Özgür Şef

Özgür Şef

ozgur@ozgursef.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

iLAÇ GiBi TARiFLER



Hayatınızın nasıl şekil alacağı, beslenme tarzınızla alakalı. Sebze ağırlıklı beslenmeniz sizi zinde kılar. Gereğinden fazla et tüketirseniz güçlü hissedersiniz ama vücudunuz çabuk yaşlanır ve yorulur. Bugün 'hedef'e yönelik birkaç tarif paylaşmak istiyorum


Geçen hafta doğanın eczanesinden belki birçoğunuzun bilmediği otlarla lezzetli ve şifalı yemekler yaptık. O kadar çok e-posta aldım ki, Otçu Mehmet'in iletişim bilgilerini www.ozgursef.com’da paylaştım. Konu bu kadar ilgi çekince seviyeyi bir adım daha yukarı çekmek istedim.


Örneğin, kabız olduğunuzda ne yaparsınız? Akşamdan kuru kayısı veya inciri suya koyun, sabah suyunu için ve meyvelerini yiyin. Ama bu faydalı malzemeleri gün içinde tüketmek isterseniz hepsini bir kek tarifinde kulanabiliriz.


Malzemeler:-1 çorba kaşığı keten tohumu
-1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
-1 çay kaşığı tarçın
-7 adet kuru mürdüm eriği
-2 adet kuru incir
-2 adet kuru kayısı
-2 su bardağı tam buğday unu
-1 su bardağı süt
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-3 yumurta
-1 paket kabartma tozu
- 2 çorba kaşığı esmer şeker


Hazırlanışı: Yumurtanın sarısını beyazından ayırın. Beyazını köpürtün. Sarısına şeker koyun ve iyice çırpın. Önce un sonra da sütü ekleyin. Ardından diğer malzemeleri koyun, en son da yumurta beyazını. Hafif yağlanmış kek kalıbına harcı dökerek 180 derece fırında 35 dakika pişirin.


Şimdi de cinsel hayatınızı renklendirecek bir tarif vereceğim.

Malzemeler:-200 gr. bal -100 gr. antep fıstığı
-1 çorba kaşığı kişniş -1 çorba kaşığı arı poleni -Safran -100 gr. kaymak -1 çorba kaşığı zencefil
Hazırlanışı: Malzemeler çukur kase içine dökülür, bir mikser yardımıyla çırpılır ve buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Sonrasında tüketilmeye hazır hale gelir. Akşam yemeğinden bir saat sonra iki kaşık yemeniz yeterli olacaktır. Gün boyu enerjik olabilmek için sabah kahvaltısında bir kaşık yemek, kaybettiğiniz enerjiyi geri kazandırır.
Kış geldi, güneşi artık daha az göreceğiz. Ancak bazı gıdalarla güneşsiz bronzlaşmak mümkün. Havuç, turuncu dolma biberi, domates, kişniş, kayısı gibi. Anlayacağınız gibi mideden geçen yollar artık sadece kalbe değil, cilde, ruh sağlığına, cinsel hayata hadar ulaşıyor. Lezzet dolu günler!