Cadde MUTLAKA iZLEYiN

MUTLAKA iZLEYiN

05.01.2013 - 19:10 | Son Güncellenme:

AŞK

MUTLAKA iZLEYiN

Michael Haneke’ye hak ettiği ikinci Altın Palmiye’yi kazandıran film, iki müthiş başrol oyuncusu Jean-Louis Trintignant ve Emmanuelle Riva’yla; yaşlılık, bilinç kaybı, kimliksizleşme üzerine düşündürdükleriyle çok basit bir fikirden neler çıkarılabileceğini kanıtlayan bir başyapıt. İstanbul’da yalnızca Beyoğlu Sineması’nda gösterilen filmi; 11.30, 14.00, 16.30, 19.00 ve 21.30 seanslarında izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Milliyet sinema yazarı Nil Kural seçti.

MUTLAKA OKUYUN

ŞİMDİ VE BURADA

Okyanus aşırı ülkelerde yaşayan çağımızın iki büyük yazarı Paul Auster’la J.M. Coetzee, yazışmalarından kitap yaptı. Auster ve Coetzee’nin iki yılı aşkın süre boyunca ABD ile Avustralya arasında gidip gelen pek çok konudaki duygularını, düşüncelerini, gözlemlerini ve çok ilginç saptamalarını içeriyor. Bu mektuplar ayrıca, sadece iki romancının düşünce dünyasını ve çağımıza tanıklıklarını değil, aralarındaki insan sıcağını da aktardığı için benzersiz.
Can Yayınları, 20 TL.

Milliyet Sanat Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz seçti.

MUTLAKA DiNLEYiN

BİR ZAMANLAR SEKSENLER

Bir dönem küçümsenen, bıyık altından gülünen 80’lerin ne kadar değerli yıllar olduğu çoktan anlaşıldı. Partileri ayrı, şarkıları ayrı, filmleri ayrı, dizileri ayrı... Söz konusu toplama albüm de, 80’li yıllarda tek kanallı televizyon ekranını şenlendiren dizilere ait Türkçe şarkıları içeriyor. Ümit Besen’den, Seyyal Taner’e; Nil Burak’tan Yeşim’e, oradan Banu’ya Funda’ya, Attila Atasoy’a, Ayla Algan’a, Semiha Yankı’ya... Tam 15 şarkılık 80’ler partisi. Hatırlayanlar için zihinde canlanacak TRT dizileri de hediyesi...

Haberin Devamı

CADDE yazarı Tolga Akyıldız seçti.