Cadde MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında? MasterChef Sefa Okyay Kılıç aslen nereli?

MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında? MasterChef Sefa Okyay Kılıç aslen nereli?

26.11.2020 - 17:31 | Son Güncellenme:

MasterChef 2020'de bu hafta Mavi takım kaptanı olan Ebru Has tarafından Kırmızı takım kaptanı olarak seçilen Sefa Okyay Kılıç takımına Barbaros, Eray ve Emir'i almıştı. Ödül oyununu kaybeden Kırmızı takım bu akşam ekrana gelecek ilk dokunulmazlık oyununda mücadele edecek. Peki MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında MasterChef Sefa Okyay Kılıç aslen nereli

MasterChef 2020 kadrosunda son sekize kalan isimler arasında yer alan Sefa Okyay Kılıç son dönemde eleme potasında sıkça yer alan isimler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Ayyüce, Uğur ile birlikte girdiği potadan ilk sırada çıkan ve yarışmada bir hafta daha kalmayı garantileyen Sefa Okyay Kılıç bu hafta Kırmızı takım kaptanı olarak seçildi. Peki Sefa Okyay Kılıç kimdir, aslen nereli?

Haberin Devamı

SEFA OKYAY KILIÇ KİMDİR?

13 Haziran 1996 Ankara doğumlu Sefa Okyay Kılıç, üç çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur. Bir abisi ve bir ablası olan Sefa Okyay, 2019 yılında Gazi üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun olmuştur. Ankara'da Metropolitan Hotels ve Ato Congressium'da, Antalya Rixos Premium Tekirova'da; İngiltere'de Fora Restaurants'da çalışma fırsatı bulan ve İtalya Lecce'de 1 ay staj yapan MasterChef Sefa, Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler almıştır. Türkiye'de düzenlenen birçok gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak görevlini sürdüren ve diğer birçok kongreye de katılma fırsatı bulan Sefa Okyay Kılıç, İngilizceyi akıcı bir şekilde, Fransızca ve İtalyanca'yı başlangıç düzeyinde konuşabilmektedir. Hala aktif bir şekilde sürdürmekte olduğu spor hayatını çeşitli branşlarda ilerletmektedir. MasterChef 2020'nin ana kadrosuna yedek isimlerden katılan Sefa Okyay için yarışma yolculuğu ilk elemenin ardından başlamıştır.