Özgür Şef

Özgür Şef

ozgur@ozgursef.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Önce çikolatanın temelinden başlayalım. Hemen bir koşu bakkala gidin, herhangi bir marka bitter çikolata alın. Kaç tane mi? Paranız kaç taneye yeterse, hepsini yeriz. Şimdi yapım aşamasına geçebiliriz.
* İçine bir su bardağı kadar su koyduğunuz tencereyi ocağa oturtun.
* Ondan daha küçük bir tencereye bitter çikolataları kırın ve ne kadar çikolata koyduysanız o kadar tereyağı ekleyin, tencereyi diğer tencerinin içine oturtun (size masum bir şey olacağını söylemedim).
* Kısık ateşte çikolata ve tereyağı eritin.
* İşte çikolatanın temeli bu, daha da temel bilgiler var aslında... Çikolatanın ilk olarak 2 bin 600 yıl önce yapıldığı sanılıyor, hani şu ünlü uygarlık, Mayalar tarafından. Halkın ileri gelenlerinin içtiği ve ‘acı içecek’ diye adlandırdıkları bu içeceği, daha sonra komşu uygarlık Aztekler alır ve içine çeşitli baharatlar ekler. En sonunda 1547’de Cortes Meksika’yı zaptettikten sonra bu çikolatayı Avrupa’ya götürür...
* Dönelim konumuza: Şimdi ne yapalım bu erimiş çikolatayla? Önce sufleden başlayalım. Yazımı okuyan beyler için bir parantez açmak istiyorum; beyler eğer bir kadının kalbini kazanmak istiyorsanız ona sufle yapın. Hâlâ aşık olmadıysa ya çikolataya alerjisi vardır ya da yapamamışsınızdır.

MUTLULUK BOMBALARI


SUFLE
MALZEMELER
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı şeker
* 3 kaşık un
* 1 kaşık tereyağı
* 2 kaşık kakao

* Yumurtaların sarısıyla beyazlarını ayırdıktan sonra sarıları bir karıştırma kabına koyun. Sonra üzerine şekeri ilave edip mikserle krema gibi olana kadar çırpın.
* 1 kaşık kakaoyu ekleyin (ikinci kaşık dursun). Onu da iyice yedirene kadar çırpın.
* Unu da ilave edip düşük devirde gevşek kıvamlı bir hamur olana kadar karıştırın.
* Artık çikolatayı ilave etme zamanı geldi. Yavaş yavaş çikolatayı da ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
* Şimdi en önemli yere geldik; yumurta beyazını köpük olana kadar çırpın ve az önce hazırladığımız çikolata karışımına kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Fakat dikkat edin çok hızlı ve uzun süre yapmayın, köpükler sönmesin.
* Güveç ya da fırın kaselerini elinize tereyağını alarak sıvayın. Sonra içine önceden ayırdığımız kakaoyu dökün ve her tarafına yapışmasını sağlayın (kakao yerine un da kullanabilirsiniz).
* Hazırladığımız çikolatalı harcı içine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 8-9 dakika pişirin. Varan 1: Bunu yapan her bekar erkek evlenir. Varan 2: Her kadın kayıtsız şartsız mutlu olur. Varan 3: Çocuklar sevinir, yani ortaya ‘endorfin’ bombası düşer.
Afiyet olsun..!