Cadde Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'ın konuğu Özlem Özdil kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'ın konuğu Özlem Özdil kimdir, kaç yaşında ve nereli?

23.04.2021 - 22:35 | Son Güncellenme:

Bu akşam 'Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'ın' konuklarından biri Özlem Özdil. Türküleriyle programa renk katan Özdil'in hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlarken "Özlem Özdil kimdir, kaç yaşında ve nereli?" soruları soruluyor.

Kuzeyin Oğlu Volkan Konakın konuğu Özlem Özdil kimdir, kaç yaşında ve nereli

Özlem Özdil bu akşam 'Kuzeyin Oğlu Volkan Konak'ın' konuğu oluyor. Türkülerin söyleneceği programın takipçileri "Özlem Özdil kimdir, kaç yaşında ve nereli?" sorularını soruyor. İşte Özdil 'in biyografisi...

Haberin Devamı

ÖZLEM ÖZDİL KİMDİR ?

Özlem Özdil, 8 Aralık 1979 yılında Almanya'nın Hannover kentinde doğdu. Babasının ismi Veli Özdil annesinin ismi ise Nadide’dir. Dedesi Aksaray’dan zamanında İzmir'e göç etmiştir. Halk ozanı olan babası Dursun Özdil'den ilk bağlama ve repertuvar derslerini aldı. Sinan Çelik'in kendisini keşfetmesi ile birlikte 17 yaşında Türkiye'ye geldi. Sesinin güzelliği ve bağlama çalmadaki yeteneğini Sinan Çelik, Musa Eroğlu, Güler Duman, Çetin Akdeniz ve Güray Hafiftaş gibi duayenler ile yaptığı ortak çalışma ile daha da geliştirdi.

Çok iyi Almanca, İngilizce ve iyi Fransızca biliyor. Başta TRT kanalları olmak üzere özel kanallarla birlikte yüzlerce televizyon programına çıkmıştır. Aktif olarak da Radyo / Televizyon Programları, Konser & Festivallere katılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

ALBÜMLERİ

Özlem Özdil Hoy Nani - Şubat 2012

Özlem Özdil & Güler Duman - Yollarına Kar mı Yağdı - Ekim 2006

Özlem Özdil Zamansız Yağmur - Kasım 2004

Özlem Özdil Gönlüm Dağlarda - Ağustos 2000

Özlem Özdil Yürü Be Haydar - Nisan 1998

Özlem Özdil Uzakların Türküsü - Temmuz 1996