Cadde Masumlar Apartmanı Han'ın hastalığı dispozofobi nedir, neden kağıt-çöp topluyor? Masumlar Apartmanı Han, Birkan Sokullu kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Masumlar Apartmanı Han'ın hastalığı dispozofobi nedir, neden kağıt-çöp topluyor? Masumlar Apartmanı Han, Birkan Sokullu kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

30.09.2020 - 15:16 | Son Güncellenme:

Masumlar Apartmanı Han karakterine ünlü oyuncu Birkan Sokullu hayat veriyor. Ailesini ayakta tutmaya çalışan Han'ın kağıt-çöp toplama sahneleri dikkat çekti. Masumlar Apartmanı Hanı'ın hastalığı ise merak konusu oldu. Dispozofobi hastalığı istifçilik olarak da geçiyor. Peki Masumlar Apartmanı Han, Birkan Sokullu kimdir? Han'ın hastalığı dispozofobi nedir?

Masumlar Apartmanı Hanın hastalığı dispozofobi nedir, neden kağıt-çöp topluyor Masumlar Apartmanı Han, Birkan Sokullu kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı

Masumlar Apartmanı TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor. Kısa bir süre önce yayın hayatına başlayan Masumlar Apartmanı hem hikayesi hem de oyuncu kadrosu ile dikkat çekti. Birkan Sokullu ise dizide Han karakterini canlandırıyor. Han'ın gece kağıt toplamaya çıkması dizide dikkat çeken sahneler arasında yer adlı. Peki Han'ın hastalığı nedir? Masumlar Apartmanı Han Birkan Sokullu kimdir?

Haberin Devamı

MASUMLAR APARTMANI HAN KARAKTERİ

Üç kız kardeşi ve hasta babasıyla yaşayan Han, kendi hayallerinden tamamen vazgeçmiş biridir. Yaşamı takıntılarla dolu ablaları ve işi arasında mekik dokuyarak bu aileyi ayakta tutmaya çalışan Han’ın İnci ile tanışması onun için bir dönüm noktası olur.

Han'ın gece kağıt-çöp toplamaya çıktığı sahneler yer aldı. hastalığı dispozofobidir.

DİSPOZOFOBİ NEDİR?

Dispozofobi, kompulsif biriktirme hastalığı, istifçilik olarak da geçiyor. Bu hastalık; değersiz, sağlıksız, kullanılmayan tüm eşyaların biriktirilmesi ve atılamaması durumuna denir.

BİRKAN SOKULLU KİMDİR?

Birkan Sokullu, 1985 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Maltepe Üniversitesi Radyo TV Programcılığını bitirdi. 10 yıllık profesyonel basketbol geçmişi var. Ayrıca 2003 yılında, Best Model of Turkey ’de 3.lük derecesi var. 13 Temmuz 2012' de evlendiği eşi oyuncu Aslı Enver ile 26 Ağustos 2015 tarihinde boşanmıştır.

Haberin Devamı

BİRKAN SOKULLU'NUN YER ALDIĞI YAPIMLAR

2019 – Bir Aile Hikayesi (Berk) (Tv Dizisi)
2018 – Yaşamayanlar (Numel) (TV Dizisi)
2017 ­- Gecenin Ötesi (Cihangir/Cino)(TV Dizisi)
2017 ­- Yüz Yüze (Cihangir) (TV Dizisi)
2016 ­- Hayat Şarkısı (Kerim) (TV Dizisi)
2015 – Beyaz Gece (Rüzgar) (TV Dizisi)
2014 ­- Kurt Seyt & Shura (Petro­ Borinsky) (TV Dizisi)
2013 ­- Fatih (Şehzade Mustafa) (TV Dizisi)
2012 ­- Ucurum (Ulaş) (TV Dizisi)
2010 -­ Küçük Sırlar (Demir) (TV Dizisi)
2008 -­ Küçük Kadınlar (Ayaz) (TV Dizisi)
2008 ­- Elif (Mustafa) (TV Dizisi)
2008 -­ Melekler Korusun (Levent) (TV Dizisi)