Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Birçok kadının şikayetçi olduğu dizlerdeki yağlar için diyet ve spor işe yaramaz ama küçük bir operasonla iyi sonuçlar elde edilebilir

Birçok kadın dizlerindeki yağlardan şikayetçidir. Genellikle başarılı bir kilo vermeden sonra aniden dizlerin iç kısmında yağlar fark edilir. Hatta zayıf bünyelilerde dizlerin iç kısımlarında doğuştan yağ topakları gözlenir.
Diz ve gıdıda toplanan yağlar diyet ve spora dirençlidir. Yağ eriten iğneler ve dışarıdan uygulanan radyo frekans ve lazerle belirli bir başarı elde edilse de; bence en kesin çözüm, yağ emmedir.

DİZDEKİ YAĞLAR İÇİN SPOR FAYDASIZ
Bazı kadınlar dizleri kalın diye etek giymezler ve devamlı pantolonla dolaşırlar.
Bacaklarını saklayan kadınlar özel hayatlarında sırf bu nedenle problemler yaşarlar. Dizleri düzeltmek için yapılan diyet ve spor faydasızdır. Vücudun her tarafından yağlar gider ama bu yağlar kaybolmaz.
Cerrahınız dizden yağ emince diz dümdüz olmamalıdır, hafif bir kıvrım bırakılmalıdır. Yağ emmeyi öğrenirken bize söylenen “Unutmayın, kadınlar kıvrımlardan oluşur” sözüdür.
Vücutta gıdı ve dizdeki yağlar diyet ve sporla gitmezler.
Bu bölgelerden yağ emilince sarkma olmaz. Burada derinin kalın olması en büyük avantajdır. Sarkma ve engebeler oluşmaz. Amerika ve Avrupa’da bu ameliyat muayenehanede, lokal anestezi altında yapılır.
Avantajı, hasta ayağa kalkar ve yağ yerçekimi etkisi altında tam olduğu yerden emilir.

MİNİ BORULARLA GELEN MUCİZE
Hasta yatınca yağ arkaya kaçar ve cerrah dikkat etmezse yağ olmayan yeri emerek çukurlara neden olur.
Bazı vakalarda baldırlar ve diz kapağı üstü de aynı zamanda emilerek bacak inceltilir. Tek bir seans yeterlidir bazen 2-3 ay sonra hafif bir düzeltme gerekebilir.
Mucizeyi yaratan 1-2 milimetre çapında metal mini borulardır. Bu mini borular sayesinde daha önceden bacaklara verilen özel bir sıvı sayesinde yağ dokusu parçalanır ve yağ kolayca emilir.
Borular ince olduğundan doku parçalanması, kanama ve ağrı çok azdır. Yeni piyasaya çıkan ilaçlar sayesinde, ameliyat sonrası şişlik ve morluklar da minimuma inmiştir. 2-3 gün dizler sarılır ve hemen masajlara başlanır.
Bu sayede iyileşme hızlanır ve hasta 2-3 günde sosyal yaşantısına ve işine döner. Dizden yağ emerken ince boruların girdiği kesiler çok ufaktır ve dikiş gerekmez.
Yani dikiş alma acısı da olmaz. Mini borular o kadar incedir ki; ufak bir enjektörle, herhangi bir pompa veya makine olmadan yağlar kolayca emilir.
Yani cerrah bir artist gibi elleri ile çalışır ve sonuç daha güzel olur. Enjektörle emilen yağlar pompalarda kirlenmediği için daha sonraları dolgu ve kök hücre amaçlı olarak da kullanılır.

İKİ GÜN SONRASINDA YÜRÜYÜŞ YAPILIR
Ameliyattan iki gün sonra yürüyüşlere çıkabilir, araba kullanabilirsiniz. Tek tavsiyemiz bacaklarınızı otururken bir sehpanın üzerine yani yukarı koymanızdır. Hareket halinde adale pompası çalıştığından bacaklar şişmez ama oturunca vücut sıvıları bacakta birikir ve ayaklar şişmeye başlar.
Ameliyattan 5-6 gün sonra yüzebilir ve hatta spor yapabilirsiniz. Bütün bu güzel sonuçlar mini yağ emme boruları sayesinde mümkün olmakta!
Sonuç olarak: Mini borular bağ dokusunu parçalamaz, bu nedenle deri sarkmaz. Mini borular damarları parçalamaz, kanama ve morarma olmaz ve iyileşme çok çabuk olur.
Piyasada ticari firmaların reklamını yaptığı lazer ve ultrason ile yağ emmenin bir çok zararları vardır ve kontrolsüz bir işlem olduğundan çukurlar ve ısıya bağlı yanıklar oluşur. Günümüzde kadınlar elbiseye, mücevhere para harcamakta ama kendi vücutlarına yatırım yapmamaktalar.
Mini borularla yağ emilerek diz bölgesinde mükemmel sonuçlar elde edilir.