Parti Ajanı

Parti Ajanı

parti@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

SAPPHIRE  İSTANBUL’DA 70 SANİYELİK HAZ



Şehrin en üst noktası, Sapphire’in tepesine kimin konacağı meçhul. Büyük beklentilerle tasarlanan 54’üncü kat, gece hayatının zirvesine çıkabilecek mi?


Kiler grubu, Sapphire’in en tepe noktası, 54’üncü katına rezidans yerine restoran/bar kondurmayı uygun görünce görüşmelere başta Nobu olmak üzere dünya markalarıyla başlamıştı. Önerilen bütçeler dudak uçuklatınca, Kiler yüzünü İstanbul’a dönüp, 360 grubuyla masaya oturdu. Son noktasına kadar gelinen ‘360 SKY’ projesi de maddi anlaşmazlıklardan ötürü askıya alınmış durumda.
‘Test yayını’ niteliğindeki organizasyonlar ise kimsenin iştahını açmıyor. Yılbaşı partisinin ardından, bu kez Akbank Private Banking’in ev sahipliğinde, Bang & Olufsen’ın ‘deneyim gecesi’ne ev sahipliği yapan 54’üncü kat, yer çekimine yenik düşmüş.

Asansör korkusu
Farklı bir deneyim, his yaratması için balkon kısmına çıkıp kalın, büyük camlara yapışmanız gerekiyor. Gecede manzaradan çok güvenlik hadisesi konuşuluyor kulaktan kulağa. Nasıl izin çıktığını ve ne gibi güvenlik önlemlerinin alındığını kestirmek güç. İnşaat henüz tamamlanmamış ve 54’üncü kata çıkan tek bir asansör varken (çıkış süresi de 70 saniye) yaklaşık 300 kişi, sırayla asansör kuyruğunda ‘iniş izni’ bekliyor. Uçuş rötar yapınca felaket senaryoları bir bir sıralanıyor. Asansör bozulsa, kalp sıkışsa, ufak çaplı bir izdiham çıksa. Felaket tellallığını bırakıp, fındık shotlarla sakinleşiyoruz.
Andrea Bocelli’nin görkemli sesi, Kerem Görsev’in canlı performansı ve Doğuş Cabakcor’un DJ setiyle yeni Bang Olufsen’in ses ve görüntü kalitesi test edilip, onaylansa da Sapphire İstanbul beklenen orgazmı yaşatamıyor. Asansörün içini kaplayan, tepeden çekilmiş İstanbul fotoğrafı sayesinde 70 saniyelik kısa bir haz ile idare ediliyor.


Gerilla hareketler!
Telefona şöyle bir mesaj düştü: ‘GERILLA PARTY NO:1 Bu numarayı kaydet ve bu cuma akşamını boş bırak’ Başta akıllara numarası kayıtlı olmayan partisever bir yakındır tahmini geliyor. Ertesi gün gelen ‘beyaz tavşanı takip et’ misali mesajla sır perdesi biraz daha aralanıyor. Gelen mesajlar, Tünel’deki bir otoparkta, beklenmedik, gizli, ‘gerilla’ ruhuna yakışır bir partinin habercisi. Partinin arkasında apartman partilerinin yaratıcısı ZERO ekibi ve Levi’s var. İlk gerilla partisinden detaylar için hatta kalın.


Güldünya’dan geriye kalanlar
Teoman’ın umursamazlığı, ‘Yalın ve Kenan Doğulu ile arasındaki beş farkı bulun’ bulmacası, Mustafa Ceceli’nin efendi efendi tüm salonu avucunun içine alışı. İkinci Güldünya konseri, erkek cephesinde tüm olan biteni özetledi aslında. Geçen sene Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Zuhal Olcay ve Nazan Öncel’in başını çektiği kadroyla kıyaslayınca bu sene sahaya daha genç, daha farklı bir kadro çıksa da başrolde üç kadın vardı: 22 yaşında ailesi tarafından öldürülen Güldünya, onu besteleştiren Aylin Aslım ve Yüksek Sadakat, Ferhat Göçer, Mustafa Ceceli, Cihan Okan’ın seslendirdiği şarkılarda ruhu tüm konser salonunu kaplayan Sezen Aksu.