Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçmiş yaşamımda kesin bir kuru temizlemecide ütücüydüm. Şimdiki hayatımdaysa elime almadım. Pardon aldım, ilkinde arkadaşımın koltuğunu, diğerindeyse bir gömlek yaktım. ‘Bir eli yağda diğeri balda’ yaşıyorum demek değil bu. Ütü denen cihazla aramda garip bir ilişki var.
Mesela bir ütü,benim evimde bozulmadan bir ay dayanmaz, ona dokunmadığım halde. Denemediğim marka kalmadı, hiçbiri sevmedi beni!
Haydi ‘beceriksizim’ ütü yapamıyorum ama ‘gezmeyi de başaramıyorum. Kapıdan çıkarken giyiniyorum, 10 dakikada paçavraya dönüyor üstümdekiler.
Davetlerde kadınlara bakıyorum. ‘Nasıl bu kadar formdalar?’sorusunun cevabı belli: Açlık sınırında bol hareket. Ama ‘Nasıl bu kadar ütülü kalabiliyorlar?’ kocaman soru işareti. Arabaya binip kemer bağlamıyorlar mı? Bir davetten diğerine koşarken biblo gibi bozulmamak nasıl bir şey?
Yoksa ‘buruşukkovar’ deterjan ya da sprey çıktı da benim haberim mi yok? Ya da cep telefonu boyutunda buhar cihazı. 10 cm. mesafede tutuyorsun, anında mumya oluyor üstündekiler. Üreticilere çağrımdır, soruna acil çözüm aranıyor! Sırf kendim için istemiyorum! Ben mumya olsam ne olur, celebrity değilim, değilim! En fazla “Pasaklı” der geçerler. Ama ‘Muhteşem Yüzyıl’ın ‘Mahidevran Sultan’ı Nur Fettahoğlu da ‘Hürrem’den çekmedi ütüsüzlükten çektiği kadar... İlk Tuvana Büyükçınar’ın defilesinde fark ettim tulumunun buruşukluğunu ama görmezden gelip paça boyuna laf ettim.
Ne var ki birkaç gün sonra Hatice Şendil - Burak Sağyaşar düğününe de şahane ama etekleri buruşuk bir tuvaletle katılınca kendisine empati duygularıyla dolu küçük bir uyarı yapmak istedim. Instagram’da da bu konuda birçok yoruma rastladım. Güzel oyuncunun ütü ya da ütücüsünü acilen değiştirmesi ve kumaş seçimlerine dikkat etmesi şart.

Haberin Devamı

‘SEVGİYLE YÜRÜ YOLUNU’

Öyle bir çağda yaşıyoruz ki her konuda yenilenmemiz, şart. Bebeğimize ninni söylerken bile… “Uyusun da büyüsün” yetmiyor artık.
“Su gibi yolun açık olsun… Özgür, özgür, özgür ol…” “Bilirim gülmen, ağlaman kalbinin gücü içindir… Yüreğini güçlendirir…” diyor Sonat Bağcan ‘Sevgiyle Yürü Yolunu’ adlı albümünde...
Sonat, sanatçımız Selda Bağcan’ın müzisyen üç yeğeninden biri. Seda ve Serenad gibi emin adımlarla yürüyor.
Ninni albümü olduğuna bakmayın, sakinleşme ihtiyacı olan büyükler için de bire bir.

Haberin Devamı

KADININ ÜTÜYLE iMTiHANI
KADININ ÜTÜYLE iMTiHANI

MÜTHİŞ RENK UYUMU

İnsan, kazağındaki petrol mavisi detayın tıpa tıp renginde bir çantası olunca heyecanlanıp mı takıyor, yoksa kazağı görüp “Bu renk çantam da var, hemen almalıyım” mı diyor? Berna Laçin’e sormak lazım! Aynı şekilde kazağıyla bire bir renk ruj bulunca zevkten dört köşe olur insan. Kadınsal adrenalin!
Ne var ki ayrıntılardan uyum yakalama modası geçeli çok oldu.
Bana değil, moda denen canavara kızın!