CaddeLEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK, SICAK, TATLI

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK, SICAK, TATLI

01.08.2013 - 19:35 | Son Güncellenme:

Elif Edes Tapan’ın bugünkü mönüsünde zeytinyağlı enginar dolması, chili con carne ve şeftatili tarte tatin var

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK, SICAK, TATLI

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK, SICAK, TATLI
ZEYTiNYAĞLI ENGiNAR DOLMASI

Haberin Devamı

Malzemeler (4 kişilik)- 4 adet enginar - 1 limon suyu - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tutam tuz

İÇ İÇİN: - 200 g pirinç - 2 küçük kuru soğan - 3-4 yemek kaşığı çam fıstığı - 3 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 demet dereotu - 1 tutam taze veya kuru nane - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı dolma baharı- 1 tutam toz şeker - 1 tutam karabiber- 150 ml zeytinyağı - 300 ml sıcak su - 4 adet asma yaprağı - 1 limon (süslemek için)

Hazırlanışı: Enginarları tuz, limon suyu, zeytinyağı ilave edilmiş suda 10-15 dakika haşlayın. Asma yapraklarını sıcak suda 2-3 dakika haşlayıp, süzün. Soğanları yarım ay şeklinde, ince doğrayın, fıstık ve zeytinyağıyla 10-15 dakika kavurun. Yıkanmış pirinç, üzüm, dereotu, nane, tuz, dolma baharı, şeker, karabiber ve sıcak suyu ilave edin. 10

Haberin Devamı
LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK, SICAK, TATLI
dakika kadar, pilav kıvamında olacak şekilde pişirin.Enginarları servis tabağına dizin, içlerine ister kaşıkla, ister ufak bir kase yardımıyla hazırladığınız karışımı koyun. Üzerlerine asma yaprakları kapatın, şerit şeklinde kestiğiniz limon kabuklarıyla süsleyin.

CHILI CON CARNE

Malzemeler (4 kişilik)-500 gr. kırmızı fasulye (chili beans) konserve-200 gr. kıyma -1 büyük kuru soğan -100 gr. tereyağı-100 gr. salça -1 tatlı kaşığı kimyon -1 tutam tuz -1 tutam pul biber

Hazırlanışı: Soğanı küçük küçük doğrayın. Tereyağını eritin, soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, kimyon ve pul biberi ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Fasulyeleri yıkayıp, süzün. Salça ve fasülyeleri kavrulmuş kıymaya ilave edilir, 10 - 15 dakika orta ateşte birlikte pişirin.

ŞEFTALiLi TARTE TATiN

Malzemeler (4 kişilik)-4 adet şeftali-150 gr. toz şeker-3 yemek kaşığı tereyağı-100 ml. su-4 parça donmuş milföy hamuru

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - SOĞUK, SICAK, TATLI
Hazırlanışı: Şeftalileri soyup, ikiye bölün. Şeker, tereyağı ve suyu ufak bir tencerede orta ateşte karamel rengi alana kadar pişirin. Rengi tutana kadar kaşıkla karışmayın, sadece tencereyi hafifçe sallayın. Hazır olunca karameli ısıya dayanıklı tek kişilik tart kalıplarına dökün, üzerine şeftalileri dizin. Şeftalilerin üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış birer milföy hamuru kapatın, fazla kabarmaması için çatalla delikler açın.180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika (milföyler kızarana kadar) pişirin. Kalıbın üzerine servis edeceğiniz tabağı kapatıp, ters çevirin.

YARIN: MABEYiN

KEŞFETYENİ
Magazin dünyası bu sürpriz haberi konuşuyor!
Magazin dünyası bu sürpriz haberi konuşuyor!

Cadde | 14.05.2025 - 14:02

Oyuncu çift Hafsanur Sancaktutan ve Kubilay Aka cephesinden gelen sürpriz haber sevenlerini heyecanlandırdı.

Yazarlar