Cadde MÜTEVAZiLİK VE SADELiK TiMSALi: JUSTIN TIMBERLAKE!

MÜTEVAZiLİK VE SADELiK TiMSALi: JUSTIN TIMBERLAKE!

28.05.2014 - 19:56 | Son Güncellenme:

Star Justin Timberlake, mütevazı tavırlarıyla Türk hayranlarının kalbini kazandı. Bizimkilerin ‘cool’ zannettiği kibirli tavırların zerresi yoktu. Onu ‘cool’ yapan başarısının yanında seyirciyle kurduğu sıcak enerjiydi...

MÜTEVAZiLİK VE SADELiK TiMSALi: JUSTIN TIMBERLAKE

Geçen yüzyılın neredeyse bütün müzik türlerini harmanlayıp pop mutfağında başarıyla pişiren bir müzisyen Justin Timberlake. Ona, ‘pop müzikle müzik tarihinin bir özetini sunuyor’ bile diyebiliriz.
Rock’n roll, R&B, soul, blues, caz, hiphop onun müziğinin en önemli baharatları... Tabii ki tek başına Michael Jackson’ın üzerindeki baskın etkisini gözlemlememek mümkün değil.
Ki zaten Justin Timberlake, önceki günkü ilk İstanbul konserine bir Michael Jackson klasiğiyle başladı.
Sahnenin ortasından yukarı yükselen bir platformla çıktı sahneye. MJ olsa, sahneye çıktıktan sonra en az beş dakika hareket etmeden durur ‘çığlık banyosu’ yapardı.
Tabii Timberlake öyle yapmadı; sahneye çıktı ve başladı konser...

Haberin Devamı

KİBİRLİ TAVIRLARIN ZERRESİ YOKTU
Çok iyi şarkı söyleyip çok iyi dans eden ve şu anda MJ’den sonra gelmiş en başarılı erkek vokallerden biri olarak tanımlanan Justin Timberlake, aynı zamanda mütevazılık ve sadelik timsali gibiydi.
Kendisi ve sahnedeki tüm müzisyenlerin üzerinde, siyah ve beyaz dışında herhangi bir renk yoktu; gösterişli, cafcaflı sahne oyunları, ışık şovları, rüküş dansçılar yoktu. Her şey fazla alçakgönüllüydü.
Bizimkilerin ‘cool’ zannettiği kibirli tavırların zerresi yoktu sahnede ya da şöyle söylemek lazım (örneğin) Sinan Akçıl’ın egosunun yarısı bile yoktu Justin Timberlake’te.
Onu ‘cool’ yapan başarısının yanında mütevazı hali ve seyirciyle kurduğu müthiş sıcak enerjiydi.
Konser sonunda seyircinin önünde diz çöküp ‘Hayır asıl sizsiniz’ havası yaratacak kadar da egolarını bir tarafa bırakmış bir müzisyen. Ve bunun bir ilüzyon olmadığı da çok açık.
Justin Timberlake, bir Türk seyirci klasiği olarak sahneye ‘bakan’lara “Parti devam etsin mi?” diyerek coşkuyu daha da arttırmaya çalıştı. Konserde kendisinin en büyük hayranları, iyi müzik peşinde olanlar, meraklılar, nişan kıyafetini üstüne çekip gelenler, zorla getirilenler, herkes oradaydı. Timberlake eğlendikçe eğlendirdi. Yüzünden kibir yerine “Ne güzel şarkı değil mi ama ya?” gülümsemesi hiç gitmedi.

Haberin Devamı

ORTAMI SOMA HÜZNÜ KAPLADI
Hafta sonu metal müziğin tanrıları olarak yorumlanan Manowar grubunun Soma faciasında ölen maden işçilerini andıkları konserin ardından, Timberlake’in ne yapacağı merak konusuydu. Duyarsız kalmayacağı kesindi.
Piyano başına geçip ‘Until The End Of Time’ı söylemeden önce bu şarkıyı ‘Soma kurbanlarına’ adadığını söyledi. Bizlerin sadece karikatürize ettiğimiz yanan çakmağı, sağa sola sallama hareketini istedi izleyiciden. Akıllı telefonlar, çakmaklar havaya kalktı.
Konseri müthiş bir Soma hüznü kapladı. Soma’ya olan duyarlılığını eğlenceli konserine çok iyi yedirdi.
Justin Timberlake kralları da unutmadı...
Elvis Presley’den ‘Heartbreak Hotel’i, Michael Jackson’dan ‘Human Nature’ı söyledi. Etkilendiği insanlara olan saygısını yitirmediğini gösterdi. Belli ki ona göre saygıda boynuz kulağı geçmezdi.

Haberin Devamı

“JUSTIN SULARI BUNLAAAR..”
Konser başında ‘Justin’in suları bunlar’ diye su satan karaborsacıların arasından girdiğimiz konser, baştan sona dolu dolu geçti.
Timberlake’in 2013 yılında çıktığı The 20/20 Experience ismini taşıyan dünya turnesinin 64. ayağı olan İstanbul’da, İTÜ Stadyumu’nda konser veren Timberlake, iki saate yakın sahnede kaldı.
Bu arada bir anekdot: Londra konserindeki gibi seyircilerin üzerinden geçen ve mekanın bir ucundan diğer ucuna hareket eden köprünün Türkiye sahnesinde de kurulacağı söyleniyordu ama belli ki hayata geçirilememiş; olsun...
Avea sponsorluğunda düzenlenen konserde Timberlake; ‘TKO’, ‘Sexyback’, ‘Rock Your Body’, ‘Cry Me a River’, ‘LoveStoned’ gibi hit’lerini seslendirdi. Türkçe “Sizi çok seviyorum” diyerek gitti. Yine gelsin yine sempati saçsın.

***
Justin Timberlake’in Soma’da ölen madenciler için söylediği ‘Until The End Of Time’ adlı şarkının sözlerinin bir kısmı şöyle:
“O yüzden bu kırık kanatları al/Beni gelip iyileştirmen için ellerine ihtiyacım var/Zamanın sonuna kadar uçayım diye/Zamanın sonuna kadar...”

Haberin Devamı

KONSERE ÜNLÜ AKINI

TRAFiĞE MOTOSiKLETLi ÇÖZÜM
Yoğun trafiğe takılmak istemeyen Can Bonomo ve model sevgilisi Didem Soydan, İTÜ’ye motosikletle geldi. Konser alanına doğru giden çiftin, daha Justin Timberlake sahneye çıkmadan geri dönmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı. Soydan’ın motosiklete binerken frikik vermemek için beline şal bağlaması dikkat çekti.

“HiRA’YI UYUTUP GELDiK”
Demet Akalın konsere, minik kızı Hira’yı uyutup geldiklerini belirtti. Evde yatarken son anda fikir değiştirdiklerini söyleyen Akalın, “Hira’yı uyuttuk. Ben de bizim miniği kapıp, buraya geldim” diyerek espri yaptı.

AHMET’TEN SELAM VAR
‘Kardeş Payı’nda Ahmet Kural’la başrolü paylaşan Murat Cemcir, konsere Seda Güven’le katıldı. Oyuncu, “Ahmet hasta, Justin’e ondan selam getirdik” dedi.