Cadde Ölen bebek morkta canlandı

Ölen bebek morkta canlandı

19.08.2008 - 09:29 | Son Güncellenme:

Yeni doğan bebek öldü sanılarak morga kondu. 5 saat sonra bebeğin yaşadığı anla-şıldı, ancak sevinç kısa sürdü

Ölen bebek morkta canlandı

Yeni doğan bir kız bebeğin doktoru öldü dedi morga alındı. 5 saat sonra cenazeyi almaya gelen aile şaşırdı kaldı!
İsrail'de prematüre doğan bir kız bebek, doktorların "öldü" açıklamasından 5 saat sonra hayata geri döndü.

Hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Moşe Daniel, Channel 2 News kanalına yaptığı açıklamada, bebeğin doğduktan sonra hayati fonksiyonlarının durduğunu ve bebeği hastane laboratuvarındaki soğuk odaya aldıklarını söyledi. Daniel, "Tıpta bu tür şeylere şahit oluyoruz. Ancak bunu bilimsel olarak ifade edemiyoruz, bu noktada bunun nasıl olduğunu açıklayamıyoruz" dedi.

Tel Aviv'deki bir hastaneden televizyona konuk olan Dr. Rami Moşonov ise, soğuk hava odasındaki düşük sıcaklığın bir şekilde bebeğin metobolizmasını etkileyerek hayata dönmesine neden olabileceğini söyledi. Bu sabah annesinin hamileliğinin iç kanaması olduğu için bitirilen ve 5 aylıkken 610 gram dünyaya gelen bebeğin nabzının atmadığını fark eden doktorların daha sonra daha detaylı testler yaptığı ancak hayati fonksiyonlarının bulunmaması üzerine bebeğin öldüğünü açıkladıkları ifade edildi. Bunun üzerine bebeğin cesedinin ölüm nedeninin belirlenmesi için laboratuvardaki soğuk hava odasına konduğu belirtildi.

Aradan 5 saat geçtikten sonra bebeğin babası, bebeğinin cesedini görmek istediğini söyledi. Babayla birlikte içeri giren doktorlar bebeğin nefes aldığını fark edince bebek derhal yoğun bakım ünitesine alındı.

Haberin Devamı

Ancak talihlisiz bebek, bütün çabalara rağmen kurtarılamadı.