Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Artık, erkekler de aynaya baktıklarında bedenlerinin beğenmedikleri yerlerini görüp bunun hakkında konuşuyor. Yüz germe ameliyatları bile yaygınlaştı

ERKEKLERİN DE CANI VAR

ERKEKLERİN DE CANI VAR

ERKEKLERİN DE CANI VAR

Günümüzde artık erkekler de estetik uygulamalara sıcak bakıyor. Önceleri sadece seks gücünü artıran ilaçlar alıyorlardı, daha sonraları anti-aging hapları ve yüz bakım kremleri kullanmaya başladılar; derken yüz germe, saç ekimi, gıdı ve karın yağları emilmesi gibi işlemler gündeme geldi. Son senelerde, göz kapağı ve yüz germe ameliyatları gibi eskiden sadece kadınlara özgü sayılan uygulamalarda artık erkekler arasında giderek yaygınlaşıyor.
Erkeklerin ekonomik gücünün kadınlardan daha fazla olduğunu fark eden firmalar, “Erkeklerin cildi kadınlardan farklıdır” sloganıyla sadece erkekler için imal edilmiş kremler ve şampuanlar çıkardılar piyasaya. Doktorlar hiç geri kalır mı, onlar da erkeklere özel diyetler ve estetik uygulamalar geliştirdiler.

Yüz gerdirme de yaygınlaştı
Artık, erkekler de aynaya baktıklarında bedenlerinin beğenmedikleri yerlerini görüp bunun hakkında konuşuyor. Yüz germe ameliyatları bile yaygınlaştı. Erkek hastalar, özellikle benim geliştirdiğim S-Lift ve diğer benzeri mini yüz germeler gibi daha az komplikasyonu olan ameliyatları tercih ediyor. Bu yöntemin özelliği, iyileşme süresinin daha kısa olması ve yan etkilerinin çok daha az oluşu. S-Lift’in en önemli avantajıysa doğal görünmesi. Amerikalıların dediği ‘Done Face’ yani ameliyat olmuş (yapılmış) yüz görünümü, S-Lift ve minimal invazif yüz germe ameliyatlarında meydana gelmiyor.
Erkeklerin estetik uygulamalardan yararlanmak istemesinin altında, daha genç görünürlerse hem kadınlar nezdinde daha çekici olacaklarına hem de gençlerin acımasızca girdiği rekabete dayalı iş dünyasında daha kolay iş bulacaklarına ya da işlerini elde tutacaklarına inanmaları yatıyor. Bana ameliyat için başvuran erkeklerin büyük bir çoğunluğu daha yeni emekli olmuş, ikinci baharına hazırlanan genç ruhlu ama bedence yaşlı delikanlılar.

Başvurularda artış görülüyor
Sadece Almanya’da geçen seneye oranla erkeklere yapılan botoks uygulamalarında yüzde 32’lik bir artış var. Erkeklere uygulanan estetik cerrahi yöntemlerdeyse ortalama yüzde
15’lik bir artış söz konusu. Eskiden gençleşmek için genç kadınlarla evlenen erkekler, kızları yaşlarındaki partnerlerin seks dışında kendilerine bir şey vermediğini anlayınca, kafaca anlaşabildikleri, ruhça genç kalmış ve genç görünen orta yaşlı kadınlarla beraber olup mutluluğun yolunu arıyorlar.

Brad Pitt burnu, Johnny Dep çenesi
Artık erkekler de tıpkı kadınların Angelina Jolie dudakları veya Pamela Anderson göğüsleri istemesi gibi Brad Pitt burnu veya Johnny Depp çenesi talep ediyor. Bunu artık ameliyatsız olarak dolgu maddeleriyle de yapmak mümkün. Uzun lafın kısası erkeklerde gençleşmek ve
daha yakışıklı olmak istiyor. Erkek cinsel organı büyütme ameliyatlarına gelince: Senelerce uygulandıktan sonra, esas sorunun kafada olduğu anlaşıldı ve bu uygulamalar oldukça azaldı. Bazen de hastalar normal ölçülerde olan cinsel organlarının daha da büyük olmasını isterler. Bu tür hastaları aklı başında bir cerrah tedavi etmez. Cinsel organlarının daha büyük olmasını isteyen erkeklere bir Fransız atasözü hatırlatılmalı: “Yelkenliyi hareket ettiren yelkenin büyüklüğü değil, rüzgarın şiddetidir.”