Cadde Nurettin Sönmez: Beş yılımı Chi Kung kampında geçirdim!

Nurettin Sönmez: Beş yılımı Chi Kung kampında geçirdim!

19.05.2022 - 15:52 | Son Güncellenme:

Nurettin Sönmez, 'Game of Thrones' dizisinde canlandırdığı 'Khal Drogo' rolüyle dünya çapında üne kavuşan, 2016'da çizgi roman karakteri 'Aquaman' olarak sevenleriyle buluşan Jason Momoa'ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. ABD'li aktörün hayranlarından gelen tepkileri anlatan oyuncu, uzun süredir ilgilendiği Chi Kung felsefe hakkında konuştu.

Nurettin Sönmez: Beş yılımı Chi Kung kampında geçirdim

'Diriliş Ertuğrul' ve 'Kuruluş Osman' dizilerinde yedi yıl boyunca 'Bamsı Beyrek' karakterine hayat veren Nurettin Sönmez, önceki gece köpeği Nefs ve yakın arkadaşları ile Beyoğlu Asmalımescit’de bir mekanda görüntülendi.

Haberin Devamı

"NEFS KALABALIK ORTAMLARI SEVİYOR"

Mubabirlerin röportaj isteğini geri çevirmeyen oyuncu, "Nefs’i dolaştırmaya çıkarmıştım, o sırada arkadaşlarıma rastladım ve sohbet ettik. Nefs zaten kalabalık ortamları seviyor. Dizi setimiz en çok sevdiği yerlerden biriydi" dedi.

Nurettin Sönmez: Beş yılımı Chi Kung kampında geçirdim

"JASON MOMOA'YI TAKLİT ETTİĞİMİ İDDİA EDİYORLAR"

"Yaz dönemi için yeni projelerim var, değerlendiriyorum. Uzun saçımı çok özledim ama işimiz gereği kısaltabiliyoruz" diyen Sönmez, 'Aquaman’ karakterine hayat veren Jason Momoa'ya benzetilmesi hakkında şu ifadelerini kullandı:

Ömür Gedik bununla ilgili bir haber yapmıştı. Hatta beraber izlemiştik. Ben de benzetiyorum kendimi ama enerjimiz daha çok benziyor. Jason Momoa hayranlarından bana tepkiler geliyor, onu taklit etmeye çalıştığımı iddia ediyorlar ama öyle bir derdim yok.


Nurettin Sönmez: Beş yılımı Chi Kung kampında geçirdim

"ÜÇ GÜN DAYANABİLİYORLAR"

2021 yaz dönemini Ege tarafında balıkçı barınağında geçirdiğini ve doğa ile baş başa kalmayı sevdiğini dile getiren Sönmez, “Oyuncu arkadaşlarımdan benimle birlikte doğada kalmayı ve vakit geçirmeyi isteyen oluyor ama en fazla üç gün dayanabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÇİN'DE BEŞ YIL EĞİTİM

Sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken 43 yaşındaki oyuncu, Chi Kung ile ilgilendiğini, hatta bunun için Çin’de yaklaşık beş yılı eğitim kampında geçirdiğini söyledi.

Nurettin Sönmez: Beş yılımı Chi Kung kampında geçirdim

CHI KUNG NEDİR?

Chi Kung'un (Qigong) tarihi yazılı devirlerin ötesine geçtiğinden, kökeni ile ilgili ancak tahmin yürütülebilmektedir. İlk yazılı kaynaklar 3 bin 300 yıl kadar önceye gitmektedir. Ma Huan Tui mezarlarında yapılan arkeolojik keşiflerde sağlık için duruşlarla nefesin bir araya getirildiği hareket dizileri ortaya çıkarılmıştır.

Belirli fiziksel duruşlar ve beden hareketlerini, dikkat ve nefes ile birlikte kullanarak Çin Tıbbı'na göre tanımlanmış beden organ ve kanallarında enerji uyumunu sağlayan bir pratiktir. Çi evrendeki enerjinin tümünü kapsayan temel bir kavramdır. Gong ise beceri, ustalaşma, ehilleşme anlamlara gelir. Dolayısıyla beden ve nefes ile yapılan her türlü durağan veya canlı hareketlerin tümü Qigong'dur.