Cadde MasterChef Türkiye'de yeni jüri! Somer Şef, Yılmaz Öztürk için neler söylemişti?

MasterChef Türkiye'de yeni jüri! Somer Şef, Yılmaz Öztürk için neler söylemişti?

12.06.2023 - 15:33 | Son Güncellenme:

MasterChef Türkiye All Star kadrosuyla izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Tüm zamanların en başarılı yarışmacıları MasterChef Türkiye All Star kadrosuna dahil olmak için yarışacak. Yayınlanan ilk fragmanda MasterChef Türkiye jüri üyesi olan Somer Sivrioğlu'nun jüri kadrosundan ayrıldığı da görüldü. Somer Şef'in yerine gelen Yılmaz Öztürk'ü daha önce konuk şef olarak katıldığı bölümde Somer Sivrioğlu bakın nasıl tanıtmıştı.

MasterChef Türkiyede yeni jüri Somer Şef, Yılmaz Öztürk için neler söylemişti

MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu yarışmanın yeni sezonunda yer almıyor. Jüride yer alan yeni isim Yılmaz Öztürk. Yılmaz Öztürk daha önceki yıllarda MasterChef Türkiye'de konuk jüri olarak yer almıştı.

Haberin Devamı

SOMER ŞEF YILMAZ ÖZTÜRK'Ü BU SÖZLERLE SUNMUŞTU

"Bugün öyle bir şef geliyor ki meslek hayatına 1998 yılında başladı. Anadolu'nun verimli topraklarında ve deniz ürünlerinin çeşitliliğinden aldığı ilhamla doğal malzemelerin peşinde koşarak sadelik ve doğallığın getirdiği lezzet üzerine kurdu.

Hala Anadolu'nun dört bir yanından topladığı mevsimine uygun malzemeleri açık odun ateşinde pişirmeye devam ediyor. Yurtiçi ve yurt dışında konferans yarışma ve organizasyonlarda konuşmacı jüri şef kimliğiyle yer aldı.

Tokyo, Stokholm, San Francisco ve Sanya gibi şehirlede Türk mutfağının yeni ekol yemeklerini ve bizi gururla temsil etti. Uluslararası platformlarda ve lokal şeflerle işbirliği içerisinde Türk gastronomisinin ileriye gitmesini sağladı.

Haberin Devamı

Açık ateş deyince Türkiye'de ilk akla gelen isim ve doğada pişirmek üzerine kurguladığı 'Açık Ateş' isimli programı hepimizin imrenerek gururla seyrettiği bir program. Hem dostumuz hem meslektaşımız olmasından gurur duyduğumuz Yılmaz Öztürk geliyor."

 

MasterChef Türkiyede yeni jüri Somer Şef, Yılmaz Öztürk için neler söylemişti

ŞEF YILMAZ ÖZTÜRK KİMDİR?

Masterchef fragmanında yer alan Şef Yılmaz Öztürk, meslek yaşamına 1998 yılında Ankara’da başladı. 1999 ve 2007 yılları arasında Türkiye’nin bilinen mutfaklarında çalıştı.

Üyesi olduğu “Chaine des Rotisseurs”ün, 2004 yılı Genç Aşçılar Yarışması’nda Gümüş adalya aldı.

2007 – 2010 yılları arasında Kayra Wine Academy ve Nars Ilıca’da Mutfak Şefi olarak görev yaptı.

2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Fakültesinde eğitmenlik yaptı.

Yıllar sonra İstanbul’a dönerek Mürver Restaurant’ın şefi oldu. Ünlü şef evli ve bir çocuk sahibidir.