Cadde Moda Haftası’na ‘süperstar’ enerjisi!

Moda Haftası’na ‘süperstar’ enerjisi!

11.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Moda Haftası bugün sona eriyor. Hafta süresince bazı defileler çok, bazıları ise o kadar çok beğenilmedi. Önceki gün Ajda Pekkan’ın podyuma çıkması konuşuldu

Moda Haftası’na ‘süperstar’ enerjisi

İstanbul Moda haftası bu yıl 5 gün sürüyor. Defileler arasında 1,5 saat ara var. Bu durumda moda dünyası sabahtan akşama bütün günü Kuruçeşme Arena’da geçiriyor. Moda dünyasından isimler ve defileleri ön sırada izleyen ünlüler her gün bir arada. Artık konuşulan tek bir şey var, ‘Yorulduk’. Sabahtan akşama defile izlemekten, stüdyoda sunumları incelemekten kimsede hal kalmadı. Bunun en büyük nedeni bu sezon moda haftası 5 gün sürüyor. Bazı moda dergisi yayın yönetmenleri ‘Sanki Paris Moda Haftası’ymış gibi’ diye ekliyor. Oysa bu kadar zengin bir malzeme yok elimizde. Defileler yurtdışında 15 dakika sürerken bizde aynı tasarımın her rengini defilede izlemek zorunda kalıyoruz. Bu durumda defile süreleri de uzuyor, saatleri de sarkıyor. Aynı şekilde koleksiyonların çoğu da çok beğenilmiyor. Arada beğenilenler çıkınca ise akan sular duruyor, yine bir umut kaplıyor içimizi.
Şimdi üçüncü günden en çok beğenilenlerle başlayalım ve dördüncü güne geçelim. Üçüncü günün en çok konuşulanlarından biri Serdar Uzuntaş defilesi oldu. Daha önce Londra Moda Haftası ve Floransa Pitti Uomo Fuarı’nda koleksiyonlarını sunan Serdar Uzuntaş’ın Türkiye’deki ilk defilesiydi. Uzuntaş Türkiye’de henüz çok tanınmadığı için defile hak ettiği ilgiyi görmedi. Üçüncü günün en çok ilgi gören defilesi ise hiç şüphesiz Tuvanam defilesi oldu. Defile geç başladı ama beklemeye değdi. Tuvanam defilesinin baş mankeni Çağla Şikel’di. Çağla Şikel’in iki doğumdan sonra hala ne kadar kusursuz bir fiziği olduğu en çok konuşulanlardandı. Defile sonrası bir grup Hakan Akkaya’nın ‘Men in Black’ konseptli defilesine kaldı, bir grup ise Marie Claire dergisinin Bebek’te Happily Ever After’daki partisini tercih etti. Marie Claire Yayın Yönetmeni Ferhan İstanbullu’nun ev sahipliği yaptığı partide Yasemin Taciroğlu’ndan Siren Ertan Çarmıklı’ya birçok konuk moda haftasının yorgunluğunu attı.
Dördüncü gün Raisa ve Vanessa Sason defilesiyle başladı. Koleksiyondan çok Ajda Pekkan’ın podyuma çıkması konuşuldu. Oysa koleksiyon da övgüyü hak ediyordu. Daha sonra Tuba Ergin, Burçe Bekrek, Nej, Özlem Kaya, Niyazi Erdoğan defileleri gerçekleşti. Stüdyo bölümünde ise Nil Kandemir, Zeynep Mayruk ve Zeynep Erdoğan sunumları yapıldı.
Burcu Kutluk’un da podyuma çıktığı Nej defilesinde koleksiyon organik malzemeyle hazırlanmıştı. Bu sezon Park Bravo’yla da çalışmaya başlayan Özlem Kaya’nın defilesine ilgi çoktu.