Cadde Müslüm Baba CAZ yaptı!

Müslüm Baba CAZ yaptı!

25.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Müslüm Baba CAZ yaptı!

Müslüm Baba CAZ yaptı


Ünlü arabeskçi ilk kez bir şarkısını Senfoni Orkestrası eşliğinde söyledi


       Arabesk müziğin güçlü sesi Müslüm Gürses, cazcı oldu. Orhan Gencebay’dan sonra Müslüm Gürses de alışılagelmiş formların oldukça dışına çıkarak müzik yaptı. Gencebay, yıllar önce rock türünde şarkı söylerken, Gürses de son kasetinde bir şarkısını caz enstrümanları eşliğinde yorumladı.
       Arabeskçinin son çıkardığı “Biz Babadan Böyle Gördük" kasetinde yer alan “Dayan Yüreğim" isimli parçanın pop - caz türünde olduğu belirtildi. Şarkının giriş kısmının tamamen blues tarzında ayrıca saksofon gibi cazda kullanılan estrümanların ağırlıkta olduğu vurgulandı. Gürses’in albümündeki tek farklılık bununla da kalmıyor.

       Senfoni Orkestrası çaldı
       Albümün yönetmeni Uğur Bayar, bu yenilikleri şöyle sıraladı:
       “Kasette etnik ‘World Music" tarzında “O Gitti Dönmeyecek" isimli şarkı var. Bu parçada doğu - batı sentezleri kullanıldı. Ayrıca orkestra ve beste formları da çok farklı. Bizim yaylı grubumuzla, İstanbul Senfoni Orkestrası çaldı."
       Dört aylık çalışmanın ürünü olan albümde 12 eser yer aldı.
       Öte yandan Gürses’in albümüne ilk klip, albümle aynı adı taşıyan şarkıya çekildi. Sanatçı doğup büyüdüğü yerler olan Urfa - Harran ve Adana’da kamera karşısına geçti. Alparslan Bozkurt’un yönettiği klibin konusu da oldukça ilginç:
       Müslüm Gürses, turistik Harran evlerinden birinde çalışmakta, evi ve faytonları temizlemektedir. Evin patronu onu her fırsatta ezmeye çalışmaktadır. Gürses, yine bir gün fayton temizlerken, bir kadın turistin düşürdüğü para dolu bir çantayı bulur. Patronu turiste çantayı görmediklerini söyler. Gürses, patronuna büyük tepki gösterir.