Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

K adınlar erkeklerden ortalama yedi yıl daha uzun yaşıyor. Bu durumun nedeniyse, azalmış erkeklik hormonları. Yeni bir görüşe göre erkeklerde yaşlılık ve kötü huylu hastalıkların nedeni; vücutlarında azalan erkeklik hormonları. Erkeklerin daha uzun yaşaması için cinsel hormon takviyesi gerekliliği geçen ay Amerika’da yapılan bir anti - aging toplantısında (AACS; New Orleans, 14 - 18 Ocak 2015) Dr. Neal Rouzier tarafından belirtildi. Erkeklerin cilt altına testosteron tanecikleri yerleştirilerek onların gençleşeceği öne sürüldü.

Haberin Devamı


İstatistiklere göre günümüzde erkekler daha uzun yaşayıp daha az hastanelere başvuruyor.

Hormonların erkeklerdeki etkisi
Plajdaki koca göbekli, çöp bacaklı erkekler, erkeklik hormonu az olan erkeklerdir. Bio - sentetik erkeklik hormonu alan erkeklerde (piyasada satılanlar sentetik yani zararlı); adele kitlesi artar, göğüs, genital ve koltuk altı kıllanması, hareketlilik ve cinsel güç artar, ruhsal iyileşme, iyimserlik ve mutluluk gözlenir, depresyon ve yorgunluk hissi azalır ve en önemlisi göbek çevresiyle karın içi yağlanma azalır.
Erkeklere ileri yaşlarda deri altına verilen organik hormonlar zararlı değildir. Doğal cinsel hormonlar olmadan metabolizmamız eksik çalışır; sonuç olarak bu hormonlar azaldıklarında mutlaka yerlerine konmalı. Hormonları gerekli miktarda olan bir erkek neşeli, zeki, hafızası yerinde, hareketli ve enerji dolu olur.

‘Sentetik hormonlar zehirdir’
Erkekler cinsiyet hormonları azalınca hasta olur, bitince ölür. Doktorlarsa hormon vermeye çekinir. Tıp fakültelerinde onlara hatalı şekilde öğretilen hormonun yan etkileri vardır. “Mecbur olunca en son çare ve kısa bir süre için verin” görüşü yanlıştır! Günümüzde bahsedilenler doğal hormonlar, doktorların hastalarına verdikleriyse kimyasal ve sentetik ilaçlardır. Ben de kabul ediyorum, sentetik hormonlar zehirdir ve kullanılmamalıdır. Ama biyo - sentetik denen hormonlar zararsız ve korkusuzca kullanılabilir. Bugün erkekler çok daha uzun yaşıyorlar ama bu konuda henüz bilinçsizler. Bilinçli olabilmeleri için hormon tedavilerine başlamaları gerekli.

Haberin Devamı

Cilt altına testosteron taneciğinin (Pellet) yerleştirilmesi lokal anesteziyle ağrısız olarak yapılır. Olumlu tesiri 3 - 4 günde başlar ve 4 - 6 ay sürer.

Şişmanlık ve yaşlılık tarihe mi karışacak?
Gidişat yakın gelecekte şişman ve yaşlı erkek tipinin tarihe karışacağını gösteriyor. Bugün iyi yaşlanmış erkek tipi ortaya çıktı; Clint Eastwood (84), Silvio Berlusconi (78), Karl Lagerfeld (85), Julio Iglesias (88), Sean Connorey (85) gibi birçok ihtiyar delikanlı, doktor, politikacı, bilim adamı ve sanatçı, yaşlılığın da güzel olduğunu bize gösteriyor. Ülkemizdeyse; Ediz Hun, Kadir İnanır, Ertuğrul Akbay ve Cüneyt Arkın güzel örneklerden.
Almanların bir sözü var:
“Erkek iki türlü yaşlanır; ya antika bir mobilya gibi yaşlanıp bir köşede oturur ya da bir dans ustası gibi güzel bir vücutla yaşlanır.” Tercihi siz yapın! Kadınlar yaşamları boyunca üreticidir, biz erkekler de ileri yaşlarda üretici olmalıyız.
Hareketsizlik bizi öldürür. İyi yaşlanmış erkeklerin fonksiyonları vardır, film çevirir, konserler verir ve yaşlanmazlar. Daha doğrusu yaşlanmaya vakitleri yok!
Yaşlanan erkeğin kalbi sağlamsa mutlaka azalan testosteronunu artırmalı ama cinsel temas esnasında tansiyon çıkabileceğinden dikkatli olunmalı. İlacın başka önemli bir yan etkisi yok! Japonya’da yaşlı erkeklere genç erkeklerin kanları verildiğinde bellek ve cinsel fonksiyonları artıp daha çok aşık oldukları görüldü. Bu durum genç kanda bulunan testosteronla izah edililyor.

Haberin Devamı

Sıhhatli yaşlılarda cinsel ilişkiler en güzel spordur. Nabız 130’un üzerine çıkar ve beyne kan gider. Cinsel hormonlar salgılanır ve beden tekrar işler hale gelir yani ‘reset’lenir.