Cadde Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti!

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti!

08.07.2023 - 16:30 | Son Güncellenme:

Efsane müzik grubu MFÖ'nün üyelerinden Özkan Uğur (69) yaşamını yitirdi. Daha önce yendiği lenf kanseri hastalığı nükseden usta sanatçı, geçtiğimiz ay entübe edilmişti. Acı haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Ailesi "Lenfoma gerilemeye başlamıştı ama akciğerinde oluşan problemler nedeniyle vücudu tedavilere yeterli yanıt vermedi" dedi.

Özkan Uğur, 2013 yılında yakalandığı lenfomayı tedavi sürecinin ardından atlatmıştı. Hastalığı nükseden usta müzisyenin yoğun bakımda olduğu ve entübe edildiği ortaya çıkmıştı. Hayranları sanatçıdan gelecek iyi haberi beklerken, Özkan Uğur tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ACI HABERİ DUYURDU! "BU SESİ UNUTMAYACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Özkan Uğur’u kaybettik. Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" mesajını yazdı.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün vefat haberini aldığımız, müzik alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan, ülkemizin sevilen ses ve sinema sanatçısı Özkan Uğur’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

AİLESİNDEN İLK AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur ve oğlu Alişan Uğur, sanatçının sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Özkan Uğur’umuzu kaybettik. İlk defa 13 yıl önce lenfoma tanısı konulan ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılan Özkan’ımızın maalesef lenfoma hastalığı tekrarladığı için bir süredir hastanede tedavi edilmekteydi. Yaklaşık 1.5 aydır yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edilen Özkan’ımızın uygulanan tedaviler sonucu lenfoma hastalığı gerilemeye başlamıştı ve umutla güzel haberleri bekliyorduk ama takiplerinde akciğerinde oluşan farklı problemler nedeniyle maalesef vücudu tedavilere yeterli yanıt oluşturamamaya başladı ve çok üzülerek bildiriyoruz ki yaşam savaşı bugün sonlandı. Hepimizin başı sağ olsun.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

ÖZKAN UĞUR'UN CENAZE TÖRENİ PROGRAMI BELLİ OLDU

Özkan Uğur'un cenaze töreni programı belli oldu. Tören programını 'Yahşi Batı' ve 'Pek Yakında' gibi filmlerde Özkan Uğur ile birlikte rol alan oyuncu Zafer Algöz sosyal medya hesabından paylaştı.

Oyuncu Zafer Algöz paylaşımında, "Özkan Uğur’un cenaze töreni 11 Temmuz Salı günü AKM'de saat 11.00'de yapılacak. Taksim Camii'nde öğle cenaze namazı kılınacak ve ardından Karacaahmet'te defnedilecektir. Tüm sevenlerinin ve ülkemizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

AKILLI İLAÇ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Nisan 2022'de hastalığının nüksettiğini duyuran 69 yaşındaki sanatçı, "Eski rahatsızlığım tekrarladığı için akıllı ilaç tedavisine başladım. Bu süreçten en faydalı sonucu almak adına bir süre kalabalıktan ve yorucu tempodan uzak kalmam gerekiyor. Bu nedenle konserlerimizi bir müddet ertelemek durumundayız. En kısa sürede buluşmak ümidi ve sevgilerimle" demişti.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

AİLESİ DUA İSTEMİŞTİ

Özkan Uğur'un eşi Aysun Uğur ve oğlu Alişan Uğur, sanatçının sağlık durumu hakkında iki hafta önce bilgi vermişti.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

Özkan Uğur’umuzun tedavisi devam etmekte olup, 29 Mayıs’tan bu yana yoğun bakımdadır. Dün itibariyle hastalığıyla ilgili çok güzel haberler almaya başladık. Doktorlarının büyük gayreti ve Allah’ın izniyle tedavilerin yan etkilerinden kaynaklanan sorunlarının da yakında çözüleceğine ve yoğun bakımdan çıkacağına inancımız tamdır. Hakkında çıkan kaynağı belirsiz olumsuz haberlere itibar etmemenizi rica ediyoruz. Yakında iyi haberlerini de bizzat vereceğiz inşallah. Ailesi olarak gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Dualarınızı esirgemeyin.

