Cunda’daki Uno restorandayız. Zehra Çilin- giroğlu yan masamızda. Bütün gözler onda!
Yanındaki delikanlı muhtemelen; 1 - Erkek arkadaşı 2 - Yeni flörte başladığı genç 3 - Zehra’yı tavlamaya çalışan çocuk...
Bizim masadakiler çocuğu hiç beğenmedi... “Bize ne oluyorsa?” dedim. “Olur mu” dedi içimizden biri, “Zehra elimize doğdu sayılır.” Çok haklı! Zehra’nın doğduğu günü çoğumuz hatırlarız. Biz yaşlanırken o büyüdü, şimdiyse çok güzel bir genç kız.
Kimseleri ona layık görmeyişimiz normal!
Rakı - balık, deniz, güneş, bohem, salaş ve kalite bir arada Cunda’da. Süper bir gezgin değilim ama iyi bir gözlemci sayılırım ve kaliteden anladığım söylenir. İşte benim gözümle kısa bir tur:
Nasıl gidilir?
Anadolujet ve BoraJet’in direkt seferleri var.
Nerede kalınır?
Seçenek çok. Mesela Lavanta Otel... Cunda’nın merkezindeki bu yedi odalı minik taş evde kaldık. Henüz yeni açılmış, her yer pırıl pırıl. Odaların her biri farklı döşenmiş. Kahvaltısı tipik butik otel; çeşit çeşit reçeller; ev yapımı kekler, pişi, yumurtalı ekmekler var menüde.
Bunlara çok ihtiyacımız var tabii! Evimizde gibi rahat ettik.
Ayvalık’ta Doğuş Grubu tarafından satın alınarak restore edilen Murat Reis Otel de çok başarılı. Ferit Bey’in (Şahenk) annesi burayı çok sevdiği için ismi değiştirilmemiş. Bir zamanlar pek çok Türk filmine set olmuş. Öğle yemeği içi uğradık bu otele.
Ayvalık - Cunda, çocuklu aileler için harika bir tatil rotası değil ama illa çocukla gidecekseniz burası tek seçenek bence.
Nerede yemek yenir?
Uno restorana Akdeniz mutfağı hakim. Ortam kaliteli, yemekleri kafe standartlarında. Elemanlar iyi niyetli ama servis zayıf.
Mezeleriyle ünlü Cunda by Nihat şımarmış! Şahsi olarak bir şey yaşamadık ama balık satıcısı tarafından azarlanan müşteriye şahit olduk. Bayram karmaşasında servisin aksaması doğal ancak ‘bakın sırada kaç kişi bekliyor, yiyin yemeğinizi topuklayın’ tarzı hizmet hoş karşılanamaz. Tabii mezeler harika! Ayrıca hesap da o şımarmışlığa göre kazık değil! Bizim gittiğimiz gün Hülya Avşar da oradaydı. Acayip zayıflamış, genç kız gibiydi.
Ayna, rakı - balıktan sıkılanlar için Topağacı - Karaköy Cihangir tarzında bir kafe restoran. Yemeklerin tamamı saf sızma Kürşad zeytinyağlarından yapılıyor. Kahvaltısını denemedik ama çok başarılı olduğunu söyleyenler var. Gittiğimiz gün Helin Avşar oradaydı desem! Şaka tabii o kadar da değil.