Murat Bozok

Murat Bozok

bozokmurat@gmail.com

Tüm Yazıları

Turizm anlamında kapasite ve tesis olarak ilerlesek de, kalite anlamında bazı istisnalar dışında aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Her yaz başında tatil beldelerinin gözde mekanları tanıtılır ve her ne hikmetse bu mekanlardan pek azı ikinci yazı görür.

Mazeret olarak Ege’de mevsimin kısa olması, sezonluk yani geçici personeli motive etmenin zorluğu, çalışanların işler acısı koşullarda hayatlarını sürdürmeleri, kaliteli turistin gelmemesi gibi onlarca sebebi alt alta sıralayabiliriz.

Bence ünlü kişiler tarafından işletilen veya tercih edilen değil de, işini hakkıyla yapmaya çalışan dürüst esnaflar tarafından işletilen yerlerin yeterince ön plana çıkmaması da bir diğer unsur.

Haberin Devamı

Gerçekten lezzetli yemekler

Bu bağlamda, belki de Türkiye’nin en güzel ve keyifli tatil beldelerinden biri olan Göcek’te öne çıkan bir restoran ve bir de otelden bahsetmek istiyorum. ‘Dursun Usta’, portakal ağaçları arasında kazık yemeden, gerçekten lezzetli yemekler yiyebileceğiniz bir lokanta.

Ege deyince, herkes balık restoranı bekleyebilir, ancak Dursun Usta et ve meze üzerine uzmanlaşmış. Zeytinyağlıları, bahçe salataları, patlıcanlı mezeleri müthiş. Köftesiyle ön plana çıksa da, pirzola ve sakatatlar bence köfteden daha ön planda.

Servis yapan genç arkadaşlar, canla başla çalışıyor. Böylesine bir yemeği, Ege’de portakal ağaçları arasında yemekse insana ayrı bir keyif katıyor. Göcek’te yaz - kış yaşayanların da ‘Dursun Usta’yı tercih etmeleri, söylediklerimi onaylıyor sanırım.

Baş tacı edilen misafirler

Yat turizminin yaygın olduğu Göcek’te, karada vakit geçirmek isteyenler içinse önerim, ‘D - Resort Göcek’. Odalarının ferahlığını ve temizliğini, kahvaltısının zenginliğini, yemeklerinin lezzetini, mavi bayraklı sahilini anlatmak mümkün.

Benim ‘D - Resort Göcek’i sevmemin asıl nedeni personeli. Türkiye’de hiçbir otelde rastlamadığım bir enerji ve misafir memnuniyeti yaklaşımları var.

Genelde Uzak Doğu ülkelerinde görülebilecek seviyede koşulsuz bir misafir memnuniyet yaklaşımları var. Özellikle yazın sıcağında, misafirlerin bitmek tükenmek bilmeyen isteklerini yerine getirmek, motivasyonunuz ne kadar kuvvetli olursa olsun, her zaman çok kolay olmuyor.

Haberin Devamı

Servis sektörü her daim meşakkatlidir ancak yazın korkunç sıcağında daha bir zor oluyor. Bunu sürdürülebilir bir şekilde başardıkları için kendileri canı gönülden tebrik ediyorum.

Empati ve tolerans şart

İğneyi başkasına, çuvaldızı da kendimize saplamalıyız. Misafirlerin, birazcık çalışanlarla empati yapması gerekiyor.

Parasını veriyoruz diye, kendimizi otelin veya restoranın sahibi gibi hissetmemeliyiz. Rahatlamak için gittiğimiz tatil beldelerinde, biraz daha toleranslı olmak çok da zor olmamalı...