01.08.2013 - 19:35 | Son Güncellenme:
LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK SICAK
TATLI - 10 / Elif Edes Tapan
Malzemeler (4 kişilik)- 4 adet enginar - 1 limon suyu - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tutam tuz
İÇ İÇİN: - 200 g pirinç - 2 küçük kuru soğan - 3-4 yemek kaşığı çam fıstığı - 3 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 demet dereotu - 1 tutam taze veya kuru nane - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı dolma baharı- 1 tutam toz şeker - 1 tutam karabiber- 150 ml zeytinyağı - 300 ml sıcak su - 4 adet asma yaprağı - 1 limon (süslemek için)
Hazırlanışı: Enginarları tuz, limon suyu, zeytinyağı ilave edilmiş suda 10-15 dakika haşlayın. Asma yapraklarını sıcak suda 2-3 dakika haşlayıp, süzün. Soğanları yarım ay şeklinde, ince doğrayın, fıstık ve zeytinyağıyla 10-15 dakika kavurun. Yıkanmış pirinç, üzüm, dereotu, nane, tuz, dolma baharı, şeker, karabiber ve sıcak suyu ilave edin. 10
CHILI CON CARNE
Malzemeler (4 kişilik)-500 gr. kırmızı fasulye (chili beans) konserve-200 gr. kıyma -1 büyük kuru soğan -100 gr. tereyağı-100 gr. salça -1 tatlı kaşığı kimyon -1 tutam tuz -1 tutam pul biber
Hazırlanışı: Soğanı küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritin, soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, kimyon ve pul biberi ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Fasulyeleri yıkayıp, süzün. Salça ve fasülyeleri kavrulmuş kıymaya ilave edilir, 10 - 15 dakika orta ateşte birlikte pişirin.
ŞEFTALiLi TARTE TATiN
Malzemeler (4 kişilik)-4 adet şeftali-150 gr. toz şeker-3 yemek kaşığı tereyağı-100 ml. su-4 parça donmuş milföy hamuru
YARIN: MABEYiN