Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları

Renginiz akide mi olsun şerbet mi



Geçen hafta başladığımız renk yolculuğumuza Osmanlı kültüründen ilham alınarak
yaratılan yepyeni bir koleksiyon haberiyle devam ediyoruz. Geçmişimizdeki çok renkliliğin en tatlı taraflarını bugünün evlerine taşıyacak olan Lokum, Akide, Şerbet ve Kahve temalarının yaratıcısı ünlü Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün, üretici ise sektörün en yenilikçi firmalarından Marshall



Eski zamanlardan ilham alan yepyeni bir koleksiyon... Gerek uluslararası moda tasarımcıları, gerekse endüstriyel tasarım ustaları tarafından sık sık referans alınmaya başlanan Osmanlı mirası, bu kez renkleriyle bizi baştan çıkarmaya hazır. Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün’ün Marshall için hazırladığı bu lezzetli koleksiyonda, ‘Lokum, Akide, Şerbet ve Kahve’ olmak üzere renk ya da tat olarak ifade edilebilecek dört ana tema var.
Rengin insan hayatının önemli bir parçası olduğunu ve asırlardır neşe, zenginlik ve asalet ifadesi olarak kullanıldığını söyleyen Gülgün, öncelikle geçmişten bugüne taşınan dört ana renk paleti belirlemiş; bununla da yetinmeyerek bu renklerle boyanmış duvarların üzerinde kullanılabilecek yedi Osmanlı motifini (Çintemani, Kündekari, Balık Pulu, Zencirek, Nar, Lale ve Karanfil) boyanabilir duvar desenleri olarak tasarlamış.

Haberin Devamı

Rüya gibi seçenekler
Osmanlı’nın hoş kokulu şekerlemesi olan lokum, bu koleksiyonun ana temalarından biri. Bu temada, gül, limon, fıstık ile lezzetlendirilerek yapılan bu rengarenk şekerlemenin temsil ettiği pudralı renkler kullanılımış. Mekanlara, romantizm ve masumiyet katan rüya gibi renkler bunlar...
En sevilen Türk şekerlemelerinden biri olan akide ise koleksiyonun ikinci teması olarak seçilmiş. Tarçın, portakal ve susamla lezzetlendirilmiş bu şekerlemenin temsil ettiği grup, mekana aydınlık ve canlılık katıyor. Güneş ve baharat tonlarını sevenlerin vazgeçilmez renkleri olmaya şimdiden aday.
Osmanlı’nın en sevilen içeceği şerbet, koleksiyonun da en leziz üçüncü temasını oluşturuyor. Temada, olgun meyvelerden, güzel kokulu çiçeklerden, lezzetli yemişlerden elde edilen bu güzel içeceğin temsil ettiği saraylara layık renkler bulunuyor. Gizemli, çekici ve cazibeli mekanlar için öneriliyor.
Osmanlı’dan Avrupa’ya yayılmış gizemli bir içecek olan kahve, kakule, misk ve hatta amber gibi kıymetli baharatlarla tatlandırılarak renk oyununa sokulmuş. Bu içeceğin temsil ettiği grup ise mekana, ağırbaşlılık, asalet ve derinlik kazandırıyor.

EV DEDEKTiFi
Şebnem Işık’ın evi


Renginiz akide mi olsun şerbet mi

Avukat Şebnem Işık, bu ay Elle Decor dergisinde yayınlanan Topağacı yokuşundaki evini mimar Name Yıldırım ile birlikte şekillendirmiş. Çok karışık olmayan, sade, aydınlık ve huzurlu bir ev ortamı yaratmak isteyen Işık, eşyaları seçerken çok titizlenmiş ve uzun süren arayışlardan sonra kendi stiline en uygun fonksiyonellikte tasarımları Mozaik Design’da bulmuş. Krem, açık gri ve gümüş renklerin hakim olduğu daire, oldukça aydınlık. Salon mobilyaları gri meşe ve krom ağırlıklı; aksesuarlar ise gümüş tonlarında. İstanbul manzarasını seyreden salon ile arkasında yer alan mutfağın arasına, manzarayı mutfaktan da görebilme adına bir pencere açılmış. Bu ev için önerim, modern tasarım ürünlerinin yarattığı keskin havanın sıcak renklerdeki tekstillerle yumuşatılması.

PUANIM:8

LİSTE
- İLK uçak seyahatinde New York Times’ın en çok satan kitaplar listesinde 50 hafta bir numarada kalan Elizabeth Gilbert’in ‘Ye, Dua Et, Sev‘ (Eat, Pray, Love) kitabına başlamak.
- SANDRA Bullock’un üst üste taktığı Justin Guinta marka inci kolyelerin izinden gitmek.
- DEĞİŞEN, yenilenen ve gençleşen en eski sevgilimiz Akmerkez’deki FashiOnAir sergisini gezmek.

TAKİP
Missss gibi mekanlar

İki İngiliz yaşam markası yaratıcı bir işbirliğinde! Jo Malone, ünlü boya ve duvar kağıdı üreticisi Farrow & Ball ile mekanlara nefis aromalar katacak olan ilk renkli mum koleksiyonunu lanse etti. Jo Malone’un herbiri ikonik olan mum kokuları-Lime Basil & Mandarin, Wild Fig & Cassis, Grapefruit, Pomegranate Noir ve Blue Agava & cacao ile, klasik Farrow & Ball renkleri, her bir koku özünün ardındaki eşsiz ilham kaynağı ile eşleştirildi. Bu çekici koleksiyonu oluşturan, 5 çeşit sınırlı üretim ev mumları, cezbedici bir aroma ve renkli bir palet yaratmak adına hep birlikte veya tek başına kullanılabiliyor.