Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Gözleriniz yorgun ve yaşlı görünüyorsa sizinle konuşanlar hakkınızda yanlış bilgiye sahip olurlar. Birçok nedenle oluşabilecek bu görüntüyü yok etmek artık mümkün

Düşük üst kapak, göz çevresi kırışıklıkları ve göz altı dolgunluğu sizi yorgun, yaşlı ve üzgün gösterir. En pahalı kremler, en yoğun göz egzersizleri bile size yardımcı olamaz. Tek çözüm; göz estetiği ve kimyasal soyulmadır...
Biz yüz cerrahlarına, eğitimimiz esnasında ilk öğretilen göz kapağı estetiğidir. Ameliyatla fazla deri ve yağ dokusu çıkartılır. Kolay bir ameliyat ve sonuç kısa zamanda ortaya çıkar.

ERKEKLER DE İLGİ GÖSTERİYOR
Her sene ülkemizde yaklaşık 12 bin kadına göz estetiği uygulanır. Artık erkekler de sıklıkla gözlerini gençleştirmekteler.
Bazen tecrübesiz cerrahlar erkeklere, kadın gözü ameliyatı uygularlar ve hoş gözler ortaya çıkar. Düzeltilmesi kolaydır.
Kadınların genç yaşta bıçak altına yatmalarına karşılık, erkekler daha ileri yaşlarda göz estetiği yaptırırlar. Normalde göz altı yağları dışardan belirgin değildir. Belirli olunca, göz altı şişkinlikleri veya gözyaşı bezleri denen alt kapak tümsekleri ve bunlara bağlı göz altı morlukları oluşur.
Aynaya bakarken alt kapağı yana doğru çekince morluğun kaybolduğunu görüyorsanız bu gölgedir ve ameliyatla mutlaka kaybolacaktır.

KISA SÜREDE SOKAĞA ÇIKARSINIZ
Üst kapaktan deri, alt kapaktan ise yağ dokusu çıkartılır. Bazı hastalar korkularından sadece üst kapağı ameliyat ettirmek isterler. Bu aslında hatadır ve yapıldığında gözün gençleştiği belli olmaz. Lokal anestezi, sedasyon (Koldan yapılan iğne) veya genel anestezi altında ameliyat uygulanır.
Lokal anestezi içinde bulunan damar büzücüler, kanamayı azaltırlar ve anestezi verilse bile göz kapağına enjekte edilirler.
Ameliyat sonrası damlalarla gözünüz sakinleştirilir. Yapışkan bantlarla göz kapakları 4-5 gün için sabitleştirilir ve dikişler zorlanmaz.
Takacağınız bir güneş gözlüğü ile de ertesi gün ameliyat sonuçlarını saklayıp sokağa çıkabilirsiniz.

GÖZLERİNİZ DİKKAT ÇEKECEK
Alt kapak şişliklerine sebep olan yağ dokusu günümüzde, becerikli cerrahlar tarafından kapağı hiç kesmeden gözün içinden de alınabilir. Yağ dokusu içeriden alındıktan sonra, gerekirse kapağın dış tarafı kimyasal soyulma ile kırışıklıklardan kurtulur ve görünümünüz gençleşir.
Alt kapakta biriken yağlar ve sarkan üst kapaklar gözü ufaltır. Ameliyattan sonra, iri ve canlı gözlere sahip olursunuz. Bazı hastalar “Ameliyattan sonra, bana gözlerimin ne kadar güzel bir renginin olduğunu söyleyen tanıdıklarım oldu” derler. Hastanede yatmadan ufak bir ameliyat sayesinde, gözleriniz tekrar pozitif enerji saçacaktır.

BAŞKA BİR YÖNTEM YOK
Göz kremleri veya plasterleri aylarca kullanmanız gerekir. Krem sürmeyi veya göz altı plasterini birkaç gün uygulamazsanız, gözünüz eski haline döner.
Botoks, kısmen gözün dış kenarlarını düzeltebilir ama ameliyat kadar etkili değildir. Hemoroit kremleri kısa bir süre için göz altı şişlerini azaltır. Göz altlarınız böbreklerinizden, aşırı kahveden, uykusuzluktan, ağlamaktan şişebilir. Irsi de olabilir ama mutlaka araştırılması gerekir.

Haberin Devamı

EN GÜZEL YERiN; GÖZLERiN

Haberin Devamı

Son haftalarda Galatasaray’ı iki defa yenen Alman Dortmund futbol takımının çalıştırıcısı Jürgen Kloop göz estetiği yaptırdığını saklamıyor. Güzel bir sonuç.