Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Poponun altındaki, muz şeklindeki yağ toplanmaları; artık emilerek giderilebiliyor. Bikini sezonu bitti ama önümüzdeki yaza şimdiden hazırlanın

Gelecek yaza vücudunuzu hazırlamak için, mart sonuna kadar vaktiniz var. Son ayların yeniliği ise; poponun altında beliren ‘banana rolls/muz kıvrımı’ denilen muz şeklindeki yağ toplanmalarının emilerek giderilmesi. Kim Kardashian ve Beyonce, bu yöntemi geçen aylarda yaptırdı.

AMELİYAT İYİ ÇÖZÜM DEĞİL
Daha önce bu yağları ameliyatla alıyorduk ancak görüldü ki, popoyu yukarda tutan bağlar ameliyatla istenmeden kesiliyor ve tüm popo aşağıya doğru sarkıyor.
Yağ emmenin keşfinden sonra, artık doku kesilmeden bu yağlar gideriliyor. Hele yağ eriten ilaçlar
çıktıktan sonra, ufak muzlar sadece iğne ve masajla da kaybolmakta.
Doktorların bu yağı emerek veya iğneyle azaltmasından sonra hastaların sıkı egzersizlerle popo adalelerini büyütmeleri gerekiyor. Bunun için en faydalı aletler; bisiklet ve step gibi adım atılan pedallar.
Yağ emme veya iğneler sonrası
yüzde 15-20 vakada, ilk seferde alınan yağ miktarı yeterli olmadığından veya çok fazla olduğundan daha sonra düzeltmeler gerekli olabiliyor. Bilmenizde
fayda var!

YASTIĞI EKSİK ETMEYİN
Fazla yağ emilince oluşacak çukurları gidermek zor. Bu nedenle fazla yağ emmeyip, gerekirse ikinci bir seansta kalan yağları sonradan emmek daha akıllı bir işlem. Hatta birçok cerrah, hastaya narkoz vermeden; lokal anestezi altında, hasta ayaktayken yağı emer ve daha iyi sonuç alır. Hastalar yatınca yağlar arkaya kayar ve yanlış yerden yağ emilir.
Fransızlar’ın dediği “Yatınca bütün kadınlar güzeldir” sözü, bu durum için doğru!
Uygulamadan sonra yanınızdan yastığınızı eksik etmeyin; en nazik yerinizden yapılan bu müdahaleden sonra 2-3 günde iyileşirsiniz ama bir hafta kadar süreyle oturunca ağrı olur. Bu nedenle hastaların bazıları, hassas yerlerini yastığa oturarak korur.
Bu arada iyi bayramlar...

Haberin Devamı

POPONUZDAKi  MUZ DiLiMi

Kalçaların altındaki yağ paketleri muz gibi görünürler ve bu durum anne-babanızdan size geçmiştir. Ancak çok oturan kilolularda da sıklıkla görülür.