşesi’ne, eşi Prens William ve saraylılar hariç herkes “Kate” diyor. Kraliyetinse takma ya da kısaltma isimlere bakışı hoş değil. Aynı şekilde düşes de, prense kısaca “Wills” diye seslenemiyor. Bu kuralı şimdilik hiçe sayan isimse, asıl adı Henry olan Prens Harry…

Nötr kalıyorlar
Kraliyet Ailesi’nin hiçbir üyesi siyasi görüşünü belirtemiyor. Bu konuda nötr davranmak durumunda kaldıkları için, seçimlerde oy kullanmaları da yasak.

İmza atamıyorlar
Kraliyet üyeleri, kendilerini ünlü olarak tanımlamadıkları için hayranlarına ya da onları sevenlere imza veremiyorlar. Bu kural, 2010 yılında Prens Harry tarafından bozulmuştu. Ne var ki genç hayranına iyi dileklerini sunan ve imza veren prens, daha sonra babaannesi Kraliçe Elizabeth’ten özür diledi. Resmi evrak dışında, imza atmak yasak.

Sarımsağa izin yok
Sarayın eski şeflerinden Darren McGrady’nin söylediklerine göre, kraliçe sarımsak yemez ve menüde olmasına asla izin vermiyor. Çünkü kokusundan ve tadından nefret ediyor. Kendisi, kraliyet üyelerinin de davetlerde kötü bir izlenim uyandırmaması için mutfağa sarımsak girmesini yasakladı.

Haberin Devamı

Monopoly oynanmıyor
Dünyada sevilen oyunlardan biri olan Monopoly’nin oynanması, saray içinde yasak. Kraliçe, ev alma-satma ve para üzerinden dönen oyunun oynanmasını yasaklamış. Prens Andrew, birkaç yıl önce bu kuralı, saray hayatını anlatan kitapta anlatmıştı.