Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yazın elbiseler çıkarılınca vücut yağları görünür hale gelir. Amerikalılar, şişmanları, kendi vücutlarını yani boğazlarını kontrol edemeyen, iradesi zayıf kimseler olarak görür. Orada zayıflamak için psikoloji tecrübesi olan diyetisyenlere gidilir. Günümüzde bazı kadınlar aşırı zayıflama sonucu, oğlan çocukları gibi zayıf, göğüssüz ve kalçasız bir bedene sahip. Bu görünüm estetik değildir.

Kadınların görevi
Doğa kadınlara doğacak çocukları beslemesi için yağ depolama görevi vermiştir. Bu nedenle yemeği kilo alma nedeni olarak gören kadınlar, vücutlarına haksızlık eder. Doğumdan sonra katı bir şekilde spor yapmayan, derisini kremlemeyen ve beslenmesine dikkat etmeyen kadınların karınları mutlaka sarkacaktır.

Erkeklerde yağ birikmesi
Erkeklerde yağ birikmesi, karın duvarında değil, karın içinde olur; kilo alınca da karaciğeri ve midesi yağlanır ve büyür. Büyümüş ve yağlanmış karaciğer, karnı öne doğru çıkartır. Arkadan bir Yunan tanrısı gibi görünen erkekler yandan bakınca armut şeklinde olabilir.
Kadınlardaki karın yağlanmasıysa, hormon veya sıkıntıdan kaynaklanır. Sıkıntıdan iştah açılır ve ruhumuz ağız yoluyla doymaya çalışır.

Ameliyat şartsa
Karnınızı mutlaka ameliyat olarak inceltmek isterseniz, yağ emme en iyi çözüm. Senelerce başkanlığını yaptığım Alman Yağ Emme Derneği’ne (DGL) göre, diyet ve sporla kilo verememiş hastalar, yağ emmeden yararlanır. Kiloya rağmen, yağ emilince motivasyon artar ve hasta daha disiplinli zayıflar.
Hasta ameliyat sonrası diyete ve spora devam edeceğinden, kilo vermeyi garantilemiş olur. Karın derisinde sarkma fazlaysa, size yağ emmeden sonra veya aynı zamanda bir karın germe ameliyatı da önerilir.

Yağ emme uygulaması
Günümüzde yağ emme, lokal anestezi ve sedasyon yani damardan verilen bir uyku ilacıyla yapılır.
Genel anestezi uygulanan vakalarda daha fazla komplikasyon görülmekte ve uyanma çok zor olmaktadır.
Yağ emen doktorlara sorulduğunda da yüzde 86’sı genel anesteziyi tercih etmez.
Yağlı bölgeye özel bir sıvı verilerek yağ gevşetilir ve özel metal borularla (geliştirdiğim; Saylan yağ emme kanülleri) emilir. Sonrasında 8 - 10 gün korse giyilir ve o bölgeye masaj yapılır.

Uygulama sonrası
Mükemmel bir yağ emme sonucu arzu ediyorsanız, mutlaka spor ve diyete devam etmelisiniz.
Yağ emme sonrası karın deriniz pürüzlü ve hafif sarkık olabilir. Bu nedenle mutlaka radyo frekans ve lazer kullanan masaj makinalarıyla karın deriniz ütülenir.
Ütülenme olmazsa her yağ emmede deri altında kalan bir miktar yağ, sertliklere ve tümseklere neden olabilir. Ütüleme işlemi genellikle yağ emme ücretine dahildir.