Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Alaçatı’nın taş duvarları ve dar sokakları arasında lavanta ve sakız kokularının peşi sıra gezerken karşınıza çıkan dekorasyon vahalarına karşı koymanız olanaksız. Siz en iyisi mi tam bir öğleden sonranızı kendinize ve evinize hoş keşifler yapmaya ayırın. İşte başlangıç duraklarınız...

Alaçatı’da dekorasyon avı



Haremlique à la mer

Onu Akaretler’deki şık duruşundan ya da lüks mağazalardaki corner’larından tanıyor olabilirsiniz. Ama bir de Alaçatı’da görün. Peştamallerin, havluların, mimoza kokulu mumların arasından seyredin. Geçen hafta köyün hemen girişindeki Nars Alaçatı Oteli’nin giriş katında açılan Haremlique à la Mer, İzmirli sahipleri Caroline Koç ve Banu Yentür’ün kendi zevk ve tasarımlarıyla ürettikleri özgün ev tekstil ürünleri, ipekli kumaşlar, kaşmirler ve aksesuarlarla taçlanıyor.

YASTIK
Kimi Anadolu’nun, kimi Brezilya’nın çiçekli basmalarından, kimi Osmanlı ipeklilerinden, Afrika baskılarından, kimiyse eski Özbek koleksiyonlarından özene bezene dikilen ve bir eşi daha olmayan yastıklar... Bodrum ve İstanbul’dan sonra üçüncü mağazasını Alaçatı’da açan uluslararası tasarımcımız Rıfat Özbek, rengarenk desenleriyle köyün taş sokaklarında karşınıza çıktığında onu reddetmeniz olanaksız. Çift taraflı kullanılabilen yastıklar, evinize ya da bahçenize tasarımcı dokunuşu katmanızın yanı sıra artık sıkıldığınız kanepenizin havasını bir anda değiştirmenizi sağlayacak.

MON?JARDiN
Provans stilinde ev ve bahçe aksesuarlarının peşindeyseniz, 20 yıllık köklü İzmir markası Mon Jardin’in Alaçatı mağazasına girin. Abartıdan uzak sadelik ve doğallık bu mağazanın baş anahtarıdır. Ve tabi beyaz ve ahşabı da unutmamalı. Şair Süreyya Berfe gibi siz de “Işık olurum çiçeklerin karşısında” diyorsanız, Mon Jardin’in muhteşem buketlerinin cazibesine de kapılacaksınız demektir. Ve bir not: Hiçbir çiçekçide olmayan "ürün değiştirme" olanağı Mon Jardin’de var!

AYŞE’NiN?DOLABI
Ünü yurtdışına kadar taşmış ve pek çok kez uluslararası fuarlarda temsil edilmiş bu dolabın içinde neler var neler... Bir otelin içinde küçük bir dolapta keten kumaştan ürünler satarak işe başlayan Ayşe Veryeri, bu sene yeni yerine taşıdığı mağazasında bembeyaz ketenlerden yaptığı nevresim takımları, havlular, gecelik, pijama, sabahlık, çanta ve elbiseleri satıyor. Zaten markanın Fransızcası da “keten dolabı” anlamına gelen “L’armoire de lin”.

EV-LA
Üç yıl önce kurulan Ev-La’nın hikayesi, iki kardeşin kendi evleri yaptıkları tektstil ürünlerinin beğenilip talep görmesine dayanıyor. Şimdi özel yatak, havuz takımları, banyo ve yatak odası takımları tasarlıyorlar. Herhangi bir stile bağlı kalmak yerine her dönemden beğendikleri farklı çizgileri birlikte kullanarak kendi stillerini oluşturuyorlar. Showroom’da bulunan Fuat Gülbakan imzalı heykel ve karışık teknik resimler ilgi topluyor. Gökhan Gürkan’ın bolluk, bereket ve özgürlük enerjisi yansıtan pano çalışmaları ve Işık Güdüm Doğusoy’a ait havlu ve pikeler de çok rağbet görüyor.


SEVGiYLE YARATILAN DOKUMALAR
Uluslararası pek çok ödüle sahip sanatçı Sevim Arslan, gravürleri ve dokumalarıyla insan bedeninin o çok zengin hareketliliğini geleneksel motiflerle örerek yalın ve özgün bir tavrı dokuyor. Soyut ve somutun iç içe kullanıldığı anlatım biçimi seçerek, simgeselliğin ve gelenekselliğin altını çiziyor. Arslan’ın 6-31 Temmuz tarihleri arasında Galeri Selvin’de sergilenecek çalışmaları, evinize yepyeni bir soluk getirebilir. Tel: (0212) 263 74 81