Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları

Ürettikleriyle, çabalarıyla değer yaratan, ilham veren yüzlerce kadın var ülkemizde… Hepsini burada konu etmem mümkün değil. O yüzden gözümü kapadım, son günlerde bana en çok ilham veren iki kadın seçtim. Biri, Pınar Sabancı. Robert Kolej’den sonra Amerika’da okumuş… Şu anda dünyadaki bütün tasarımları satın alacak maddi güce ve hepsini taşıyacak fiziksel güzelliğe sahip.
Çok güzel giyiniyor ama ‘Stil İkonu’, ‘Yılın En Şık Kadını’ olmak gibi çabalarının bulunmaması onu çevresindeki pek çok kadından ayrıştırıyor. Ucundan azıcık para görmüşlerin çocukları Arap prensi gibi dolaşırken; o, oğlunu iki yaşında bir çocuk nasıl rahat edecekse o şekilde dolaştırıyor.
Gastronomiye gönül vermiş. Sağlıklı yemekler yapıp, Misa mutfakla insanlara ulaştırıyor. Tariflerini blog aracılığıyla herkesle paylaşıyor.
Onları bile süsleyip püslemeden en doğal halleriyle sunuyor. “Şu marka porselene koyup resmini çekeyim, şu kristalde göstereyim” gibi dertleri yok.Havuca, kabağa, bulgura, yulafa pırlanta muamelesi yapıyor… Beğendiği ayakkabının değil; biberin en tazesinin peşinde!
Hiç mi istiridye yemiyor? Yiyordur elbette!
O kısmı kendine saklayıp, herkesin ulaşabildiği omletinin resmini gösteriyor. Londra tatilinden daha çok Kuzguncuk’taki mahallelerin fotoğraflarını koyuyor sosyal medyaya… Kocaman imkanları içinde küçük mutlulukların peşinden koşup, çalışıp değer yaratıyor. Hint felsefesinde onun gibilere ‘dharmik kalitesi yüksek’ derler… Biz ‘sevgi dolu insan’ diyoruz.

Haberin Devamı

Yaşasın ileri yürüyen kadınlar!
Son günlerde beni etkileyen bir diğer kadın hikayesi, Koton’un sahibi Gülden Yılmaz’ınki oldu…
‘Originel’ dergisindeki röportajı önce göz ucuyla okuyordum. Babasının ya da kayınpederinin kurduğu şirketleri kendi başarı hikayesi gibi anlatanlara alıştığımızdan, öylesine yüzeysel bakıyordum anlayacağınız.
Sonra kocasıyla Kuzguncuk’ta 25 metrekarelik bir dükkanda başlayan serüvenlerinin onları buraya getirdiğini okuyunca bir anda işin rengi değişti. Satır satır ezberledim röportajı. Yakında Paris’te açılacakmış Koton, ardından İngiltere ve Almanya projesi varmış. 2018 yılı hedefleri, 700 mağazaymış.
Sağ ve sol beyin lobu nasıl çalışıyor; enerjisini nasıl kullanıyor, negatif etkilerden ne yöntemle korunuyor öğrenmek; her ne yapıyorsa peşine takılmak istedim. Kahvesini nasıl içtiğini, arkadaşlarına haftada kaç saat ayırdığını, kaç tane dostu olduğunu merak ettim. Yaşasın çalışan, gelişen, büyüyen, ileri yürüyen, havadan çok fayda sağlayan kadınlar! Çoğalsınlar, ilham olsunlar…

EN BAŞARILI KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü birkaç gün boyunca, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan etkinliklerle kutlandı.
Bence en dikkat çekici ve kapsamlı olan Raffles Otel’de Elif Gönlüm’ün halası Sevda Kaya’nın sahibi olduğu Bliss Organizasyon tarafından gerçekleştirildi.
Etkinlikte çeşitli dallarda işin en bilinen uzmanları, workshoplar ve konuşmalar düzenledi; gözde markalar alışveriş standları kurdu.
Üstelik etkinliğin geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne aktarıldı.

Haberin Devamı

BİR TIKLA ‘ŞİDDETE DUR’ DE!

Haberin Devamı

Sözlerini Selcen Doğan Gür’ün yazdığı, Nihan Akın’ın seslendirdiği kadına şiddet konusunu ele alan ‘Mor Gözyaşları’ adlı şarkı, YouTube’da yayınlanmaya başladı. Şarkı tıklandıkça Aile İçi Şiddet hattına bağış yapılıyor. Sadece bir tık’la şiddete dur diyebilirsiniz.
http://youtu.be/a23ApsydzNw