Cadde MiNiK SANATÇILAR iSTANBUL MODERN'DE BULUŞUYOR

MiNiK SANATÇILAR iSTANBUL MODERN'DE BULUŞUYOR

13.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin düzenlediği beşinci Çocuk Şenliği başlıyor. Haftaya perşembe günü başlayacak şenlikte 4 - 12 yaş arasındaki tüm çocuklar sanat hünerlerini gösterme fırsatı yakalayacak

MiNiK SANATÇILAR iSTANBUL MODERNDE BULUŞUYOR

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 5. Çocuk Şenliği’ni 22 Nisan - 25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirecek. Etkinlikler her gün saat 10.00’dan 18.00’e kadar devam edecek. Şenlikte 4 - 6 yaş grubundan çocuklar 'İz Peşinde' ve 7-12 yaş grubundaki çocuklar 'Boydan Boya Sanat' başlıklı eğlenceli etkinliklere katılabilecek. Çocuklar 'İz Peşinde' etkinliğinde bulmacalar çözecek, doğal ve yapay dokuların, büyük fırçaların, el ve ayaklarının izleriyle müzenin eğitim odasını renklendirecek. 'Boydan Boya Sanat' etkinliğinde ise, müzenin sergi salonlarında resimler yapacaklar.

Haberin Devamı

4 - 6 yaş için ‘İz Peşinde’
Çocuklar, sergi gezisinden sonra sanat eserlerinden yola çıkılarak hazırlanan bulmacaları çözerek tamamlayacaklar. Çözdükleri her bulmacanın ödülü olarak topladıkları malzemeleri müzenin eğitim odasına taşıyacak ve bu malzemeleri sanat çalışmalarında kullanacaklar. Önlüklerini giyecek, renkleri kovalarda karıştıracak, badana fırçaları ve sergi gezilerinde topladıkları malzemelerle etkinliğin sonunda salonun duvarlarını rengarenk boyayacaklar.

‘7 - 12 yaş için ‘Boydan Boya Sanat’
Çocuklar, müzenin sergi salonlarında yer alan bazı sanat eserlerin anlatıldığı kısa geziden sonra 10 metrelik, dört farklı tuvalin etrafında buluşarak kolajlar, çizimler, boyamalar yapacaklar. Dört gün boyunca sürecek çocuk şenliğinin 'Boydan Boya Sanat' etkinliğinde oluşacak büyük resimlerinin fotoğrafları, İstanbul Modern’in Eğitim ve Sosyal Projeler Müdürlüğü’nün dijital arşivine alınacak. Etkinliğe katılmış olan çocuklar, diledikleri zaman, yaptıkları resimlerin fotoğraflarına ulaşabilecekler.