Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Günümüzde yüz cerrahları ideal kaşların nasıl olması gerektiğini tartışıyor. Kaliforniya Üniversitesi’nden ünlülerin yüz cerrahı Garrett Griffin, 1945-2014 yılları arasında rol almış film yıldızlarının kaşlarını inceledi ve ilginç bir sonuca ulaştı. Dr Griffin yayınladığı makaleye göre; bir zamanların kısmen alınmış, incecik ve tamamı yukarı doğru kaldırılmış kaşlarıyla Marlene Dietrich ve Grate Garbo günümüzde işsiz kalır- lardı.
Günümüzde artık kadın; kaşlarının orta ve iç kısımları aşağı inmiş, dış bölüm veya kaş kenarları denen kısım ise çok hafif yukarı kalktığını belirtiyor.
Eşim Lale’nin anneannesi sevgili Münire Hanım, Manastırlı modern bir kadındı ve 1940’larda İstanbul’da tangosunu yapar, sinemaya ve tiyatroya giderdi.
Rahmetlinin hiç kaşları yoktu, hepsini aldırmıştı. Gece yatağa giderken kalemini yastığının altına saklar, sabah kalkınca bir sağa bir sola çizgi çekip kaşlarını yerine koyardı.

DÜŞÜK KAŞLAR ERKEKSİ GÖRÜNÜYOR
Michigan Üniversitesi’nden moda araştırmacısı Jennifer Kim de yaptığı araştırmada günümüzde kaşların en yüksek noktasının ortasında değil dış kısmında, hatta yere paralel olduğunu belirtiyor.
Bu araştırmacıya göre, modern kadının rolü artık değişti ve özellikle çalışan kadınlar düşük kaşları ile daha erkeksi görünüp başarılı olmak istiyor.
Diğer bir görüşe göre de düşük kaşlar kadınları daha gizemli ve romantik gösteriyor.
İnsanlar konuşurken birbirlerinin gözlerine bakıyor ve yapay olarak kalkık görünen kaşlar konuştuğunuz kişinin ilgisini çekip dikkatini dağıtabiliyor.
Botoksun sevilmesinin nedeni, alın ve kaşlarınız hareket etmediğinden, gözlerinizin ön plana çıkması. Bazıları bu durumu hareketin daha az olmasından dolayı, birinci viteste giden bir arabaya benzetir ve sevmez ama çoğu insan botoksundan memnun.
Botoks çıktıktan sonra alın germe ameliyatına gerek kalmadı ve sonucu beğenmezseniz etkisi dört ay sonra kayboluyor.
Kaşlarda bulunan kaş teli sayısı kadınlarda 300 erkeklerde 500 kadar; az diye kaşlara saç ektirmek çok yanlış.
Ekilen kaşların her biri farklı bir yöne çıkar ve saçlar devamlı uzadığından elinizde makasla dolaşıp her hafta kaşlarınızı kısaltmak zorunda kalırsınız.
İyi bir makyaj ustası kaşlarınıza istediğiniz şekli verebilir.
Günümüzde, kaş azlığını gidermek için yapılan dövmeler çok başarılı. Kaşa tel tel dövme yapan çok iyi ustalar da mevcut. Bence kaş ekiminin estetikte yeri yok. Sonuçlar kötü olduğu için ancak hastalık halinde bütün kaşlar kaybedilince düşünülmeli.
Eskiden saç perukları gibi takma kaşlar da varmış ve fare derisinden yapılıp yapıştırılırmış.

EN İYİ YÖNTEM BOTOKS VE T-LİFT
Alın kaldırma da artık uygulanmıyor dedik ama ‘yandan kaş kaldırma’; Temporal lift (T-Lift) ameliyatı çok başarılı. Kolay bir ameliyat, hasta çabuk iyileşiyor.
Göz ameliyatları esnasında da kaşlar alttan yukarı doğru kaldırılıyor. Askı ipleri ile kaşları kaldırmak da fikir olarak güzel ama pratikte başarılı değil.
Bu ameliyatta çarpıklıklar, asimetriler ve şişkinlikler nadir değil.
Kaşlarınıza en güzel şekil verebileceğiniz yöntem botoks enjeksiyonları veya ‘T-Lift’ denen ameliyat. Botoks veya ameliyatla kaşlarınızın sadece dış kısmını kaldırıp mutlu olabilirsiniz.