Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları

Ayrılan çiftler “Hayata bakış açımız farklı, beklentilerimiz başka, anlaşamıyoruz” filan diyorlar ya…
Yokmuş öyle bir şey… İnsan asıl kendinde de var olan eksiklikleri başkasında gördüğünde tahammül edemiyormuş…
Yıllar evvel boşanan bir çifti hatırlarım.
Adam çalışmıyordu, işleri yolunda gitmiyordu, hareket etmekte zorlanıyordu açıkçası… Karısıysa tam tersi gününün 10 dakikası boş kalacak diye ödü kopan, oradan oraya yetişen bir tipti… Ayrılmalarını çok olağan karşıladığımızı hatırlıyorum.
Geçen hafta okuduğum Ayla Algun’a ait ‘Aynada Seni Gördüm’ adlı kitabın bir bölümünde yukarıdaki hikaye var sanki.
Ama Algun’a göre birbirinden çok ayrı dünyalarda görünen bu kadın ve erkeğin sorunu aslında aynı: Biri yetersizlik hissinden ötürü hiçbir şey yapmıyor; diğeri de aynı histen dolayı çok şey başararak kendini ispat etmeye çalışıyor. Sorunları aynı olmasına rağmen bunu ifade ediş biçimleri ayrı olduğu için anlaşamıyorlar…
Yani ikisi de iç dünyalarına dönüp; sorunun özünü keşfetseler, biri harekete geçecek, diğeri de biraz duracak ve orta yolda buluşacaklar belki.
“Çözüm kişileri terk etmek değildir. Sen değişmedikçe aynı tip kişiler, enerjiler farklı bedenlerde yeni kişiler olarak geri gelir. Konu sensin” diyor Ayla Algun.
Kendi hayatımdan kesitler düşünüyorum da… Evet, kendime dürüst olabildiğim noktalarda yazılanlar doğru.
Yaşamımız tekrar eden döngülerden ibaret. Bunu fark edip kendimizi değiştirdiğimiz anda her şey değişebilir belki. Halihazırda gidişatınızla ilgili sıkıntılarınız varsa okuyun derim.

Haberin Devamı

AYNA MISIN AYNISI MISIN
‘PARAMPARÇA’DA NURGÜL EKSİĞİ

‘Paramparça’ dizisinde Nurgül Yeşilçay’ın oynadığı Gülseren karakterine gıcık olduğumu defalarca yazdım.
İnsan bir şeyin kıymetini gidince anlıyormuş, bir kez daha gördüm.
Şükran Ovalı’nın oynadığı Ayşe karakteri çok hoş bir tasarım. Ama “Keşke Gülseren rolüyle dahil olsaydı senaryoya” dediğim oluyor bazen.
Aşık olduğu kadını evlendiği hatta nikahının kıyıldığı gün beklenmedik bir şekilde gözlerinin önünde kaybeden bir adam bir sene içinde başka bir kadına tutkuyla bağlanabilir mi?
Şimdi birçok kadın diyecek ki “Erkek değil mi? Kırkı çıkmadan bulur birini.” Evet, erkeklere dair bu yönde bir itham olabilir ama dizideki Cihan normal erkek normlarının dışında bir karakter.
Ayşe ve Cihan’ın tutkulu bir aşk yaşaması beni inandıramayacak gibi… O yüzden Dilara ve Harun aşkının iyi işlenmesi diziye olan bağlılığım için çok çok önemli.
Bir de bir ricam olacak sevgili senaristlerden… Deniz’le Cansu birleşebilir mi acaba?

Haberin Devamı

BENDEN SANA KİTAP
Harika bir etkinlik… Umarım geniş kitlelere yayılır…
Stilini, yaşam tarzını çok beğendiğim Burcu Hanif ve birçok farklı alanda başarılı çalışmalarıyla tanıdığımız Yosun Güreli’nin de aralarında olduğu Herkese Kitap Vakfı 17 Nisan tarihini Kitap Hediye Etme Günü ilan etti. Şu anda sosyal medyada herkes kendisine ait bir video yayınlıyor ve sevdiği bir kitaptan kısa bir bölüm okuyup kitabı bir arkadaşına hediye ediyor. Ve tabii hediye ettiği kişiden de aynısını yapmasını istiyor.
Haydi siz de katılın!
17 Nisan’da da imkanınız ölçüsünde sevdiklerinize kitap hediye etmeyi de unutmayın.