Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları

EYVAH 40’I ÇIKTI
Sumru Yavrucuk, Vatan Pazar’da çıkan röportajında “40 yaşına gelen kadın intihar etsin artık” diyerek yeni çağın gençlik ve güzellik anlayışına isyan etmiş…

Unutmuyorum yıllar evvel kızlı - erkekli bir grup oturuyoruz... Çoğumuz 30’larımızın başındayız, sadece 40’larında bir erkek arkadaşımız var. İçeri son derece dikkat çekici iki kadın girdi. “Ne hoşlar” dedik hep bir ağızdan. En yaşlı olanımız “Hoşlar ama bitmişler, en az
38 var bunlar” dedi ve kafasını çevirdi...

Kendilerinin yaşlanmadıklarına inanan bir erkek zihniyetiyle aynı havayı paylaşıyoruz maalesef! Bizse yaşlandığımızı kabul edip telaşa kapılıyoruz.

Haberin Devamı

Aynı yaşta olan çiftler arasında sıkça rastlıyorum; erkek karısına aralarındaki yaş farkının az olmasından ötürü takılıyor; “Sen de iyisin” gibilerinden... Çünkü daha genç bir kadınla evli olmayı hak görüyor kendisine! Oysa aynı jenerasyonun hayatı paylaşmasından daha güzel ne var? Ayrıca kadınlar artık kocalarından daha genç duruyor. Fakat erkek cinsinin kendini ömrü boyunca ergen görmesinde toplumun payı büyük!

Dizilerde erkek kaç yaşında olursa olsun aşık olduğu kadın 20’lerinde mesela.

‘Güllerin Savaşı’nda Ömer 43, Gülru 28… Örnekler bir sürü… Çocuk gelinlere karşıyız ama ekranlara bakın! ‘Yaz’ın Öyküsü’ adlı dizide Vildan Atasever’le kızını oynayan oyuncu arasında sadece dokuz yaş fark vardı. ‘Medcezir’de anne rolündeki Mine Tugay gerçekte 37; Mert’i oynayan Taner Ölmez 29 yaşındaydı.

Tamam,seyirci oyuncuyu beğenince diziyi seyrediyor, anladık! Ama 40 ve sonrası kadının seyirciyi ekrana bağlayamayacağını düşünen zihniyet neyin kafasında?

SANAT ARTIK HERKES İÇİN...

Eskiden Türkiye’de sanat entelektüel üst sınıfa ait bir kavramdı. Klasik müziği çok ciddi hatta sıkıcı insanlar sever diye bir düşünce hakimdi. Şimdilerde sanata gönül verenler daha geniş kitlelere ulaşmak için el ele verip var güçleriyle çalışmaya başladı.
İş Sanat’ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova ile konuştuk bu konuyu. Ova, “Sanat herkes için yapılmalı. Kişilerin sanat algısını özgür bırakmak gerekiyor. Felsefi tarafıyla ilgilenmek bireylerin kendi tercihi olmalı” diyor ve ekliyor:
“Bu sene İş Sanat’ta Kubat, Hüseyin Sermet, Fora Baltacıgil ve Hüsnü Şenlendirici’yi buluşturuyoruz. Strauss Galası’nda Rainer Hersch’ı, Camerata Salzburg’u, cazın yeni gözde vokallerinden Cecile McLorin Salvant’ı da ağırlıyoruz. Tüm bu farklı türlerde bir denge sağlıyoruz. Kenan Doğulu’nun şarkılarını caz formatında yorumlayacağı konser, Çağan Irmak’ın filmleri için bestelenen müziklerin konseri beni çok heyecanlandırıyor.”

Bu sıkıcı gündemde konser salonlarını doldurup ruhumuzu beslemek iyi fikir olabilir.

Haberin Devamı


EĞRiSi DOĞRUSU

Şebnem Bozoklu

Model değilsen çok ince olmak zorunda değilsin. Ama ince değilsen parlak tayt altına bootie giymemelisin.

EYVAH 40’I ÇIKTI


Ece Gürsel

Rock mı grunge mı bilemedim ama aykırı bir şey yapılmak istenmiş belli! Fakat bu tarzın üstüne Louis Vuitton monogram desenli fular ve kısır günü makyajı olmasaymış iyiymiş.

EYVAH 40’I ÇIKTI