Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

PARTiLERDE SON DURUM



Park Hyatt’ta peş peşe gerçekleşen partiler, her sene yaz uykusuna dalan Nişantaşı’na nasıl hayat verdi? Partilerden ‘yitik’ bir parti canavarı, Kuruçeşme’de 3D geceler ve 10 bin dolarlık viski! Hava kararınca olup bitenlerden ‘son dakika’ haberleri

LEMONADE PARTY: Partiye ünlü katılımını artırmak, daha büyük sükse yaratmak adına iki mekanlı, üç ev sahipli, dört sponsorlu partilerden artık vazgeçilse mi? Ev sahipleri ve sponsor arası doku uyuşur, ten kaynaşır ortaya homojen bir parti çıkar. Sözümüz yok. (Bknz: Otopark partisinden Vespa’nın, Nike’ın halleri) Fakat, formül tutmayınca da tutmuyor. Misal, alternatif fotoğrafçımız Mehmet Turgut ve 46 dergisinin ‘basın sponsoru’ kontenjanından Nişantaşı’ndaki Park Hyatt’ın havuzunda gerçekleşen Binboa’nın “Lemonade Party”sinde ne işi olduğunu çözmek zor. ‘Şıkır şıkır’ bir parti, ev sahiplerinden biri Melisa Çakarlar ve sağda öylece duran bir dergi standı ve standın başında bekleyen Mehmet Turgut. Yorumsuz.

ICONS OF FASHION: Benzer uygulamalı ‘Icons of Fashion’ partileri, son bir aydır Nişantaşı’nın sarıp sarmalaşmış durumda. Her çarşamba, en cool’undan bir adet moda tasarımcı önce Park Hyatt’ın havuz başında mini defile veriyor. Ardından afterparty için Sofa Otel’in terası Art 8 Lounge’a. Tadı tuzu yerinde partilere dair birkaç not: Facebook’tan, Twitter’dan, cep telefonundan, posta üzerinden her türlü iletişim kanalından, dört-beş farklı insandan, toplamda onu aşkın aynı davetiyenin gelmesi, insanı gideceği varsa da yolundan döndürüyor. Ev sahipleri arasında Martini de olmasına rağmen, gece boyunca Martinilerin ücretli olmasını anlamak mümkün değil. Son dakika bilgisi: Serinin yarınki durağına Simay Bülbül ev sahipliği yapacak.

VE ‘YİTİK’ BİR PARTİ CANAVARI: Kendi ellerimizle yeni bir parti canavarı daha yarattık. Bitmiş evliliğini, kaybolan şanını, her gece bir başka davette unutmaya çalışması ‘Murder in the dancefloor’ parçasının hüzünlü bir remiksini andırıyor. ‘Bitmiş ama okeye dönen’ amiral gazeteye helikopterle tepeden inme müzisyen/spor yazarı/prodüktör ismin, etrafında dönen sohbetlere maydanoz olarak meze oluşu, taştıkça taşan, abartılı, bol köpüklü hali insanı düşündürürken üzüyor, üzerken hüzünlendiriyor.

10 BiN DOLARLIK iÇKi
Ev partisine davetliyseniz yanınızda ne götürmeyi tercih ederseniz? Cevap, evin ruh haline göre değişse de bir şişe tekiladan vazgeçmem. Fiyatı makul, kafası güzel ve alkol oranı yüksek, daha iyi bir ev partisine içki önerisi düşünülemez. Son ev partisinin adresini göz ardı edip (Boğazda yalıdan hallice) parti sakinlerini hesaba katmadan (!) dolaptan tekilayı kaptığım gibi evin yolunu tuttum. Partiye getirilen içkiler üzerinden yapılan sosyokültürel çıkarımlar şaşırtıcı. Yıllanmış, bin dolarlık şaraplara, Chivas Regal’in Johnnie Walker’ın özel üretim kutularına normal gelse de iş adamından gelen 10 bin dolarlık viski ufak bir dudak uçuklamasına sebep oluyor. Viskinin enteresan bir hikayesi var: Amerikan’ın Oregon eyaletinde viski workshop’una katılan iş adamımız, bir hafta boyunca viski hakkında bilgiler edinmiş, şişelendirmeden aroma vermeye viski yapımının her safhasını kendi elleriyle yaparak kendi viskisini kendi yaratmış. Kulağa keyifli bir bilgi, güzel bir aktivite gibi gelse de ortaya çıkan, 10 bin dolar değerinde 100 mililitrelik bir viski şişesi neden kendi halindeki bir ev partiye hediye olarak getirilir? (‘Kendi viskini yarat’ turu hakkında detaylı bilgi için: www.whiskeyyourway.com)


BOĞAZDA 3D BiR GECE
Kuruçeşme’deki 8th Hill, eski Sapphire yerine açılmış, Sapphire’in ‘bir kalıp jöle, dar beyaz gömlek ve spor araba’ üçlüsünden oluşan eğlence anlayışını (fonda ise Serdar Ortaç, Bengü, Demet Akalın trio’su) tepeden tırnağa değiştirmiş. 8th Hill, Taksim’in alter damarlarında alternatif gece sahnesini Kuruçeşme’ye taşıyor. İlk parti ABSOLUT:3D’de bu gece üç boyutlu gözlükler takılacak, disco ve breakbeat setleriyle partilenecek. DJ kabininde eski Dirty’den aşina De Rien ve 2GET4 var. Kuruçeşme’de alternatif bir gece için önerilir.