Cadde Oscar'a aday gösterilmemişti! Barbie, sessizliğini bozdu

Oscar'a aday gösterilmemişti! Barbie, sessizliğini bozdu

02.02.2024 - 08:33 | Son Güncellenme:

21 Temmuz 2023 tarihinde vizyona giren ve gişede dünya çapında büyük bir başarı elde ederek adını sinema tarihine altın harflerle yazdıran 'Barbie' filminin başrol oyuncusu Margot Robbie ve yönetmeni Greta Gerwig'in Akademi Ödülleri'ne aday gösterilmemesi çok konuşuldu. Günlerdir gündemden düşmeyen konu hakkında filmde Barbie'yi canlandıran Robbie'den açıklama geldi.

Oscara aday gösterilmemişti Barbie, sessizliğini bozdu

Bu yıl Los Angeles Dolby Theatre'da 96’ncısı düzenlenecek olan Oscar Ödülleri'nin adayları belli oldu. Talk şov sunucusu Jimmy Kimmel'ın sunuculuğunu üstleneceği 10 Mart 2024 gecesinde, ödüller sahiplerini bulacak.

Haberin Devamı

'OPPENHEIMER'I 'BARBIE' TAKİP EDİYOR

Christopher Nolan imzalı 'Oppenheimer' filmi 13 adaylık ile zirveye yerleşirken, Greta Gerwig'in 'Barbie' filmi Akademi'de 8 adaylık elde etti.

Oscara aday gösterilmemişti Barbie, sessizliğini bozdu

Filmin adaylıkları şöyle:
En İyi Kostüm Tasarımı
En İyi Uyarlama Senaryo
En İyi Orijinal Şarkı (What Was I Made For?)
En İyi Orijinal Şarkı (I'm Just Ken)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (America Ferrera)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Ryan Gosling)
En İyi Prodüksiyon Tasarımı
En İyi Film

Oscara aday gösterilmemişti Barbie, sessizliğini bozdu

FİLMİN BAŞROL OYUNCUSU VE YÖNETMENİ ADAY OLAMADI!

Gişede 1.4 milyar dolarlık bir hasılat elde ederek 2023 yılının en çok kazanan filmi olan 'Barbie'nin başrol oyuncusu ve yapımcılarından Margot Robbie'nin En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterilmedi. Filmin yönetmeni Greta Gerwig de, En İyi Yönetmen kategorisinde aday gösterilmedi.

Haberin Devamı

Oscara aday gösterilmemişti Barbie, sessizliğini bozdu

MARGOT ROBBIE SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Margot Robbie, sonunda sosyal medyada tepki çeken bu durumla ilgili sessizliğini bozdu. 33 yaşındaki Robbie, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Bu kadar takdir edildiğinizi gördüğünüzde üzgün hissetmeniz imkansız. Elbette Greta yönetmen olarak aday olmalıydı çünkü yaptığı şey, birinin kariyerinde veya hayatında bir kez yapabileceği bir şey. İnanılmaz bir iş çıkardı. Gerçekten öyle. Ama bu yıl, tüm filmler için inanılmaz bir yıldı. Kültürleri değişterecek, etkileyecek ve büyük bir etki yaratacak bir şey yapmak için yola çıktık. Bunu zaten başardı, hayalimizin ötesine bile geçti. Bu, bizim elde edebileceğimiz en büyük ödül... Filmi izleyenlerin tepkileri, bu deneyimin en büyük ödülü oldu. Hayatımda böyle bir şeyin parçası olmamıştım. Bu çok farklı hissettiriyor.