Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarmaşık duvar süsleri, seramik ağaç dalları, neoklasik çizimler, siluet çıkartmalar, vinil baskılar... Tümü duvarlarda fark yaratıyor. Bugünün evleri, özellikle de dokularda desen çokluğuna, kombinlemeye, karıştırmaya eğilimli. Gittikçe kişiselleşen ve temsil ettikleri stili figürlerle, grafiklerle ve yazılarla anlatan duvarlar da bu modanın lideri durumunda


Duyguları ifade etmenin en iyi yollarından biri de duvarlarınızın neler söyleyeceğini planlamaktır. Ev alışveriş listelerinde ilk sıralara yazılan duvar kağıtları, alıştığımız klasik desenlerden çok farklı tasarımlarda çıkıyor karşımıza. Botanik, retro, optik, geometrik ve elegan motiflerle kaplanan yüzeyler, mekânlarımıza üçüncü bir boyut katarak yeni bir grafik açılım yaratıyorlar. Tema seçiminizde şu dört stilden yola çıkabilirsiniz:


Tema 1:

Duvarlar da  eğlenmek istiyor
Doğal tarafsızlar
Güncel dekorasyon modası, evlerde en çok doğaya ait izleri yansıtan köşeler oluşturmaya işaret ediyor. Nostaljik ritimlerin eşliğinde şekillenen doğal ve tarafsız renk skalasının dekorasyona yansıması, tekrar hatırlatıyor ki doğa bir numaralı ilham kaynağımız. Yeni başlangıçlar yapmaya niyetlenenler için ideal karaktere sahip doğallıktan yana olan nötr tema ile her öğenin bir diğeriyle uyumunu yakalayabilirsiniz. Duvar kağıdı ve sticker tasarımlarda çiçek, ağaç, yaprak motifi veya hayvan figürleri ilk sırayı oluşturuyor.


Tema 2: Yumuşak ifadeler
Kanı kaynayan renklerden biraz uzaklaşarak, evde daha romantik bir atmosfer yaratmanın peşinde koşanlar için yumuşak ve elegan stildeki koleksiyonlar reçete niteliğinde. Gözü yormayan floral desenli tekstiller, soft temasının yardımcı aktörlerinden. İllüzyondan hoşlanıyorsanız rengârenk çizgilerden oluşan grafik desenli duvar kağıtlarından birini mutlaka salon duvarlarınızdan birine taşımalısınız. Pozitif hisleri güçlendirmek için soft bir köşe ideal olabilir.

Tema 3: Retro ve geometri
Tarihin şahidi renkler ve desenler, modernizm havuzuna dalıp çıktıktan sonra yeniden gündemdeler. Anımsatma hissinin çıkış noktası olan retro temasında, geçmişin kültleşen geometrik figürleri baş-rolde. Yuvarlak, kare, elips dikdörtgen. Çizgiler, kaleydeskopik hareketler, daireler gibi geometri kökenli desenleri duvarlarınıza taşıyarak, görsel sihirbazlıklar yaratabilirsiniz. Duvar kağıdını seçtikten sonra, renk skalanıza karar verebilirsiniz. İçi içine sığmayan enerjik renkler, retro stilini çok seviyor. Tasarımlar ironi, romantizm, seksapel ve enerji yüklü mesajlar da dikkat çekiyor.

Tema 4: Afrikanizm
Son günlerin hızla yük-selen trendi Afrikanizmin karakteristik özelliğini hayvan figürleri, etnik desenler, ahşap yer döşe-meleri ve ahşap mobil-yalar oluşturuyor. Tema-nın ana rengi tabii ki kahverengi. Süet ve deri duvar kağıtlarını aydınlık renklerin skalasından en uçuk tonlardan biriyle kombine edebilir, yarattığınız kombi-nasyonu da etnik desenli yastık kılıflarıyla bütünleştirebilirsiniz.

EV?DEDEKTİFİ
Duvarlar da  eğlenmek istiyor


Ece Vahapoğlu’nun evi
Ece Vahapoğlu bir apartmanın giriş katında konumlanmış bahçeli, 70 m2’lik bu evine birkaç sene önce taşınmış. 30 yıllık apartman yaşına göre kendini iyi korumuş, yalın ve modern görünümlü. Ev bekar bir genç kadın için her şeye yeten, küçük olmasına rağmen alanların fonksiyonel kullanıldığı, rahat bir tarza sahip. Ev genelinde beyaz ve açık krem ana renk olarak tercih edilirken, aksesuarlar mor, kırmızı ve yeşil renklerde seçilmiş. Tüm dolap ve raflar mimarlar tarafından çizilip marangozlara özel sipariş yaptırılmış. Farklı mağazalardan, seyahatlerden ve sanatçılardan alınan parçalar Vahapoğlu’nun zevkine göre yan yana getirilmiş. Önerim, niş içindeki rafların daha etkileyici kullanılması, kanepenin üzerine monotonluğu kıracak desenli yastıklar yerleştirilmesi, iki tablodan birinin seçilerek odak noktası yapılması, orta sehpanın daha estetik değerlendirilmesi ve ahşap mutfak ünitesinin yerinin değiştirilmesi.

PUANIM.5


LİSTE
- EFSANELEŞECEĞİ şimdiden belli olan Chanel 505 oje çılgınlığına kapılmamak için kendini tutmak.
- BÜTÜN yazı, Observer tarafından kadınları en iyi anlayan 50 erkekten biri olarak kabul edilen Dr. Howard Murad’ın yeni Skin Perfecting Primer ürünüyle geçirmek.
- BABALAR Günü hediye paketinin içine Butterfly’ın viskili, yüzde 70 bitter ve nescafe taneli çikolatalardan oluşan Very Black Collec- tion isimli limitli çikolata serisini de eklemek.


TAKiP

Sticker’ınızı kendiniz yaratın
1996 yılından bu yana kumaş, duvar kağıdı ve sticker alanında kaliteli ve estetik ürünlere imza atan CasaDeco, bu sezon iki farklı sticker koleksiyonu sunuyor: Life Style Sticker ve Wallconcept. Mat, parlak, vinyl ve fosforlu sticker'lardan istediğinizi seçerek odanıza canlılık getirebilirsiniz. Yapmanız gereken, dilediğiniz ölçü ve stilde sticker'ları seç-mek, seçtiğiniz renkte ister önce duvara yapıştırıp duvarla aynı renkte, isterseniz farklı renklerde hatta metalikboya ile boyamak. (0216 350 19 18)