Cadde Moda her zaman ‘90-60-90’ değil

Moda her zaman ‘90-60-90’ değil

11.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Berlin Moda Haftasında, uzun süredir cüceler için kıyafet tasarlayan modacı Sema Gedik’in tasarımları podyuma çıktı. Koleksiyon rahatlık ve şık tasarımlardan oluştu…

Moda her zaman ‘90-60-90’ değil

Almanya’da düzenlenen Berlin Moda Haftası, ‘Göz Hizasında’ isimli moda şovuyla renkli görüntülere sahne oldu. Dün podyuma uzun zamandır cüceler için kıyafetler tasarlayan Türk tasarımcı Sema Gedik çıktı.

Haberin Devamı

Tamamı cücelerden oluşan modellerin boy gösterdiği podyumda rahatlık ve şıklık ön plandaydı. Cücelerin hayatla olan bağlantılarını koparmamak, daha çok etkinlik içerisinde yer almalarını sağlamak ve her şekilde rahat olmalarını vurgulamak için hazırlanan defileye ilgi büyüktü. Kendine güvenen modeller podyumda yürüdükten sonra bir araya gelerek özgüvenli bir şekilde seyirciyi selamladı.

Fikir kuzenden çıktı

Sema Gedik, bir gün davete giden kuzenini gördüğünde, cüceler için kıyafet tasarlamaya karar vermiş. Verdiği bir söyleşide “O gece sabaha kadar uyuyamadım ve araştırma yaptım” diyen Gedik, cüceler için hazır giyim sektörünün olmadığını ve bir davete giyecek kıyafet yaptırmanın çok pahalı olduğunu fark etmiş.

Haberin Devamı

Moda eğitimini Berlin’de alan Gedik, bir diğer hayali de cüce terziler ve moda tasarımcılarıyla çalışmak olduğunu söylüyor. Gedik, “Tek başıma bile o kadar yol aldım ki bir ekiple daha fazlası yapılabilir” diyor.