OYUNCULAR SENDİKASI'NDAN TAZİYE MESAJI

Oyuncular Sendikası'nın açıklamasunda, "Değerli üyemiz Özkan Uğur'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve dostları olmak üzere, tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağolsun" denildi.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

Haberin Devamı

MELEK BAYKAL'IN GÖZYAŞLARI

Gözyaşları içinde CNN Türk canlı yayına bağlanan Melek Baykal, "Kurtaramadık Özkan'ımızı. Türkiye çok özel bir adamını kaybetti. Güzel bir adamdı. Onunla 'Cennet Mahallesi'nde uzun seneler birlikte çalıştık. O bizim Beter Ali'mizdi. Onu çok sevdiğimizi söylemek istiyorum. Türkiye'de herhalde Özkan Uğur'u sevmeyen insan yoktur" şeklinde konuştu.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

"ÇOK ÜZÜLDÜM ÇOK"

CNN Türk yayınına bağlanan şarkıcı Yonca Evcimik, Özkan Uğur'un vefatıyla ilgili taziyelerini iletti. Evcimik, "Çok küçük yaştan itibaren tanıyorum. İzleme şansına nail olduk. O kadar uzun yıllardan beri o kadar çok jenerasyona hitap ettiler ki; yeri doldurulamayacak mzüzisyenlerden bir tanesi. Çok üzüldüm çok. Allah ailesine, sevdiklerine sabır versin" dedi.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

"HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK"

CNN Türk'e bağlanan bir diğer ünlü isim Edis Görgülü, "Hepimizin başı sağ olsun. Çok büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum sanat dünyasında. Çok üzüntülüyüz. Hatırlamadan öte hiçbir zaman unutulacağını düşünmüyorum. Sahne performansları, çektiği diziler, filmler her zaman akıllarda kalacaktır. Ne kadar büyük bir şahsiyet oldfuğunu bizzat şahit olmuş biri olarak çok üzüntülüyüm" sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Usta sanatçı Özkan Uğur hayatını kaybetti

Haberin Devamı

HAKAN PEKER'İN 'KARAM' ŞARKICI ANISI

CNN Türk yayınına bağlanan şarkıcı Hakan Peker, 'Çok üzüldüm, şaşırdım. Özkan ağabey çok sevdiğimiz, çok saygı duyduğumuz bir ağabeyimizdi. Benim 'Karam' şarkısında vokal Özkan ağabeye aitti. Çok güzel bir insandı. Çok üzüldüm. Süper bir insandır. Dertlerini, kederlerini göstermeyen, dışarıdaki insanlarla kontak kurduğu zaman çok eğlenceli, hayat dolu bir insandır" diye konuştu.

Özkan Uğur kimdir?

Birçok sinema filmi ve televizyon dizilerinde de rol almış Özkan Uğur, MFÖ grubuyla geniş kitlelerce tanındı. Kaygısızlar, Kurtalan Ekspres, Ter, Dostlar Orkestrası, Ersen Dinleten ile Dadaşlar gruplarında yer aldı. Özkan Uğur, 1980'lerden itibaren Mazhar Alanson ve Fuat Güner'le olan çalışmalarına yoğunluk verdi. Ferhan Şensoy'un 'Şahları da Vururlar' ve 'Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı' adlı oyunlarında Güner'le birlikte müzisyen ve oyuncu olarak yer aldı. 1984 yılında ise üç eski arkadaş 'MFÖ' olarak ilk albümlerini yayımladı. 'Ele Güne Karşı' ile şöhreti yakalayan grup, 1985 yılında 'Diday Diday Day', 1988 yılında da 'Sufi' şarkısı ile Eurovision'a katıldı.

Haberin Devamı

'Karışık Pizza' filmi için ilk kez solo olarak mikrofonun başına geçen Uğur, 'Maksat Muhabbet Olsun' şarkısını kaydetti. Cem Yılmaz'ın 'G.O.R.A.' filmi için de 'Olduramadım' şarkısını söyledi ve projede rol aldı.

Türk sinemasının önemli yapıtları arasında gösterilen Yavuz Turgul'un yönettiği, Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrollerini paylaştığı 'Eşkıya' filminde rol aldı. 1998-2001 yılları arasında 'İkinci Bahar' dizisinde Zabıta Şecaattin rolüyle de izleyicinin karşısına çıktı.

'A.R.O.G.' filminde ise Dimi rolünde oynamıştır. 2009 yapımı olan 'Yahşi Batı' filminde de Kızılderili şefi Kızılkayalar rolüyle beyazperdede Cem Yılmaz'a eşlik etmiştir. 2014 yılında 'Pek Yakında' filminde Ejder rolüyle beyazperdeye bir kez daha çıkmıştır.

Özkan Uğur ayrıca, Sezen Aksu, Tarkan, Aşkın Nur Yengi, Nev, Yavuz Çetin, Baba Zula, Ayhan Sicimoğlu ve Asya gibi sanatçıların bazı albümlerinde vokalde yer aldı.