Önce çikolatanın temelinden başlayalım. Hemen bir koşu bakkala gidin, herhangi bir marka bitter çikolata alın. Kaç tane mi? Paranız kaç taneye yeterse, hepsini yeriz. Şimdi yapım aşamasına geçebiliriz.
* İçine bir su bardağı kadar su koyduğunuz tencereyi ocağa oturtun.
* Ondan daha küçük bir tencereye bitter çikolataları kırın ve ne kadar çikolata koyduysanız o kadar tereyağı ekleyin, tencereyi diğer tencerinin içine oturtun (size masum bir şey olacağını söylemedim).
* Kısık ateşte çikolata ve tereyağı eritin.
* İşte çikolatanın temeli bu, daha da temel bilgiler var aslında... Çikolatanın ilk olarak 2 bin 600 yıl önce yapıldığı sanılıyor, hani şu ünlü uygarlık, Mayalar tarafından. Halkın ileri gelenlerinin içtiği ve ‘acı içecek’ diye adlandırdıkları bu içeceği, daha sonra komşu uygarlık Aztekler alır ve içine çeşitli baharatlar ekler. En sonunda 1547’de Cortes Meksika’yı zaptettikten sonra bu çikolatayı Avrupa’ya götürür...
* Dönelim konumuza: Şimdi ne yapalım bu erimiş çikolatayla? Önce sufleden başlayalım. Yazımı okuyan beyler için bir parantez açmak istiyorum; beyler eğer bir kadının kalbini kazanmak istiyorsanız ona sufle yapın. Hâlâ aşık olmadıysa ya çikolataya alerjisi vardır ya da yapamamışsınızdır.