Cadde ÖNYARGILARINI KIRMALI iNSAN

ÖNYARGILARINI KIRMALI iNSAN

17.02.2013 - 19:29 | Son Güncellenme:

1. sınıf servisi, dekorasyonu, ambiyansı, eşsiz manzarası ve lezzetli yemekleriyle Raika, övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

ÖNYARGILARINI KIRMALI iNSAN

Çekinmeyin, atın adımınızı The Marmara Taksim’den içeri. Asansöre binip 20’nci katın düğmesine basın. Devamı iyi gelecek

Haberin Devamı

5 yıldızlı otellerin ihtişamı yorar, çekince yaratır insanda. Pahalı algısı oturmuştur akla bir kere; yalan da değildir. Otel mutfaklarının standart yapısı da bir başka olumsuz yanıdır işin.
Ama bu anlattıklarımın hiçbiri, The Marmara Taksim’in 20’nci katındaki Raika için geçerli değil.
İnternet sitelerine “Anadolu’nun yöresel ve etnik mutfaklarından pek çok lezzeti, yenilikçi ve yaratıcı bir yorumla sunuyoruz” yazarak anlatmışlar kendilerini. Raika, bunun çok ötesinde. Ama önce eşsiz manzaradan başlamalı anlatmaya...

Her açısı farklı güzel
İçeri girer girmez, eğer bara geçecekseniz önce Boğaz Köprüsü manzarası karşılıyor sizi. Nefes kesici... Taksim tarafına bakan taraf, eski şehri görmek açısından önemli. Yemek salonu da olağanüstü bir bakış açısı sunuyor müşterisine. Karşı yaka, Tarihi Yarımada tüm ihtişamıyla karşınızda. Elle tutulabilecek kadar yakın üstelik.

Haberin Devamı

Yemekler standardın çok üzerinde
Sevgili Demet (Cengiz) ve İstanbul Doors Group’un ortaklarından Levent’le (Büyükuğur) önce barda oturduk, ardından yemeğe geçtik. Siparişi, Levent’in ehil ellerine bıraktık, pişman da olmadık.
Ege otlarıyla başladık. Mercimek köftesi, yabani otlu mücverden tattık. Zeytinyağlı yer elması ve tatlı patatesi de denedik. Yanında da mevsim sebzeleri yedik.
Kömür ızgarasından sadece ahtapot geldi sonra masaya. Dana yanak, keşkek, fıstıklı köfte ve buharda pişmiş deniz levreğiyle yemeğimizi tamamladık.
Tattığım her yemeği tek tek anlatmayacağım. Hepsi standardın çok üzerindeydi, o kadarını söyleyeyim.

Bu kaliteye bu fiyat!
Anlatmak istediğim nokta başka bugün: Başlangıçta, 5 yıldızlı otellerin insanı içine almaktan uzak yapısından bahsettim. İşte Raika, ister istemez bu önyargıdan etkileniyor. Örnekleri kentimizde çoğalan fine dining lokantalar arasında hak ettiği övgüyü almalı oysa. Bu lokasyonda, bu kaliteyi ucuza servis edebilmek her baba yiğidin harcı değil zira. Fiyat bilgilerini göreceksiniz ama iki farklı tadım mönüsünden bahsedeyim önce.

70 TL’ye tadım mönüsü
İlk tadım mönüsünde; zeytinyağlı ıspanak kökü, etli pazı dolması, Antalya piyazı, mercimek köftesi, dana yanak, közlenmiş patates, perde pilavı ve ayva tatlısı var.
İkincisindeyse; zeytinyağlı yer elması, yabani otlu mücver, kırmızı lahana-havuç salatası, ahtapot, tavuk köfte, kapya biberi ızgara, firik pilavı ve laz böreği. Her iki mönünün ederi de içki hariç (Raika zengin bir Türk şarapları kavına sahip) kişi başı 70 TL. İçkiyi de katarsanız ödeyeceğiniz tutar, 100 TL civarında olacaktır. İstanbul’da ortalama bir kafeye ya da kebapçıda (küçümsemek için söylemiyorum, sakın yanlış anlaşılmasın) aynısını ödersiniz. 5 yıldızlı bir otelin terasında yer alan, muhtemelen çok yüksek kiralı ve çok masraflı bir restoranda aldığınız hizmetin karşılığı olarak ödediğiniz tutar, gerçekten makul.
1. sınıf servisi, dekorasyonu, ambiyansı, eşsiz manzarası ve lezzetli yemekleriyle Raika, övgüyü hak ediyor. Çekinmeyin, atın adımınızı The Marmara Taksim’den içeriye. Asansöre binip 20’nci katın düğmesine basın. Devamı iyi gelecek...

Haberin Devamı

ÖNYARGILARINI KIRMALI iNSAN

Haberin Devamı

PAYLAŞMAKTIR ESAS OLAN
Mevsimselliğin ön planda olduğu Raika’da, ‘paylaşma’, bir servis üslubu. Şık lokantada başlangıçların fiyatları, 12-35 TL arasında. Salatalar, 10-19, ızgaralar 22-49 TL. Tencere ve fırın yemekleri 29 TL’den başlıyor. Pilav ve hamurişlerinin ederiyse 13-24 TL arasında.
Adres: The Marmara Taksim Kat: 20 Tel: 0 212 243 37 73
www.raika.com.tr