CaddeLEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - YEMEK ŞÖLENi

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - YEMEK ŞÖLENi

15.07.2013 - 19:38 | Son Güncellenme:

Geçen hafta başladığımız ‘Ramazan Tarifleri’ serimize, bu hafta da devam ediyoruz. Martı Istanbul Hotel Executive Şefi Sabri Eyüp Yunusoğlu, beş gün boyunca başlangıçtan tatlıya sofranızı donatacak leziz tarifler verecek

LEZZETLİ İFTAR SOFRALARI - YEMEK ŞÖLENi

Yunusoğlu’nun bugünkü mönüsünde ıspanaklı kol böreği, kuzu kavurma, bademli pilav ve vişne soslu muhallebi var.

Haberin Devamı

ISPANAKLI KOL BÖREĞi

Malzemeler (4 kişilik)
l 2 adet yufka l 2 adet yumurtanın sarısı l 1 çay kaşığı çörekotu
İç malzemesi için
l 1 kg. taze ıspanak l 1 orta boy soğan l 1 diş sarımsak l 50 gr. beyaz peynir l 10 gr. çiçek yağı l Tuz, biber

Hazırlanışı: Ispanakları iyice yıkayın ve ince ince doğrayın. Tencerede yağı kızdırın, soğan ve sarımsağı kavurun. Daha sonra içine ıspanakları atın, suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve biberi ilave edin. Ispanağı süzgeçe alın, soğuyunca beyaz peyniri ekleyerek bir harç elde edin. Yufkaları üst üste koyun, harcı kenara yakın yerine enlemesine döşeyin ve kol kalınlığında sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu serpin. 160 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Haberin Devamı

KUZU KAVURMA

Malzemeler (4 kişilik)
l 1 kg. kuzu kuşbaşı
l 2 adet kuru soğan
l 3 diş sarımsak
l 4 adet sivri biber l 2 adet domates l 10 gr. tereyağı l 10 gr. çiçek yağı
l 1 çay kaşığı kekik l Tuz, biber

Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri çiçek yağında harlı ateşte kavurun. Soğan, biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın. Etin suyu çekince soğanları tencereye ilave edin. Sonra biberleri, sonra da domatesleri. Domatesleri karıştırmadan tuz ve biberi ekleyin. Tereyağını koyup, tencerenin kapağını kapatın. Altını kısarak pişirin. Servis ederken üzerine kekik atın.

ViŞNE SOSLU MUHALLEBi

Malzemeler (4 kişilik)
l 4 su bardağı soğuk süt
l 4 çorba kaşığı pirinç unu
l 3 çorba kaşığı nişasta (buğday ya da patates olur) l 1.5 su bardağı toz şeker l 1 adet orta boy yumurta
Vişne sos için
l 1 su bardağı vişne l 1 bardak su l 1 çorba kaşığı mısır nişastası l 4 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı: Tüm muhallebi malzemelerini soğuk sütle çırpın. Tencereye koyun ve ocağın üzerinde devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Servis kaplarının üçte ikisine muhallebiyi pay edin. Sonra vişne sosunu hazırlamak için vişneleri derince bir kaba alın. Mikserle vişneleri iyice ezip püre haline getirin. Sos için gerekli tüm malzemeyle püreyi bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Sosun soğumasını beklemeden muhallebinin üzerine yayın, oda sıcaklı-ğına gelince buzdolabına kaldırın.

Haberin Devamı

BADEMLi PiLAV

Malzemeler (4 kişilik)
l 2 su bardağı baldo pirinç l 1 çay bardağı çiçek yağı l 2 bardak su l 1 çay bardağı kavrulmuş badem l Tuz

Hazırlanışı: Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın, sonra da süzgeçe alın. Pirinci yağla kavurun. Ayrı bir tencerede suyunu kaynatın. Pirincin tuzunu attıktan sonra biraz daha kavurun, suyunu ekleyin. Ocağı kısın ve 10 dakika pişirin. Sonra altını kapatıp dinlendirin. Ardından içine bademlerini atın. Servis ederken orta boy kepçeyle tabağın kenarına koyun, yanına da kavurmayı.

YARIN: DANA ROSTO

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler