Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Kadınların korkusu olan sallanan ve sarkan kollar, yazın gelmesiyle birlikte ortaya çıktı. Estetik görünümü bozan bölgelerden yağ alınarak sorun ortadan kaldırılabilir

KADINLARIN KÂBUSU: SALLANAN KOLLAR

Aşırı kilo verme ve yaşlılık sonucu kol sarkar. Ameliyat esna-sında sarkma ile beraber ter bezleri ve kıllar da çıkartılır.

Kadınlarda bağ dokusu zayıf olduğundan, kollar zamanla sarkar. Erkeklerde ise adale dokusunun verdiği gerginlik sayesinde kolda sarkma olmaz.
Kadınlar kısa kollu giyince, sarkan kollar görünür ama ufak bir müdahaleyle buradaki yağlar emilir ve sarkma ortadan kalkabilir. İleri vakalarda ise yağ emmeyle beraber deri de çıkartılır.
Yağ emme bir saatten az bir sürede sonlanır. 2-3 gün süre ile kollar sarılır. Estetikte sık başvurulan yöntemlerden biri olan bu teknik uzun süre kalıcıdır. Kısa zamanda günlük hayata ve işinize dönersiniz.

TERLEME ORTADAN KALDIRILABİLİR
Sarkma giderilirken koltuk altı ter bezleri de çıkartılır, terleme ve koltuk altı kılları azalır.
Koldan deri çıkartılması gereken durumlarda veya deri çıkarmadan da, cerrah yağ emme esnasında koltuk altı ter bezlerini içeriden kazır ve koltuk altları bir daha terlemez, kıllar da azalır.
Senede iki defa yaptırdığınız binlerce liralık botoks masraflarından böylece kurtulmuş olursunuz.

TÜRKİYE’DE SIK YAPILIYOR
Yağ emme, Türkiye’de burun ameliyatlarından sonra en sıklıkla yapılan estetik uygulamadır.
Kollardan yağ emmek aynı gıdı gibi kolay bir işlemdir. Genel anestezi verilebileceği gibi lokal anesteziyle koldan verilen sedasyon yeterli olabilir.
Tecrübeli doktorlar ameliyat esnasında hastayı oturtup kollardaki düzelmeyi gözlerler. Bu ancak hasta kısmen uyanık ise mümkündür.

4-5 GÜNE NORMAL HAYATA DÖNÜŞ
Genellikle erken vakalarda sadece yağ emmeyle kollar tamamen düzelebilir. Liposuction sonrası hemen ertesi gün masaj ve lazerlerle şişlikler giderilir. Ayrıca cerrahınızın size vereceği şifalı otlarla aşırı morarma ve şişmeler de olmaz. Yani 4-5 gün sonra, insan içine çıkabilirsiniz. En kötü ihtimal 2-3 gün uzun kollu bir gömlek giyersiniz.
Kol derisi ameliyatla gerilecekse, 8-10 gün kolları olan sıkı bir ‘body’ giymeniz gerekir. 3-4 gün sonra yıkanabilirsiniz.
İlk başlarda ağır kaldırmanız arzu edilmez. İki kilodan fazlası kaldırılınca ağrı meydana gelir.
Ellerin şişmesi nadir değildir, bu nedenle eller aşağı sarkıtılmamalıdır.

HEMEN TABURCU EDİLİYORSUNUZ
Koldan yağ emme operasyonu tatile çıkmadan bir iki hafta önce yapılabilir.
Bazen kollarda birkaç gün süren bir uyuşma ve karıncalanma hissi olabilir ama çabucak kaybolur. Ameliyat süresi en fazla 1.5-2 saattir ve gece hastanede kalmanız gerekmez.

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ
Ameliyat sonrası kollarda hafif bir hassasiyet gelişir. Kolunuzu tutarlarsa veya sert koltuklarda otururken yaranın üzerine yaslanırsanız hafif ağrı olabilir. Bu durum yara iyileşmesinin daha tamamlanmadığı ilk 8-10 gün için geçerli.
Genellikle yağ emmeden 3-4 gün sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. Kolunuz son şeklini ancak iki hafta sonra alacaktır. Kolda şişme ve hareketlerde ağrı normaldir.
Her cerrahi müdahaleden sonra nadiren olabilecek olan asimetri, kötü nedbe oluşumu, kanama ve enfeksiyonlar bu ameliyatta da görülebilir ama kolayca giderilir.
Bu işlemlerin alternatifi yoktur; yani yapılacak diyetler ve sporla koldaki yağlar ve sarkma düzeltilemez.
Unutmayın, mükafatınızı kısa bir süre de alacak
ve sarkmayan kollarla
dolaşacaksınız.