Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mahalle barlarından şaşmayın. Hem her iki tarafın evine yakın hem de en doğal halinizle tanışıp kaynaşıyorsunuz. Gerçek flört, makyaj sevmez


Gece flörtün püf noktası, hangi mekanda olduğunuzdan çok, mekanın neresinde konumlandığınızdan geçiyor. Her mekanın ‘kritik noktasını’ belirleyip, kör noktalarından kaçmaya bakın. Mekanların cool’luk mertebesi, gecenizi etkileyecek bir diğer faktör.
Asmalımescit’te sokak arası, ayak üstü flörtleşme için Otto Tünel değil, karşı bar Groove’da takılın. En tarz, cool tipler Otto Tünel’in önünde toplansa da o itiş kakış da, dip dibe olmanız işe yaramayabilir. Sempati yerine antipati yaratabilir. Yakın ama uzak durmak, iki adım öteden göz teması kurmak, flörtlerin en güzeli.
Yoksa siz hâlâ Beymen Bresserie’de pusuya yatmış, gelen geçeni mi süzüyorsunuz? Evet, mümkünse işlek ve köşe bir barda, restoranda oturup, hiza almak akıllıca. Fakat demode bir mekan seçimi işi bozabilir. Aynı stratejik konuma sahip yerlerden Nişantaşı’nda Beymen Bresserie değil, House Cafe Corner’ı; Bebek’te Lucca değil Happily Ever After’ı tercih edin.
Adı zamparaya çıkmış mekanlardan uzak durun. Örnek: Lucca. Lucca’da flört etmek, avlamak, avlanmak gayet avam bir durum.
Magazincilerin keşfetmediği sığınak mekanlar, hem sizi daha iyi gösterir, hem de flörtü canlı tutar. Örnek olarak Bird, Nublu ve Münferit verilebilir.
Mümkünse Scotch’ta kimseye yan gözle bakmayın. Hatta hiç bakmayın.
W Lounge’da akış net. İçeri girmenizle beraber dümdüz ilerliyorsunuz. Bar faslını geçip, sağa dönüyor, mekanın arka kısmında boy gösteriyorsunuz. Turu tamamladıktan sonra tekrar olduğunuz yere dönüp, bar ile DJ’i çaprazına alacak bir biçimde yerleşiyorsunuz. Yarım saatin ardından kısa bir tur daha. Etrafınızda döndüğünüz belli olmasın diye turun sonunu bu kez terasta getiriyorsunuz. Terasta, biraz sigara, bol muhabbet derken, tekrar sıcak bölgeye inip hazır olda bekliyorsunuz.
Flörtleşme konusunda her daim cool, her zaman rahat mekanlar da mevcut. Corridor, Touchdown, Kiki ve MiniMüzikhol bu listenin başını çekiyor.
Al Jamal/Nahide/Cahide gibi Çapamarka’larında fersah fersah yayılan cinsellik karşısında libidonuza yenik düşüp her önünüze gelenle kırıştırmayın.
Mahalle barlarından şaşmayın. Hem her iki tarafın evine yakın hem de en doğal halinizle tanışıp kaynaşıyorsunuz. Gerçek flört, makyaj sevmez.